Píseň L. - Veronika Opatřilová, Prostor, 2024
Pravda o psech - Stephen Budiansky, Columbus, 2000

229 Kč

Při nákupu nad 999 Kč
poštovné zdarma
Pravda o psech - Stephen Budiansky, Columbus, 2000
Pravda o psech - Stephen Budiansky, Columbus, 2000

Pravda o psech

Sonda do minulosti, společenských zvyklostí, chování a morálky živočišného druhu Canis familiaris. Snad každý z nás si myslí, že pes, to nejobyčejnější zvíře, jaké si umíme... Číst víc

2,3 3 hodnocení
Nakladatel
Columbus, 2000
Počet stran
205

Sonda do minulosti, společenských zvyklostí, chování a morálky živočišného druhu Canis familiaris. Snad každý z nás si myslí, že pes, to nejobyčejnější zvíře, jaké si umíme představit, nemůže skrývat žádná tajemství. Číst víc

  • Pevná vazba
  • Čeština
Vyprodané

Zadejte e-mail a my vám dáme vědět, jakmile bude kniha dostupná.

Potřebujete poradit knihu?

Zeptejte se online knihkupce!

Proč nakupovat na Martinus.cz?

  • Doprava zdarma od 999 Kč
  • Více než 5 000 výdejních míst
  • Záložky ke každému nákupu

Naši skřítci doporučují

Konečně normální vražda - Dominik Dán, Slovart CZ, 2024

Více o knize

   O psech přece už všechno víme. Nebo že bychom nevěděli? Autor téhle objevné publikace je přesvědčen, že o tom nejdůležitějším zatím nemáme ani tušení. K novým, naprosto převratným poznatkům o vývoji psích plemen a o psychice psů, přivedly totiž vědce poznatky současné genetiky, které dřív nebyly k dispozici. Věřili byste například, že psí přítulnost a náklonnost k člověku má co dělat s barevnou variabilitou, protože obě tyto věci "má na svědomí" jeden gen? Nejnovější "pravda o psech", vyslovená na základě výzkumu psího genomu, tak vrhá zcela nové světlo na výcvik, chování a plemenitbu psů. Dočteme se zde nejen o možných příčinách zdánlivě bláznivého psího počínání, ale také o tom, jak mu předcházet. Dozvíme se nanejvýš zajímavé věci o původu psí agrese, tématu, o němž se v dnešní době mluví stále víc. Ale co je hlavní - zajímavé názory Stephena Budianského nás možná konečně přesvědčí, že psi jsou prostě psi, a ne podivní zmenšení lidé, a jako k psům je třeba se k nim chovat. Chceme-li svým psům lépe porozumět, musíme "mluvit řečí", které rozumějí zase oni. Stačí se vrátit k jejich vlčím kořenům a pochopit způsob vlčího chování, jímž se i ten nejpřešlechtěnější a nejrozmazlenější pokojový pejsek dodnes řídí. Vynikající práce Stephena Budianského rozhodně nesmí chybět v knihovně žádného pravověrného pejskaře, protože je klíčem k lepšímu poznání a pochopení psí duše.
Číst víc
Počet stran
205
Vazba
pevná vazba
Rozměr
130×210 mm
Hmotnost
285 g
ISBN
8072491105
Rok vydání
2000
Naše katalogové číslo
11801
Jazyk
čeština
Nakladatel
Columbus
Kategorizace

Našli jste nepřesnosti? Dejte nám, prosím, vědět!

Nahlásit chybu

Máte o knize více informací než je na této stránce nebo jste našli chybu? Budeme vám velmi vděční, když nám pomůžete s doplněním informací na našich stránkách.

Hodnocení

2,3 / 5

3 hodnocení

1
0
0
0
2

Jak se líbila kniha vám?

Čtenářské recenze

Radka
Neověřený nákup
11.4.2009
Názor čitateľa
Kniha je jednym slovom uzasna a mal by jej venovat pozornost kazdy kto sa o psy zaujima alebo ma problem s pochopenim chovania vlastneho psa. Obsahom nesklame odbornika, no bez problemov ju pochopi i laik. Autorove uvazovanie a podanie myslienok je obdivuhodne a miestami okorenene vtipom ci sakrazmami, co vas este vacsmi prinuti zauvazovat nad danou tematikou. Vrelo odporucam.
Erike, ktora tak "inteligentne" ohodnotila tento titul nizsie, by som poradila aby sa naucila pozornejsie citat, mozno by sa potom verejne nestrapnovala bludmi, ktore tu uviedla, no v knihe sa v danom zneni ani zmysle nevyskytuju.
Číst víc
Erika
Ověřený zákazník
19.6.2008
autor ani nevie o com pise...
tato kniha je uplne otrasna... autor tu opisuje nejake vyskumi s husami a pod... toto ze je kniha o psoch?? ocakavala som nieco ovela lepsie... ved autor skoro ku kazdej tematike ku ktorej sa vyjadruje udava, ze vyskum este nepotvrdil, ale podla neho... dokonca sa takto vyjadruje aj v oblastiach, ktore uz su zname, napr. o farebnosti psieho videnia... autor pise, ze este nie je potvrdene, ze psi vidia farebne, ale on si mysli, ze vidia ciernobielo... co je uplna hlupost, pretoze uz je davno dokazane, ze psi vidia sice farebne, ale nevidia vsetky farby... toto bol len jeden konkretny priklad z jeho knihy a verte, ze takychto banalnych veci je tam viacej... podla mna autor ani neviem o com pise... ja by som si tuto knihu uz nikdy nekupila... Číst víc
Luboš Bagin
Ověřený zákazník
12.12.2007
Ako robiť recenziu, keď knihu nemáme
Veľmi zaujímava tématika.
V dnešnej hektickej dobe nieto času ne takéto úvahy, čo je obojstranne škodlivé - i voči psom, i voči okoliu homo sapiens.
Homo sapiens je živočíšny druh, ktorý sídce rád vlastní psov, ale nie je ochotný im porozumieť...
Myslím že citeľne takéto tituly chýbajú v spoločnosti na racionálne korigovanie niekedy až nezmyselných požiadavok typu: "Mamka, tatko ja chcem psa!!!"
Číst víc

„Nepropadejte panice!“