Babylon - R.F. Kuang, Host, 2024
Bible, kterou četl Ježíš - Philip Yancey, Návrat domů, 2001

229 Kč

Při nákupu nad 999 Kč
poštovné zdarma

Bible, kterou četl Ježíš

Starý zákon popisuje svet nekompromisne taký aký je. Na jeho stránkach nájdeme vášnivé príbehy lásky, i nenávisti, desivé príbehy znásilňovania a štvrtenia na kusy, strohé... Číst víc

Nakladatel
Návrat domů, 2001
Počet stran
162

Starý zákon popisuje svet nekompromisne taký aký je. Na jeho stránkach nájdeme vášnivé príbehy lásky, i nenávisti, desivé príbehy znásilňovania a štvrtenia na kusy, strohé záznamy o obchodoch s otrokmi, pravdivé príbehy o vojnových hrdinstvách, ... Číst víc

  • Brožovaná vazba
  • Čeština
Vyprodané

Zadejte e-mail a my vám dáme vědět, jakmile bude kniha dostupná.

Další knižní vydání
Bible, kterou četl Ježíš - Philip Yancey, Návrat domů, 2016
Brožovaná vazba
Čeština, 2016
Do 2 – 4 dnů

193 Kč

Potřebujete poradit knihu?

Zeptejte se online knihkupce!

Proč nakupovat na Martinus.cz?

  • Doprava zdarma od 999 Kč
  • Více než 5 000 výdejních míst
  • Záložky ke každému nákupu

Naši skřítci doporučují

Babylon - R.F. Kuang, Host, 2024

Více o knize

Starý zákon popisuje svet nekompromisne taký aký je. Na jeho stránkach nájdeme vášnivé príbehy lásky, i nenávisti, desivé príbehy znásilňovania a štvrtenia na kusy, strohé záznamy o obchodoch s otrokmi, pravdivé príbehy o vojnových hrdinstvách aj krutej zrade. Nič tu nie je čistučké a usporiadané. Rozmaznaný spratkovia ako Šalamún a Samson dostávajú nadprirodzené dary; na dobrého muža, ako je Jób, čaká katastrofa.

Na Biblii nie je nič pohodlné – až dovtedy, kým si ju pohodlnou urobíme sami. Prestali sme knihe klásť otázky, alebo prestala kniha klásť otázky nám? Prestali sme s ňou bojovať? Potom ju už asi nečítame naozaj vážne.

V knihe autor kladie zásadnú otázku, či starozákoná literatúra – pre svoju surovosť – stojí za prečítanie . Zároveň ponúka aj svoju vlastnú odpoveď a svoju vlastnú iterpretáciu kníh Starého zákona:
Jób – videnie v tme
Deuteronómium: horkosladká chuť
Žalmy: duchovnosť v každej tónine
Kazateľ: koniec múdrosti
Proroci: Boh prehovoril

Philip Yancey pracuje ako redaktor v časopise Christianity Today. Jeho posledná kniha The Jesus I Never Knew, sa stala americkým bestsellerom. Jeho ďalšie knihy získali mnoho ocenení. Spolupracoval tiež ako spoluautor na The Student Bible, ktorá získala cenu Gold Medallion Award. Spolu s manželkou žijú v Colorade.
Číst víc
Počet stran
162
Vazba
brožovaná vazba
Rozměr
148×210 mm
Hmotnost
188 g
ISBN
8072550543
Rok vydání
2001
Naše katalogové číslo
13366
Jazyk
čeština
Nakladatel
Návrat domů
Kategorizace

Našli jste nepřesnosti? Dejte nám, prosím, vědět!

Nahlásit chybu

Máte o knize více informací než je na této stránce nebo jste našli chybu? Budeme vám velmi vděční, když nám pomůžete s doplněním informací na našich stránkách.

Hodnocení

Jak se líbila kniha vám?

„Několik z nich se zavrtělo na židlích. Možná to byl signál, že ho konečně začínají chápat. Na druhou stranu to ale úplně klidně mohly být hemoroidy. U státních zaměstnanců člověk nikdy pořádně neví, na čem je.“

Složka 64 - Jussi Adler-Olsen, 2013
Složka 64
Jussi Adler-Olsen