Ahoj krásko - Ann Napolitano, Metafora, 2024
Konec nekonečna - Jan Fikáček, Jonathan Livingston, 2024

423 Kč

Při nákupu nad 999 Kč
poštovné zdarma
Novinka
Konec nekonečna - Jan Fikáček, Jonathan Livingston, 2024
Novinka
Konec nekonečna - Jan Fikáček, Jonathan Livingston, 2024

Konec nekonečna
Novinka

Nekonečno fascinuje lidstvo již celá tisíciletí a setkáváme se s ním nejen ve filozofii, ale i fyzice a matematice. Ale co když vůbec neexistuje? Pozoruhodná interdisciplinární... Číst víc

Nakladatel
Jonathan Livingston, 2024
384 stran
5-6 hodin čtení

Nekonečno fascinuje lidstvo již celá tisíciletí a setkáváme se s ním nejen ve filozofii, ale i fyzice a matematice. Ale co když vůbec neexistuje? Pozoruhodná interdisciplinární kniha, jejíž často velmi nové a originální... Číst víc

  • Pevná vazba
  • Čeština

423 Kč

U dodavatele > 5 ks
Posíláme do 25 dnů

Potřebujete poradit knihu?

Zeptejte se online knihkupce!

Proč nakupovat na Martinus.cz?

  • Doprava zdarma od 999 Kč
  • Více než 5 000 výdejních míst
  • Záložky ke každému nákupu

Naši skřítci doporučují

Duše krve a popela - Jennifer L. Armentrout, Nakladatelství Fragment, 2024
Konec nekonečna - Jan Fikáček, Jonathan Livingston, 2024
423 Kč

Více o knize

Nekonečno fascinuje lidstvo již celá tisíciletí a setkáváme se s ním nejen ve filozofii, ale i fyzice a matematice. Ale co když vůbec neexistuje?
Pozoruhodná interdisciplinární kniha, jejíž často velmi nové a originální myšlenky vzbudily již ve fázi autorovy dizertace v akademické obci i médiích značný pozitivní i negativní rozruch, ba dokonce i odpor, pobouření a vyhraněnou, nezřídka osobně útočnou kritiku. Kniha zkoumá otázku existence nekonečna v realitě i abstrakci, ve fyzice i matematice, a to za využití materiálů a příkladů z desítky různých vědních oborů.
Ponořte se do proudu zkoumání historie i současnosti nekonečna, třeba analýzou vývoje lidské abstrakce od narození do dospělosti, kdy abstraktní "zvíře" nekonečna není zkoumáno staticky, jak je obvyklé, ale darwinovsky evolučně, s poukazy na rozvíjení vlastností abstrakcí jako je písmo, jazyk, peníze nebo gramatika.
Vydejte se cestou úvah, zda není pokrok ve fyzice a matematice mimo jiné i ničením jedněch nekonečen a nalézáním jiných, a zkuste spolu s autorem zodpovědět otázku, zda nakonec nemají všechny paradoxy nekonečna pouze jediné řešení - a jaké.
Dostaňte se co nejblíže k odpovědím na problémy, jako co je to čas či skutečnost, seznamte se s formulacemi, jako je ultrafalzifikace či totální fenomenologie, a - pokud jste i vy nakloněni originálním myšlenkám - pootevřete dveře, za nimiž možná čekají koncepty nové fyziky a matematiky.
Číst víc
Počet stran
384
Vazba
pevná vazba
Rozměr
140×200 mm
ISBN
9788075513427
Rok vydání
2024
Naše katalogové číslo
2508707
Jazyk
čeština
Původ
Česko
Nakladatel
Jonathan Livingston
Pro koho
pro dospělé
Kategorizace

Našli jste nepřesnosti? Dejte nám, prosím, vědět!

Nahlásit chybu

Máte o knize více informací než je na této stránce nebo jste našli chybu? Budeme vám velmi vděční, když nám pomůžete s doplněním informací na našich stránkách.

Hodnocení

Jak se líbila kniha vám?

„Jestli je na světě něco, za co by stálo umřít, je určitě lepší zůstat kvůli tomu naživu.“

Hlava XXII - Joseph Heller, 2016
Hlava XXII
Joseph Heller