Píseň L. - Veronika Opatřilová, Prostor, 2024
Aktualizace II/2 - Živnostenský zákon, Exekuční řád, Poradce s.r.o., 2023

84 Kč

Při nákupu nad 999 Kč
poštovné zdarma
Aktualizace II/2 - Živnostenský zákon, Exekuční řád, Poradce s.r.o., 2023
Aktualizace II/2 - Živnostenský zákon, Exekuční řád, Poradce s.r.o., 2023

Aktualizace II/2 - Živnostenský zákon, Exekuční řád

Občanský soudní řád, Zákon o správních poplatcích

    Živnostenský zákon - Veřejné dražby budou nově v režimu živnosti vázané (jak dražby věcí movitých, tak i věcí nemovitých)... Číst víc

    Nakladatel
    Poradce s.r.o., 2023
    Počet stran
    0

    Živnostenský zákon - Veřejné dražby budou nově v režimu živnosti vázané (jak dražby věcí movitých, tak i věcí nemovitých)... Číst víc

    • Brožovaná vazba
    • Čeština

    84 Kč

    U dodavatele
    Posíláme do 20 – 25 dnů

    Potřebujete poradit knihu?

    Zeptejte se online knihkupce!

    Proč nakupovat na Martinus.cz?

    • Doprava zdarma od 999 Kč
    • Více než 5 000 výdejních míst
    • Záložky ke každému nákupu

    Naši skřítci doporučují

    AHA! Rodičovství - Praktický průvodce - Laura Markham, Mladá fronta, 2024
    Aktualizace II/2 - Živnostenský zákon, Exekuční řád, Poradce s.r.o., 2023
    84 Kč

    Více o knize

    Živnostenský zákon - Veřejné dražby budou nově v režimu živnosti vázané (jak dražby věcí movitých, tak i věcí nemovitých).
    Exekuční řád - Zpřesňuje se právní úprava postupu soudního exekutora v případě, že je složena záloha na další vedení exekuce, a právní úprava prodlužování lhůt po složení zálohy.

    Titul obsahuje úplná znění:
    Zákon č. 455/1991 Sb., o živnostenském podnikání (živnostenský zákon)
    Zákon č. 120/2001 Sb., o soudních exekutorech a exekuční činnosti (exekuční řád)

    Živnostenský zákon
    Novela živnostenského zákona spočívá v úpravě již existujících živností. V rámci koncesované živnosti zůstanou ponechány pouze nucené dražby. Ostatní veřejné dražby budou nově v režimu živnosti vázané (jak dražby věcí movitých, tak i věcí nemovitých). Oproti předchozímu stavu tedy dojde ke zmírnění požadavků, kdy se výrazná část podnikatelů přesune z režimu koncese do méně přísného režimu vázané živnosti.

    Exekuční řád
    Nově se zakotvuje řešení situace, kdy exekuční řízení byla spojena ke společnému řízení. V tomto případě se navrhuje, aby se pro účely zastavení exekuce podle § 55 odst. 7, 8, 10 nebo 11 ex.ř. na spojená řízení hledělo tak, jako by ke spojení řízení ke společnému řízení nedošlo. Tímto způsobem bude možno zastavit každé řízení zvlášť a nebude nutno čekat na to, až ve všech řízeních uplynou zákonem stanovené doby.
    Navržené doplnění reaguje na skutečnost, že nikoliv ve všech případech bude možno zjistit z exekučního spisu, zda je oprávněný zproštěn od složení zálohy na další vedení exekuce. Oprávněný je ze zákona (§ 55 odst. 9 ex.ř.) zproštěn od složení zálohy na další vedení exekuce např. tehdy, jde-li o vymožení pohledávky na výživném pro nezletilé dítě, náhrady újmy způsobené poškozenému pracovním úrazem, pohledávky školy nebo školského zařízení z veřejné služby poskytované podle školského zákona apod.
    Zpřesňuje se právní úprava postupu soudního exekutora v případě, že je složena záloha na další vedení exekuce, a právní úprava prodlužování lhůt po složení zálohy. Především se výslovně stanoví, že po uplynutí lhůty 6 + 3 + 3 roky soudní exekutor znovu nepostupuje podle § 55 odst. 7 až 10 ex.ř., tedy nezjišťuje, zda oprávněný souhlasí se zastavením exekuce, a nevyzývá ho případně ke složení zálohy na další vedení exekuce.
    Zpřesňuje se právní úprava bezplatného poskytování údajů z centrální evidence exekucí. V návaznosti na platný § 125 odst. 4 ex.ř. se doplňuje, že odměna nenáleží Exekutorské komoře ČR ani za poskytnutí údajů orgánům činným v trestním řízení.
    Číst víc
    Vazba
    brožovaná vazba
    ISBN
    9771802833219
    Rok vydání
    2023
    Edice
    Aktualizace 2023
    Naše katalogové číslo
    2194765
    Jazyk
    čeština
    Původ
    Česko
    Nakladatel
    Poradce s.r.o.
    Pro koho
    pro podnikatele
    Kategorizace

    Našli jste nepřesnosti? Dejte nám, prosím, vědět!

    Nahlásit chybu

    Máte o knize více informací než je na této stránce nebo jste našli chybu? Budeme vám velmi vděční, když nám pomůžete s doplněním informací na našich stránkách.

    Hodnocení

    Jak se líbila kniha vám?

    „Člověk prochází přítomností se zavázanýma očima. Smí pouze tušit a hádat, co vlastně žije. Teprve později mu odvážou šátek s očí a on, pohlédnuv na minulost, zjistí, co žil a jaký to mělo smysl.“

    Směšné lásky - Milan Kundera, 2015
    Směšné lásky
    Milan Kundera