Babylon - R.F. Kuang, Host, 2024
Tichošlap - Sylva Lauerová, van Aspen, 2012

278 Kč

Při nákupu nad 999 Kč
poštovné zdarma
Tichošlap - Sylva Lauerová, van Aspen, 2012
Tichošlap - Sylva Lauerová, van Aspen, 2012

Tichošlap

Šest dní, paralelní svět podzemí pražského metra, pět životních příběhů, které spojuje jen jedno - tiché kolíbavé kroky muže bez minulosti. Tři osudová setkání, lehce... Číst víc

5,0 1 hodnocení
Nakladatel
van Aspen, 2012
Počet stran
224

Šest dní, paralelní svět podzemí pražského metra, pět životních příběhů, které spojuje jen jedno - tiché kolíbavé kroky muže bez minulosti. Tři osudová setkání, lehce přehlédnutelná ve spěchu každodenního života... Číst víc

  • Pevná vazba
  • Čeština

278 Kč

U dodavatele > 5 ks
Posíláme do 2 – 3 dnů
Další knižní vydání
Tichošlap - Sylva Lauerová, Jiří Carda, van Aspen, 2016
Brožovaná vazba
Čeština, 2016
Do 4 – 6 dnů

404 Kč

Potřebujete poradit knihu?

Zeptejte se online knihkupce!

Proč nakupovat na Martinus.cz?

  • Doprava zdarma od 999 Kč
  • Více než 5 000 výdejních míst
  • Záložky ke každému nákupu

Naši skřítci doporučují

Holly (český jazyk) - Stephen King, BETA - Dobrovský, 2024
Tichošlap - Sylva Lauerová, van Aspen, 2012
278 Kč

Více o knize

Knihy Sylvy Lauerové mají mnoho nadšených příznivců. Je o nich totiž známo, že čtenáře přímo zavalí energií ukrytou v příběhu. Ať se jim to líbí, nebo ne. Snad proto je na místě upozornění, že tento román vás opět nebude šetřit. Je ponurý, tajemný a plný tichých paradoxů našeho života.

Šest dní, paralelní svět podzemí pražského metra, pět životních příběhů, které spojuje jen jedno - tiché kolíbavé kroky muže bez minulosti. Tři osudová setkání, lehce přehlédnutelná ve spěchu každodenního života.

Pokud by v české literatuře existoval žánr komorního thrilleru, pak by se Tichošlap mohl stát čestným zástupcem této literární kategorie. Sylva Lauerová nabízí svým čtenářům opět něco zcela nového. Delikátní, mrazivý i lidský román.

Hlavní linie příběhu je pečlivě uschována za každodenními obrazy obyčejných lidských životů - nezralé, nešťastné a samu sebe hledající Anety, zamilovaného a ambiciózního podnikatele Pavla, dominantní, úspěšné a citově okoralé galeristky Sonji a dvou starých žen. Životů, které spojuje jen jedno - přítomnost tichých kolíbavých kroků muže bez minulosti. Muže, který nemluví. Muže, který se ke spánku ukládá v temné místnosti starého činžovního domu a nekonečné hodiny tráví v prostorách pražského metra. Co v něm hledá? Co jej nutí nutí žít v paralelním světě mnoho desítek metrů pod zemí?

Lauerová si ponechává svůj sugestivní a autentický literární styl, tentokrát jej však obohacuje o nový, pozvolný a temný poetizující odstín, který dává románu Tichošlap zcela osobitý ráz.
Číst víc
Počet stran
224
Vazba
pevná vazba
Rozměr
150×211 mm
Hmotnost
369 g
ISBN
9788090493339
Rok vydání
2012
Naše katalogové číslo
137922
Styl
dobrodružný
Jazyk
čeština
Nakladatel
van Aspen
Kategorizace

Našli jste nepřesnosti? Dejte nám, prosím, vědět!

Nahlásit chybu

Máte o knize více informací než je na této stránce nebo jste našli chybu? Budeme vám velmi vděční, když nám pomůžete s doplněním informací na našich stránkách.

Hodnocení

5,0 / 5

1 hodnocení

1
0
0
0
0

Jak se líbila kniha vám?

Čtenářské recenze

Ivana Lacková
Ověřený nákup
25.9.2017
zaujímavé, napínavé
Oceňujem zaujímavú myšlienku spojiť akoby náhodné osudy obyčajných ľudí, ktorí sa stretávajú s tajomným mužom, túlajúcim sa metrom a ich osudy sa odrazu menia... Kniha disponuje veľkou mierou ľudskosti nazerania na ľudské chyby a vlastnosti, všetky postavy mi boli blízke, prežívala som ich trápenia a to i napriek tomu, že som s ich správaním vždy nesúhlasila. Výborne napísané. Číst víc

„Mysl je místo samo o sobě, které samo sobě může udělat nebe z pekla a peklo z nebe.“

Ztracený ráj - John Milton, 2015
Ztracený ráj
John Milton