Píseň L. - Veronika Opatřilová, Prostor, 2024
Hezké chvilky bez záruky - Věra Chytilová, Bonton Film, 2006

218 Kč

Při nákupu nad 999 Kč
poštovné zdarma
Hezké chvilky bez záruky - Věra Chytilová, Bonton Film, 2006
Hezké chvilky bez záruky - Věra Chytilová, Bonton Film, 2006

Hezké chvilky bez záruky

    Film by měl působit jako kaleidoskop nejrůznějších komických, tragických i banálních střepů lidské existence. Autorky chtěly postihnout celý rejstřík současné problematiky tak,... Číst víc

    Nakladatel
    Bonton Film, 2006
    Režie

    Film by měl působit jako kaleidoskop nejrůznějších komických, tragických i banálních střepů lidské existence. Autorky chtěly postihnout celý rejstřík současné problematiky tak, aby v jejich spletité kumulaci vynikla směšnost i hrůza žabomyší existence... Číst víc

    • DVD film
    • Čeština
    Vyprodané

    Zadejte e-mail a my vám dáme vědět, jakmile bude film dostupný.

    Potřebujete poradit knihu?

    Zeptejte se online knihkupce!

    Proč nakupovat na Martinus.cz?

    • Doprava zdarma od 999 Kč
    • Více než 5 000 výdejních míst
    • Záložky ke každému nákupu

    Naši skřítci doporučují

    Můžeš říct: Miluju tě - Markéta Forejtová, Monika Seidlová, Nofreeusernames, CooBoo CZ, 2024

    Více o titulu

    Hana je psycholožka – samostatná – dalo by se říci emancipovaná. Její manžel nemá práci. Na svou ženu žárlí a tak si najde mladou přítelkyni, která ho obdivuje. Jejich pubertální syn Honzík je frustrován. Nikdo na něj nemá čas.

    Eva je klientka Hany – úspěšná, velmi pohledná a udržovaná žena středního věku. Má problémy se svým skoro dospělým synem. Eva se bláznivě zamiluje do synova mladého kamaráda. Syn je chováním matky zhnusen. Nakonec se ale on zamiluje do o hodně starší Hany. Syn Hany je zhnusen.

    Další pacient Hany, milionář Dub, který je podobný Bolkovi Polívkovi a je velmi bohatý, trpí depresemi, protože může mít vše a to ho nebaví. Chtěl by Hanu, ta ho ovšem odmítá.

    V našem příběhu se objevuje mnoho dalších postav – mladých i starých, bohatých i chudých, kteří navštěvují Haninu poradnu a chrlí na ni své problémy, někdy vážné, někdy spíše komické.

    Všichni touží po lásce, rodině, zajímavé práci, úspěchu, bohatství a spokojeném životě. Co to ale vlastně je? Co to všichni hledají?

    Film by měl působit jako kaleidoskop nejrůznějších komických, tragických i banálních střepů lidské existence. Autorky chtěly postihnout celý rejstřík současné problematiky tak, aby v jejich spletité kumulaci vynikla směšnost i hrůza žabomyší existence mnohých z nás.

    V tomto zatím posledním filmu režisérky Věry Chytilové se kromě ústřední šestice „hlavních postav“ objevuje celá škála drobných rolí, představujících pacienty psycholožky Hany, kteří prostřednictvím psychologické poradny vyprávějí své problémy a životní útrapy. Do těchto rolí obsadila režisérka známé české herce, často ty, kteří se objevili v jejích předešlých filmech.
    Číst víc

    Našli jste nepřesnosti? Dejte nám, prosím, vědět!

    Nahlásit chybu

    Máte o knize více informací než je na této stránce nebo jste našli chybu? Budeme vám velmi vděční, když nám pomůžete s doplněním informací na našich stránkách.

    Hodnocení

    Jak se líbil film vám?

    Recenze, kritiky

    „Nejlepší způsob, jak se zbavit nočních můr, je převyprávět je do záchodové mísy a pak spláchnout.“