Píseň L. - Veronika Opatřilová, Prostor, 2024
Čeština pro cizince (učebnice) - Marie Boccou Kestřánková, Kateřina Hlínová, Pavel Pečený, Dagmar Štěpánková, Anna Černá (ilustrácie), Edika, 2013

599 Kč

Při nákupu nad 999 Kč
poštovné zdarma

Čeština pro cizince (učebnice)

Úroveň B2

Koncepce celé knihy je volena s ohledem na potřebu moderního jazykového materiálu, tzn. materiálu s dostatečným zásobníkem konverzačních aktivit i zásobníkem cvičení zacílených... Číst víc

Věk
16+
Nakladatel
Edika, 2013
Počet stran
480

Koncepce celé knihy je volena s ohledem na potřebu moderního jazykového materiálu, tzn. materiálu s dostatečným zásobníkem konverzačních aktivit i zásobníkem cvičení zacílených na... Číst víc

  • Brožovaná vazba
  • Čeština
Vyprodané

Zadejte e-mail a my vám dáme vědět, jakmile bude kniha dostupná.

Potřebujete poradit knihu?

Zeptejte se online knihkupce!

Proč nakupovat na Martinus.cz?

  • Doprava zdarma od 999 Kč
  • Více než 5 000 výdejních míst
  • Záložky ke každému nákupu

Naši skřítci doporučují

Holly (český jazyk) - Stephen King, BETA - Dobrovský, 2024

Více o knize

Vhodná pro všechny národnosti!
Koncepce celé knihy je volena s ohledem na potřebu moderního jazykového materiálu, tzn. materiálu s dostatečným zásobníkem konverzačních aktivit i zásobníkem cvičení zacílených na gramatické formy. Při plánování koncepce lekcí autoři navázali na koncepci učebnice a cvičebnice Čeština pro cizince – úroveň B1 (dále CJB1), která je výsledkem dlouholeté pedagogické praxe a studia materiálů anglických, německých, polských a francouzských zaměřených na výuku mateřského jazyka jako jazyka cizího. V CJB1 byla stanovena vhodná míra aplikace prvků komunikativní metody pro češtinu jako cizí jazyk a do nácviku řečových dovedností byla zahrnuta příprava na testování. Tzn. i v této publikaci jsou v částech Dialogy, Čtení a Poslech používány otázky multiple-choice, dichotomické otázky a otázky s krátkou odpovědí. Nyní uveďme pár poznámek ke koncepci jednotlivých lekcí (totožný systém jako CJB1).
Každá lekce je složena z následujících částí:
  • 1. část MINIDIALOGY (tento termín je zvolen, aby bylo jasné odlišení od 3. části DIALOGY; zde se student seznámí s tématem lekce, s konverzačními obraty, hovorovou češtinou a realizacemi jazykových funkcí)
  • 2. část SLOVNÍ ZÁSOBA
  • 3. část DIALOGY (zde je na základě textu, ke kterému jsou vytvořeny i nahrávky, vystavěn most k výkladu gramatiky; v případě slabších skupin je tato část vhodná k průběžnému nácviku poslechu s porozuměním či čtení s porozuměním, jelikož jsou ke každému dialogu vytvořeny jak otázky k poslechu, tak ke čtení)
  • 4. část GRAMATIKA (výklad gramatiky a náležitá cvičení)
  • 5. část ČTENÍ (čtecí text s aktivitami a úlohami na nácvik čtení s porozuměním)
  • 6. část POSLECH (poslechový text s aktivitami a úlohami na nácvik poslechu s porozuměním; transkripty textů jsou zařazeny do samostatné části na konec učebnice)
  • 7. část ZOPAKUJTE SI (zde se opakuje základní gramatika úrovně B1, která je důkladněji procvičena a podrobněji vysvětlena v pracovním sešitě)
  • 8. část VÝSLOVNOST
  • 9. část PSANÍ
  • 10. část REÁLIE (tato část má stejnou koncepci jako část ČTENÍ, obsahuje zajímavosti týkající se české kultury, jsou zde mimo jiné ukázky ze tří českých filmů nebo se k procvičování a fixování lexika úrovně B2 využívají písničky...)
Číst víc
Příloha
CD MP3
Počet stran
480
Vazba
brožovaná vazba
Rozměr
167×225 mm
Hmotnost
1328 g
ISBN
9788026601784
Rok vydání
2013
Věkové doporučení
16+
Naše katalogové číslo
157999
Ilustrace
Jazyk
čeština
Nakladatel
Edika
Pro koho
pro cizince
Kategorizace

Našli jste nepřesnosti? Dejte nám, prosím, vědět!

Nahlásit chybu

Máte o knize více informací než je na této stránce nebo jste našli chybu? Budeme vám velmi vděční, když nám pomůžete s doplněním informací na našich stránkách.

Hodnocení

Jak se líbila kniha vám?

Nakladatelství Edika

Číst víc

„Vybudovali si neúplné a asymetrické přátelství, tvořené dlouhými pauzami a spoustou mlčení, jakýsi prázdný čistý prostor, kam se oba mohli vracet a nadechnout se, když je školní zdi sevřely natolik, že už dál nemohli ignorovat pocit, že se dusí. “

Osamělost prvočísel - Paolo Giordano, 2021
Osamělost prvočísel
Paolo Giordano