Píseň L. - Veronika Opatřilová, Prostor, 2024
Jiří Bartoška - Milovník života - Dana Čermáková, Book Star, 2024

409 Kč

Při nákupu nad 999 Kč
poštovné zdarma
Novinka
Jiří Bartoška - Milovník života - Dana Čermáková, Book Star, 2024
Novinka
Jiří Bartoška - Milovník života - Dana Čermáková, Book Star, 2024

Jiří Bartoška - Milovník života
Novinka

Fatalista. Nejen kvůli víc jak dvacetiletému účinkování ve hře ‚Jakub a jeho pán‘ podle novely Milana Kundery, inspirované Diderotovým Jakubem Fatalistou, ale tak nějak vůbec... Číst víc

Nakladatel
Book Star, 2024
280 stran
4 hodiny čtení

Fatalista. Nejen kvůli víc jak dvacetiletému účinkování ve hře ‚Jakub a jeho pán‘ podle novely Milana Kundery, inspirované Diderotovým Jakubem Fatalistou, ale tak nějak vůbec... Číst víc

  • Pevná vazba s přebalem
  • Čeština

409 Kč

U dodavatele > 5 ks
Posíláme do 2 – 5 dnů

Potřebujete poradit knihu?

Zeptejte se online knihkupce!

Proč nakupovat na Martinus.cz?

  • Doprava zdarma od 999 Kč
  • Více než 5 000 výdejních míst
  • Záložky ke každému nákupu

Naši skřítci doporučují

Labuť a lovec - Jiří Březina, Vyšehrad, 2024
Jiří Bartoška - Milovník života - Dana Čermáková, Book Star, 2024
409 Kč

Více o knize

„Člověk má všechno napsaný v ruce.“

Fatalista. Nejen kvůli víc jak dvacetiletému účinkování ve hře ‚Jakub a jeho pán‘ podle novely Milana Kundery, inspirované Diderotovým Jakubem Fatalistou, ale tak nějak vůbec. Jak sám říká, je člověkem okamžiku.

Průšvihář. Trojky z chování za neomluvené hodiny, které trávil za školou s cigaretou v ruce, poněkud jiná vizáž než pečlivě učesaná pěšinka a šuškandy na chodbách i ve sborovně...Zkrátka už tehdy vybočoval z průměru. Ale o studiu herectví v mládí vůbec neuvažoval, vždyť v jeho rodině nikdo žádné umělecké sklony ani nadání neměl. Chtěl studovat kunsthistoriku.

Kuřák. Kouřit se naučil ve čtrnácti, první cigaretu vykouřil pod pardubickým zámečkem. K jeho kladnému vztahu k vůni tabákového kouře možná přispěla babička z Kutné Hory, která pracovala v tamní tabačce. Malý Jiří tam prožil se svým bratrem podle jeho slov krásné dětství, kdy se prý naučil všechny neřesti – kouření, pití...

Idol. Výška sto osmdesát pět, černé polodlouhé vlasy do patky, černé oči, a navíc charakteristický nakřáplý hlas, kvůli kterému se málem nedostal na JAMU – komu by se nelíbil? Jenomže tu byla Andrea, jeho famme fatale, s níž se seznámil během prvního ročníku studia na JAMU. Ona tehdy ještě studovala gymnázium...

Prezident. Všichni si ho nejvíce spojují s jedním z nejstarších světových filmových festivalů, založeným v roce 1946 v Karlových Varech, který v roce 1994 společně s filmovou kritičkou Evou Zaoralovou, vysoce uznávanou doma i v zahraničí, zvedl jako Fénixe z popela poté, co se o rok předtím tehdejší první vláda Václava Klause rozhodla, že festival z ekonomických důvodů zruší. Dnes Mezinárodní filmový festival Karlovy Vary patří k nejprestižnějším akcím svého druhu vedle přehlídek v Cannes, Berlíně, Benátkách, Locarnu ad. Je považován za nejvýznamnější ve střední a východní Evropě.

Herec. Zanechal nesmazatelnou stopu v české i slovenské kinematografii. Jen si vzpomeňme na jeho doktora Skalku v seriálu Sanitka z roku 1984, jehož nečekanou smrt oplakávaly snad všechny divačky. Třetího prince ze slavné pohádky s Libuškou Šafránkovou. Pumpaře od Zlaté podkovy. Pravěkého Sokola v trilogii podle Štorcha. Inženýra Jacka Rošta v Páralově Katapultu. Oldřicha v historickém dramatu Otakara Vávry. Pátera Floru Českými lvy oceněného filmu Je třeba zabít Sekala. Samuela v Mináčově Všichni moji blízcí, za což získal prvního Českého lva za vedlejší roli. Boha v Andělu Páně I a II. Spisovatele Karla ve snímku Líbáš jako bůh a pak i ďábel Věry Poledňákové. Krále v originálním kostýmu v pohádce Princezna a písař. Veterináře Jana v road movie Teorie tygra. Majora Hrubého v seriálu Strážmistr Topinka. Zbožňovaného dědečka ve stejnojmenném filmu. Výčet rolí Jiřího Bartošky zaplní několik stránek.

Milovník života. Kromě dobrých cigaret má rád krásná auta, kvalitní pití, karlovarský festival a Thermal, dům v Andělské Hoře, dovolené na Elbě a v Řecku.
Číst víc
Počet stran
280
Vazba
pevná vazba s přebalem
Rozměr
170×240 mm
ISBN
9788090902398
Rok vydání
2024
Naše katalogové číslo
2448553
Jazyk
čeština
Původ
Česko
Nakladatel
Book Star
Pro koho
pro dospělé
Kategorizace

Našli jste nepřesnosti? Dejte nám, prosím, vědět!

Nahlásit chybu

Máte o knize více informací než je na této stránce nebo jste našli chybu? Budeme vám velmi vděční, když nám pomůžete s doplněním informací na našich stránkách.

Hodnocení

Jak se líbila kniha vám?

„Správné chápání nějaké věci a nepochopení téže věci se vzájemně zcela nevylučují.“

Proces - Franz Kafka, 2022
Proces
Franz Kafka