Píseň L. - Veronika Opatřilová, Prostor, 2024
Tygří bojovník - David Gibbins, Metafora, 2010

152 Kč

Při nákupu nad 999 Kč
poštovné zdarma
Přečtená
Tygří bojovník - David Gibbins, Metafora, 2010
Přečtená
Tygří bojovník - David Gibbins, Metafora, 2010

Tygří bojovník
Přečtená

Jack Howard, podmořský archeolog, sleduje stopu svého pradědečka, důstojníka britské armády v Indii, který po sobě zanechal nejednu záhadu. Ta největší má podobu starobylé... Číst víc

4. díl série
Jack Howard
Nakladatel
Metafora, 2010
488 stran
7-8 hodin čtení

Jack Howard, podmořský archeolog, sleduje stopu svého pradědečka, důstojníka britské armády v Indii, který po sobě zanechal nejednu záhadu. Ta největší má podobu starobylé kovové rukavice vytepané do tvaru tygří hlavy... Číst víc

  • Pevná vazba
  • Mírně opotřebovaná
  • Čeština

152 Kč

Cena nové knihy: 379 Kč
Skladem
Posíláme ihned

Přečtené knihy nám můžete poslat i vy!

Pošlete nám svoje přečtené knihy a získejte poukázku na nákup.

Vyzkoušet Knihovrátek

Proč nakupovat na Martinus.cz?

  • Doprava zdarma od 999 Kč
  • Více než 5 000 výdejních míst
  • Záložky ke každému nákupu

Naši skřítci doporučují

Noční dům - Jo Nesbo, Kniha Zlín, 2024

Více o knize

Jack Howard, podmořský archeolog, sleduje stopu svého pradědečka, důstojníka britské armády v Indii, který po sobě zanechal nejednu záhadu. Ta největší má podobu starobylé kovové rukavice vytepané do tvaru tygří hlavy. Zdá se, že Jackova pouť za hledáním vlastních kořenů je prazvláštně - a nebezpečně - propletená s mnoha divnými a zdánlivě nesouvisejícími věcmi. Vždyť co mohou mít společného římské legie, první čínský císař Š-chuang-ťi a podzemní indická svatyně? Když se do toho navíc zamíchá děsivý Tygří bojovník a záhadný dvojitý drahokam, je o pořádnou porci dobrodružství postaráno.
Číst víc
Počet stran
488
Vazba
pevná vazba
Rozměr
129×206 mm
Hmotnost
542 g
Rok vydání
2010
Naše katalogové číslo
1197217
Jazyk
čeština
4. díl série
Jack Howard
Nakladatel
Metafora
Kategorizace

Našli jste nepřesnosti? Dejte nám, prosím, vědět!

Nahlásit chybu

Máte o knize více informací než je na této stránce nebo jste našli chybu? Budeme vám velmi vděční, když nám pomůžete s doplněním informací na našich stránkách.

Hodnocení

Jak se líbila kniha vám?

Čtenářské recenze

Sveto Vrabec
Neověřený nákup
11.1.2013
Názor čitateľa
Prečítal som od Gibbinsa všetko, čo u nás vyšlo; páči sa mi jeho spôsob písania a keďže ma zaujíma história, rád sa k jeho knihám vraciam. Len práve v tejto prvej knihe som našiel dve veci, ktoré mi nie veľmi konvenujú. Mám teda český preklad z vydavateľstva METAFORA (2006, Praha).
Prvá je asi záležitosťou prekladateľov:
- voľba mena Súsy pre mesto - sídlo chrámu bohyne Neit a jeho veľkňaza Amenhotepa nie je najšťastnejšia. Toto mesto sa v egyptštine nazývalo Sau (grécky Sais) a bolo sídlom 26. (sajskej) dynastie v neskorom období starého Egypta. Súsy sú iránskou záležitosťou; najskôr to bolo hlavné mesto v Elame a neskôr významné stredisko perzskej a potom partskej ríše - nachádza sa v dnešnej provincii Chúzastán).
A tá druhá vec:
- egyptológ Hiebermeyer v knihe vysvetľuje spolubádaleľom, že zachované fragmenty starogréckych textov kladú výbuch Théry (dnešný Santorini) do doby vlády Tutmóse, ktorý bol faraónom jedenástej (11.) dynastie. Nuž egyptská história pozná štyroch faraónov menom Tutmóse a všetci štyria boli faraónmi osemnástej (18.) dynastie; obdobie od 1550 do 1292 pred Kristom - Nová ríša. A jedenásta dynastia vládla v období od asi 2100 do 1980 pred Kristom; to bol začiatok Strednej ríše. Nechce sa mi veriť, že by sa Gibbins pri svojom vzdelaní vyrobil takúto "nepresnosť", takže to je možno tiež záležitosť prekladateľov alebo jednoducho žartík tlačiarenského škriatka.
Číst víc

Nakladatelství Metafora

Číst víc

„Vůbec mluvili jen málo, ale trávili čas spolu, každý ponořený do svého vlastního víru, a drželi jeden druhého, pevně a bezpečně, a moc slov k tomu nepotřebovali. “

Osamělost prvočísel - Paolo Giordano, 2021
Osamělost prvočísel
Paolo Giordano