Ahoj krásko - Ann Napolitano, Metafora, 2024
Třikrát evoluce versus stvoření - Moreland J. P., Reynolds John Mark, Porta Libri, 2004

418 Kč

Při nákupu nad 999 Kč
poštovné zdarma

Třikrát evoluce versus stvoření

Všichni si ze školních lavic zajisté pamatujeme tzv. evoluční teorii, která – zjednodušeně řečeno – hovoří o vzniku života prostřednictvím nahodilého vývoje. Málokdo z nás však... Číst víc

5,0 4 hodnocení
Nakladatel
Porta Libri, 2004
Počet stran
320

Všichni si ze školních lavic zajisté pamatujeme tzv. evoluční teorii, která – zjednodušeně řečeno – hovoří o vzniku života prostřednictvím nahodilého vývoje. Málokdo z nás však tuší, že existují také jiné teorie, které se zabývají vznikem života na zemi. Číst víc

  • Brožovaná vazba
  • Slovenština
Vyprodané

Zadejte e-mail a my vám dáme vědět, jakmile bude kniha dostupná.

Potřebujete poradit knihu?

Zeptejte se online knihkupce!

Proč nakupovat na Martinus.cz?

  • Doprava zdarma od 999 Kč
  • Více než 5 000 výdejních míst
  • Záložky ke každému nákupu

Naši skřítci doporučují

Americký milostný experiment - Elena Armas, Ikar CZ, 2024

Více o knize

Všichni si ze školních lavic zajisté pamatujeme tzv. evoluční teorii, která – zjednodušeně řečeno – hovoří o vzniku života prostřednictvím nahodilého vývoje. Málokdo z nás však tuší, že existují také jiné teorie, které se zabývají vznikem života na zemi. Jednou z nich je například teorie kreační, která sama o sobě nabízí několik zajímavých alternativ. V publikaci, kterou právě držíte v ruce, přicházejí s otevřenou diskusí na dané téma křesťanští myslitelé, z nichž každý zastává určitý proud v rámci kreační teorie.
Práce se dělí na následující části a témata:
Úvod – vztah vědy a víry (autoři J. P. Moreland a John Mark Reynolds)
Teorie mladé země (autoři Paul Nelson a John Mark Reynolds)
Progresivní kreacionismus – teorie staré země (autor Robert C. Newman)
Plně obdařené stvoření – teistická evoluce (autor Howard J. Van Till)
Číst víc
Počet stran
320
Vazba
brožovaná vazba
Rozměr
125×190 mm
Hmotnost
314 g
ISBN
8072550284
Rok vydání
2004
Edice
Filozofia a svetonázory
Naše katalogové číslo
16352
Jazyk
slovenština
Nakladatel
Porta Libri
Kategorizace

Našli jste nepřesnosti? Dejte nám, prosím, vědět!

Nahlásit chybu

Máte o knize více informací než je na této stránce nebo jste našli chybu? Budeme vám velmi vděční, když nám pomůžete s doplněním informací na našich stránkách.

Hodnocení

5,0 / 5

4 hodnocení

4
0
0
0
0

Jak se líbila kniha vám?

Čtenářské recenze

Petr
Neověřený nákup
5.1.2013
Evolucionismus není věda, ale filozofický směr
Tento příspěvek prozrazuje důležité momenty děje, proto je skrytý, abychom vám nepokazili zážitek ze čtení.
Obě teorie (stvoření/evoluce) postulují události, které se odehrály v dávné minulosti. Dle teorie evoluce se už před dávnou dobou vyvinula ptákům funkční křídla evolučními procesy. Dle teorie stvoření byla funkční křídla už před dávnou dobou ptákům vytvořena inteligentním konstruktérem. Ani jedno (vývoj křídla evolucí) ani druhé (zhotovování křídla stvořitelem) dnes nelze pozorovat, je to neopakovatelný jev, který nejde zkoumat experimentální vědou - v tom není žádný spor, v tom jsou si obě teorie podobné: věří na řadu ukončených procesů v dávné minulosti. Spor je v tom, které příčiny mohly k takovým minulým událostem vést (nejen ke vzniku křídel, ale i dalších orgánů, celých živých organizmů, samotného života i vesmíru).
Velmi silný a hlavně pozorovatelný důkaz pro stvoření a proti evoluci přichází dnes z oboru teorie informace (Prof. Werner Gitt). Informace má duchovní povahu, je to sdělení, které je neseno na hmotném nosiči (dá se obrazně říct, že v genetické informaci se duchovní svět prolíná se světem hmotným, nebe se zemí). Život pochází z informace (řecky logos, slovo, živý Bůh), jak ví současná biologie, ne ta evoluční, ale ta experimentální. Evolucionista si neví rady, jak vysvětlit vznik informace z jejího nosiče, jak vysvětlit původ miliard informací a programů všude v živé přírodě, když se nikde nevyvíjejí ze svých nosičů, ale jen pasivně kopírují. Tak, jako text nelze odvodit (vygenerovat) z papíru a tužky nebo teploty v místnosti, ani písničku z povrchu CD nebo jeho obalu, tak nelze informaci, tvořenou smysluplným pořadím čtyř chemických písmen v genech, odvodit (vygenerovat) z chemického uspořádání chromozomů. Informace nesoucí návod pro stavbu organizmu má svůj původ prokazatelně jen ve vysoké inteligenci, jiné vysvětlení nemá žádný vědecký podklad v pozorování. Vznik života z neživé hmoty a vznik informace z jejího nosiče není vědou, ale magií a pohádkou, jako když se žába promění na krásného prince, jak věří evoluční ideologové.
Evoluční teorie je nepřirozený, pozorování odporující pohled na původ našeho světa. Je to zoufalý pokus zbavit se za každou cenu Boha a vysvětlit existenci přírody a vesmíru bez něj. Je to však pokus marný, protože každý milimetr světa svědčí o stvořiteli. A je to i velmi směšný názor na původ našeho světa, když uvážíme, že evoluční teorie je jen primitivní vírou, že kamení, láva a voda ležely kdysi dávno dost dlouho na povrchu jedné z planet, až z toho vznikli lidé, zvířata, rostliny a celá příroda – každý trochu soudný člověk uzná, že je to zcela směšné. A hlavně to je v naprostém rozporu s naší zkušeností a pozorováním.
Číst víc
Ing. Vlastimil Matouš
Neověřený nákup
10.5.2008
Inteligentný dizajn, ktorý kryje kreacionizmus nie je veda !!!
Jasne to dokázal americký sudca John E. Jones III, konzervatívny kandidát prezidenta Busha, ktorý dokázal, že inteligentný dizajn ako aj kreacionizmus nie sú žiadne vedy, a preto tieto "pavedy" "nepustil" do amerických škôl. Sudca argumkentoval: "ID porušuje stáročia staré základné pravidlá vedy 1. dovolávaním sa a umožňovaním nadprirodzenej príčinnosti; 2. používaním argumentu o neredukovateľnej zložitosti, ktorý je pre ID podstatný, uplatňuje ten istý chybný a nelogický zámerný dualizmus, ktorým bola veda o stvorení jodsúdená v 80tych rokoch a 3. negatívne útoky ID na evolúciu boli vyvrátené samotnou vedeckou komunitou. USA už mali jobdobie, kedy sa na školách ID vyučoval. Bolo to v 50tych a 60tych rokoch 20. storočia. V dôsledku toho, že sa na amerických vysokých školách vyučoval ID, došlo k tomu, že bývalý ZSSR predbehol USA v dobívaní kozmu. Keď si to najvyšší predstavitelia USA uvedomili, zakázali výučbu ID na verejných štátnych školách po celých USA. Výsledkom bolo, že USA pristáli 6x na Mesiaci a v súčasnosti pracujú na pristáti na Marsu. Na Slovensku toto hnutie bude pravdepodobne úspešné, pretože ľudia nie sú ochotní sa učiť a prijímať nové vedecké informácie. Na Slovensku je to proste tak! Číst víc
Eva
Neověřený nákup
18.5.2016
Názor čitateľa
Teda, Váš príspevok! ...fascinuje ma , ako môže silne ovplyvniť výučba prostej teórie na ZŠ vesmírny výskum. To akože oteckovia pracujúci na vesmírnom výskume v USA mali tak veľa práce dostať do hláv svojich detí učivo o ID, že potom v práci nevládali pracovať dosť kreatívne na vesmírnych programoch? Alebo ako tento mechanizmus funguje?
Túto knihu som nečítala, ale po Vašom príspevku ju isto mnohí vezmú radi do ruky, možno aj ja!
Číst víc

„V tajemstvích je síla. A ta síla slábne, když se o ně někdo rozdělí, takže je nejlepší, když se tajemství udržují, a udržují se pořádně. Když se o tajemství podělíš, o opravdová tajemství, o ta důležitá, dokonce jen s jedním jediným člověkem, změní je to. Když si je napíšeš, je to ještě horší, protože se nedá odhadnout, kolik lidí je uvidí na papíře, ať jsi s tím sebeopatrnější. Takže když už máš tajemství, je opravdu nejlepší je udržovat, jak pro jejich vlastní dobro, tak pro tvoje.“

Noční cirkus - Erin Morgenstern, 2020
Noční cirkus
Erin Morgenstern