Píseň L. - Veronika Opatřilová, Prostor, 2024
Kometa, Jota, 2011

155 Kč

Při nákupu nad 999 Kč
poštovné zdarma
Kometa, Jota, 2011
Kometa, Jota, 2011

Kometa

Příběh hokejového klubu

    Ačkoliv se Kometa Brno s jedenácti ligovými tituly řadí mezi nejúspěšnější české hokejové kluby, nebyla dosud napsána kniha o její historii. Tuto citelnou mezeru zaplňuje... Číst víc

    Nakladatel
    Jota, 2011
    Počet stran
    416

    Ačkoliv se Kometa Brno s jedenácti ligovými tituly řadí mezi nejúspěšnější české hokejové kluby, nebyla dosud napsána kniha o její historii. Tuto citelnou mezeru zaplňuje publikace, již jsme připravili ve spolupráci s HC Kometa Brno... Číst víc

    • Pevná vazba s přebalem
    • Čeština
    Vyprodané

    Zadejte e-mail a my vám dáme vědět, jakmile bude kniha dostupná.

    Další knižní vydání
    Kometa, Jota, 2024
    Pevná vazba s přebalem
    Čeština, 2024
    Připravujeme,
    vychází 30. 9. 2024

    Potřebujete poradit knihu?

    Zeptejte se online knihkupce!

    Proč nakupovat na Martinus.cz?

    • Doprava zdarma od 999 Kč
    • Více než 5 000 výdejních míst
    • Záložky ke každému nákupu

    Naši skřítci doporučují

    Duše krve a popela - Jennifer L. Armentrout, Nakladatelství Fragment, 2024

    Více o knize

    Ačkoliv se Kometa Brno s jedenácti ligovými tituly řadí mezi nejúspěšnější české hokejové kluby, nebyla dosud napsána kniha o její historii. Tuto citelnou mezeru zaplňuje publikace, již jsme připravili ve spolupráci s HC Kometa Brno.

    Knihu Kometa – Příběh hokejového klubu tvoří tři samostatné části.

    První část – nazvaná Kronika sezon – se nejprve vrací k počátkům hokeje v Brně v první polovině 20. století a poté provází čtenáře historií klubu rok po roku. Postupně se věnuje fenomenálním úspěchům Komety v 50. a 60. letech, ústupu ze slávy v 70. a 80. letech, propadu v letech 1996–2005 i novému vzepětí v přítomnosti. Přináší dobová svědectví odborníků a publicistů, jež v paměti příznivců oživí vzpomínky na dramatické zápasy a skvělé akce a připomenou, jak se hokej za téměř šedesát let trvání Komety proměnil.

    Druhá část – Portréty hvězd – přibližuje osudy tří desítek nejslavnějších hráčů v dějinách klubu – od Bubníka a Dandy až po Langa a Hubáčka. Portréty zpestřují osobní výpovědi a vzpomínky aktérů. Obě části provází bohatá fotografická dokumentace, sestávající převážně z dosud nepublikovaných snímků hokejistů i momentek ze zápasů. Vyvážená kombinace slova a obrazu představuje jednu z hlavních předností knihy.

    Třetí část – Údaje statistik – uspokojí všechny, které zajímají čísla a fakta. Obsahuje klíčové informace pro každou sezonu: výčet všech ligových utkání Komety s výsledky, tabulku i soupisku mužstva. Nechybí ani seznam hokejistů, kteří v letech 1953–2011 za Kometu nastoupili, včetně dat o počtu odehraných sezon, zápasů, vstřelených gólů i čísel dresů.

    Knihu o Kometě přivítají nejen její fanoušci, ale také ostatní příznivci českého hokeje a sportu vůbec. Neměli by si ji nechat ujít ani obyvatelé Brna a rodilí Brňáci, neboť se v ní zrcadlí kus historie jejich města. Těm všem umožní znovu prožít příběh slavného hokejového klubu.

    Jedinečná a první kompletní obrazová publikace o slavné historii a současnosti HC KOMETA BRNO.
    Číst víc
    Počet stran
    416
    Vazba
    pevná vazba s přebalem
    Rozměr
    210×275 mm
    Hmotnost
    1820 g
    ISBN
    9788072179428
    Rok vydání
    2011
    Naše katalogové číslo
    116287
    Jazyk
    čeština
    Původ
    Česko
    Nakladatel
    Jota
    Pro koho
    pro muže, pro sportovce, pro chlapce
    Kategorizace

    Našli jste nepřesnosti? Dejte nám, prosím, vědět!

    Nahlásit chybu

    Máte o knize více informací než je na této stránce nebo jste našli chybu? Budeme vám velmi vděční, když nám pomůžete s doplněním informací na našich stránkách.

    Hodnocení

    Jak se líbila kniha vám?

    Nakladatelství Jota

    Číst víc

    „Vůbec mluvili jen málo, ale trávili čas spolu, každý ponořený do svého vlastního víru, a drželi jeden druhého, pevně a bezpečně, a moc slov k tomu nepotřebovali. “

    Osamělost prvočísel - Paolo Giordano, 2021
    Osamělost prvočísel
    Paolo Giordano