Babylon - R.F. Kuang, Host, 2024
Strašidlo zvané horsemanship díl 2 - Svět horsemanů - Václav Bořánek, Harmony, 2021

598 Kč

Při nákupu nad 999 Kč
poštovné zdarma
Strašidlo zvané horsemanship díl 2 - Svět horsemanů - Václav Bořánek, Harmony, 2021
Strašidlo zvané horsemanship díl 2 - Svět horsemanů - Václav Bořánek, Harmony, 2021

Strašidlo zvané horsemanship díl 2 - Svět horsemanů

Kniha Strašidlo zvané horsemanship díl 2. , vychází s podtitulem Svět horsemanů. Vzpomínky, informace, historické souvislosti, autorské texty jednotlivých horsemanů,... Číst víc

2. díl série
Strašidlo zvané Horsemanship
Nakladatel
Harmony, 2021
Počet stran
368

Kniha Strašidlo zvané horsemanship díl 2. , vychází s podtitulem Svět horsemanů. Vzpomínky, informace, historické souvislosti, autorské texty jednotlivých horsemanů, korespondence a 595 autentických fotografií.... Číst víc

  • Brožovaná vazba
  • Čeština

598 Kč

Skladem 1 ks
Posíláme ihned

Potřebujete poradit knihu?

Zeptejte se online knihkupce!

Proč nakupovat na Martinus.cz?

  • Doprava zdarma od 999 Kč
  • Více než 5 000 výdejních míst
  • Záložky ke každému nákupu

Naši skřítci doporučují

Rebel Moon: Zrozená z ohně - V. Castro, Fobos, 2024
Strašidlo zvané horsemanship díl 2 - Svět horsemanů - Václav Bořánek, Harmony, 2021
598 Kč

Více o knize

Kniha Strašidlo zvané horsemanship díl 2. , vychází s podtitulem Svět horsemanů. Vzpomínky, informace, historické souvislosti, autorské texty jednotlivých horsemanů, korespondence a 595 autentických fotografií. Nic podobného, se zatím nikomu nepodařilo dát dohromady.

Na obálce knihy se dočtete:
Vidíme to jako nějaký film, ve kterém jsme hráli. Roli sice malou, ale takovou, jakou si již nikdy nezahrajeme. Dnes normálně nemůžete zaklepat někde na ranči a říct: Ahoj, jmenujeme se Bára a Václav, budeme u vás tři týdny bydlet a chceme s vámi trénovat Kupodivu tehdy každý z horsemanů, kterého jsme přepadli, nás vřele přivítal. Nebylo to hrané. Možná ta naše viditelná touha po znalostech, objevování nových a nových technik, všechno to focení každé blbosti, natáčení a vyptávání se stále dokola na nejmenší podrobnosti nás sbližovalo. Nevím. Posílali nás dál, seznamovali nás s dalšími lidmi a už to jelo tak nějak samo. Světe div se, každoročně se na nás znovu těšili. Na posledním ročníku Californios už jsme byli v komunitě tak profláknutí, že se z reproduktorů v jednu chvíli ozvalo: Pozor, lidi, dorazila Barb a její parta. Sejdeme se všichni po skončení u stánku vpravo vedle vchodu. Časem nás přestalo překvapovat, že lidé, které jsme viděli poprvé, o nás již věděli vše a sami nás přišli pozdravit.

Úžasná doba. Až po letech nám došlo, že někdo tam nahoře nás musel mít moc a moc rád. Byli jsme ve správný čas na správném místě. Téměř všichni horsemani byli ještě na světě, měli chuť a ochotu se scházet. Akce typu Californios, Fiesta či jen víkendová setkání někde na rančích byly plné jezdců, jejich rodin, přátel a všudypřítomných lasujících dětí.

Po pár letech nastal zvláštní zlom a bylo znatelně cítit, jak vše pomalu mizí a odchází. Možná za to také mohlo počasí. V Kalifornii a přilehlém okolí došla voda. Přestala růst tráva, zmizely říčky, potoky a z kopců Sierry Nevady se ztratil sníh. Pak přestalo pršet v Texasu. Když jsme po čase zamířili do Montany v očekávání zelených plání, byla suchá i Montana. Začalo to být smutné. Lidé se stěhovali pryč, staří horsemani postupně umírali a nikdo po nich nenastupoval. Pravda, někteří chlapi z nastupující generace, kteří se hlásili k práci Toma Dorrance a Raye Hunta, mají dnes lepší vybavení, mají lepší koně, jsou lépe oblečení, mají úžasný marketing, knihy, DVD i peníze. Když budete chvíli studovat jejich práci, uvědomíte si, že jim většinou chybí jedna zásadní věc cit pro koně.

A tak dnes děkujeme Bohu, že jsme mohli být těch patnáct let u toho, že jsme směli nahlédnout kousek za oponu, že jsme měli možnost ochutnat alespoň trochu té pravé jednoty mezi koněm a člověkem, jak o ní mluvil Tom Dorrance.

Občas si říkáme, zda to velké množství práce, času a peněz, které jsme tomu věnovali, stálo za to. Pak nám ale jako vždy dojde, že pokud to naše bláznivé snažení pomůže alespoň jednomu člověku a všem jeho koním, stálo to za to. Navíc, i když si nejsme moc jistí, tak doufáme, že těch patnáct let ve společnosti těch nejlepších horsemanů světa snad trochu pomohlo i nám. Howgh.
Číst víc
Počet stran
368
Vazba
brožovaná vazba
Rozměr
202×255 mm
Hmotnost
1100 g
ISBN
9788090804302
Rok vydání
2021
Naše katalogové číslo
2260969
Jazyk
čeština
Původ
Česko
2. díl série
Strašidlo zvané Horsemanship
Nakladatel
Harmony
Kategorizace

Našli jste nepřesnosti? Dejte nám, prosím, vědět!

Nahlásit chybu

Máte o knize více informací než je na této stránce nebo jste našli chybu? Budeme vám velmi vděční, když nám pomůžete s doplněním informací na našich stránkách.

Hodnocení

Jak se líbila kniha vám?

„Předtím se mi smáli a pohrdali mnou pro mou ignoraci a tupost, teď mě nenávidějí pro mé znalosti a vědomosti. Co, proboha, ode mne chtějí?“

Růže pro Algernon - Daniel Keyes, 2016
Růže pro Algernon
Daniel Keyes