Ahoj krásko - Ann Napolitano, Metafora, 2024
Ztracený poklad Templářů - Steven Sora, BB/art, 2004

109 Kč

Při nákupu nad 999 Kč
poštovné zdarma
Přečtená
Ztracený poklad Templářů - Steven Sora, BB/art, 2004
Přečtená
Ztracený poklad Templářů - Steven Sora, BB/art, 2004

Ztracený poklad Templářů
Přečtená

Rozluštění záhady Dubového ostrova

Když byl v roce 1307 řád templářských rytířů násilně rozpuštěn francouzským králem Filipem Sličným, vládl ohromným majetkem a měl i odpovídající politický vliv. Poklad templářů... Číst víc

4,7 19 hodnocení
Nakladatel
BB/art, 2004
Počet stran
294

Když byl v roce 1307 řád templářských rytířů násilně rozpuštěn francouzským králem Filipem Sličným, vládl ohromným majetkem a měl i odpovídající politický vliv. Poklad templářů nicméně nebyl nikdy nalezen. Číst víc

  • Pevná vazba s přebalem
  • Výborný stav
  • Čeština

109 Kč

Skladem
  • Osobní odběr 12. 6.
  • Na vaší adrese 12. 6.

Osobní odběr

Knihkupectví Brno, Velký Špalíček
12. 6.
Partnerské knihkupectví
12. 6.
Odběrní místo PPL
12. 6.
Odběrní místo Zásilkovna
12. 6.
AlzaBox
12. 6.

Doručení na adresu

Kurýr GLS
12. 6.
Kurýr PPL
12. 6.

Přečtené knihy nám můžete poslat i vy!

Pošlete nám svoje přečtené knihy a získejte poukázku na nákup.

Vyzkoušet Knihovrátek

Proč nakupovat na Martinus.cz?

  • Doprava zdarma od 999 Kč
  • Více než 5 000 výdejních míst
  • Záložky ke každému nákupu

Naši skřítci doporučují

Příliš pozdě - Colleen Hoover, Ikar CZ, 2024
Ztracený poklad Templářů - Steven Sora, BB/art, 2004
109 Kč

Více o knize

Když byl v roce 1307 řád templářských rytířů násilně rozpuštěn francouzským králem Filipem Sličným, vládl ohromným majetkem a měl i odpovídající politický vliv. Poklad templářů nicméně nebyl nikdy nalezen. Podle pověstí zahrnoval i některé vzácné artefakty duchovního významu, které přešly do majetku templářů během křižáckých tažení.Měly k nim patřit i rodokmeny biblického krále Davida i samého Ježíše Krista, stejně jako dokumenty, dokazující jejich spřízněnost s dynastií Merovejských králů Francie.
Tyto dokumenty mohly podle mínění vládnoucích kruhů středověké Evropy vážně ohrozit zavedený pořádek a otřást základy církve i státu.
Co ale spojuje poklad templářů se Zlatou pastí na Dubovém ostrově u vzdáleného pobřeží Kanady? Vždyť pojmenování „Zlatá past“ si podivná šachta získala dík údajně ohromnému pokladu, který skrývá i dík objemu finančních prostředků, které byly na jeho objevení a vyzdvižení až dosud vynaloženy. Co to máte a provokuje hledače pokladů už přes dvě staletí? Autor Steven Sora s využitím historických dokladů předestírá úvahu o možné přítomnosti skotských mořeplavců u břehů Nového Světa už sto let před Kolumbem a nabízí fascinující scénář, podle nějž to byl právě šlechtický rod a klan skotských Sinclairů, kdo transportoval poklad templářů, svěřen pod jejich ochranu pokračovateli řádu, zednáři, až na odlehlý ostrůvek u břehů Nového Skotska.
Obecně se předpokládá, že tajemná Zlatá past na ostrově pochází z doby před rokem 1497, kdy podle historiků prvně stanula noha Evropana na kanadském pobřeží. Své tajemství si Zlatá past udržuje dodneška, navzdory dvěma stovkám let pokusů o její dobytí. Všechny pokusy v tomto směru až dosud selhaly (jeden financován i samým prezidentem Spojených Států, Franklinem Delano Rooseveltem) dík důmyslnému zabezpečovacímu systému nástrah včetně úprav mořského břehu, podzemních záplavových tunelů a dalších překážek, svědčících o vynalézavosti a technické zdatnosti stavitelů tohoto pozoruhodného díla. Dodnes odolává mysteriózní Zlatá past i prostředkům nejmodernější techniky. Alespoň prozatím.
Číst víc
Počet stran
294
Vazba
pevná vazba s přebalem
Rozměr
150×210 mm
Hmotnost
487 g
Rok vydání
2004
Naše katalogové číslo
1187303
Jazyk
čeština
Nakladatel
BB/art
Originální název
The Lost Treasure of the Knights Templar, Solving the Oak Island Mystery
Kategorizace

Našli jste nepřesnosti? Dejte nám, prosím, vědět!

Nahlásit chybu

Máte o knize více informací než je na této stránce nebo jste našli chybu? Budeme vám velmi vděční, když nám pomůžete s doplněním informací na našich stránkách.

Hodnocení

4,7 / 5

19 hodnocení

14
5
0
0
0

Jak se líbila kniha vám?

Čtenářské recenze

SMITH
Neověřený nákup
4.6.2005
Názor čitateľa
Výborná kniha pre človeka, čo sa zaujíma o tuto tému. Hutne spracovaná téma, obrovské množstvo odkazov na ďalšiu literatúru. Dej samozrejme u takýchto kníh fádny /však to nie je thriler /. Číst víc

„Lžeme si o pravdě. Říkáme si, že to máme pod kontrolou, když ve skutečnosti… nemáme pod kontrolou vůbec nic.“

Odvrácená tvář lásky - Colleen Hoover, 2020
Odvrácená tvář lásky
Colleen Hoover