Píseň L. - Veronika Opatřilová, Prostor, 2024
Superman - Muž z oceli, Eaglemoss, 2017

261 Kč

Při nákupu nad 999 Kč
poštovné zdarma

Superman - Muž z oceli

    Původně vycházelo od října 1986 do prosince 1986 jako Man of Steel #1-6. Po epických událostech krize na nekonečnu Zemí se mnohovesmír navždy změnil. Předtím existoval bezpočet... Číst víc

    3,0 1 hodnocení
    17. díl série
    DC Komiksový komplet
    Nakladatel
    Eaglemoss, 2017
    Počet stran
    208

    Původně vycházelo od října 1986 do prosince 1986 jako Man of Steel #1-6. Po epických událostech krize na nekonečnu Zemí se mnohovesmír navždy změnil. Předtím existoval bezpočet Zemí s mnoha různými verzemi... Číst víc

    • Pevná vazba
    • Čeština
    Vyprodané

    Zadejte e-mail a my vám dáme vědět, jakmile bude kniha dostupná.

    Potřebujete poradit knihu?

    Zeptejte se online knihkupce!

    Proč nakupovat na Martinus.cz?

    • Doprava zdarma od 999 Kč
    • Více než 5 000 výdejních míst
    • Záložky ke každému nákupu

    Naši skřítci doporučují

    Murtagh (česky) - Christopher Paolini, Nakladatelství Fragment, 2024

    Více o knize

    Původně vycházelo od října 1986 do prosince 1986 jako Man of Steel #1-6
    Po epických událostech krize na nekonečnu Zemí se mnohovesmír navždy změnil. Předtím existoval bezpočet Zemí s mnoha různými verzemi Supermana, ale nyní zbyla jen jedna Země a jeden Muž z oceli. Pro Supermana tím nastal úsvit nového věku - všechny vztahy Clarka Kenta a jeho přátel, příbuzných a protivníků byly přezkoumány a upraveny pro moderního čtenáře.

    ACTION COMICS #1
    Původně vyšlo v červnu 1938
    První vystoupení a původ Muže z oceli v příběhu "Superman, zastánce utlačovaných".

    Číst víc
    Počet stran
    208
    Vazba
    pevná vazba
    Rozměr
    175×208 mm
    Hmotnost
    540 g
    ISBN
    9788377187005
    Rok vydání
    2017
    Naše katalogové číslo
    300274
    Styl
    dobrodružný
    Jazyk
    čeština
    17. díl série
    DC Komiksový komplet
    Nakladatel
    Eaglemoss
    Kategorizace

    Našli jste nepřesnosti? Dejte nám, prosím, vědět!

    Nahlásit chybu

    Máte o knize více informací než je na této stránce nebo jste našli chybu? Budeme vám velmi vděční, když nám pomůžete s doplněním informací na našich stránkách.

    Hodnocení

    3,0 / 5

    1 hodnocení

    0
    0
    1
    0
    0

    Jak se líbila kniha vám?

    Čtenářské recenze

    8

    Milujem knihy o temných zákutiach ľudskej duše a o ľuďoch vo vypätých hraničných situáciách.

    Tomáš Nagy
    Ověřený zákazník
    25.1.2020
    DC komiksový komplet SUPERMAN: MUŽ Z OCELI
    Tento příspěvek prozrazuje důležité momenty děje, proto je skrytý, abychom vám nepokazili zážitek ze čtení.
    Popredný kryptonský vedec Jor-El predpovedá zničenie svojej planéty. Po dlhodobom pátraní nachádza planétu Zem, ktorá je podobná svojimi životnými podmienkami Kryptonu. Spolu s manželkou Larou uložia do materničnej matrice svojho novorodeného syna Kal-Ela a pošlú ho z horiaceho pekla do mestečka Smallville v štáte Kansas. Krypton exploduje...

    Všestranný stredoškolák Clark Kent je miláčikom smallvillských dievčat, ale zároveň je tŕňom v oku svojich vrstovníkov a spoluhráčov amerického futbalu. Jeho otec Jonathan Kent si to príliš dobre uvedomuje a snaží sa svojho syna krotiť v demonštrovaní svojich superschopností na verejnosti. Rozhodne sa, že Clarkovi odhalí tajomstvo jeho pôvodu spred osemnástich rokov.

    Šesťdielna miniséria Muž z oceli (Man of Steel) z roku 1986 je priamym pokračovaním epického príbehu Krize na nekonečnu Zemí od scenáristu Marva Wolfmanna a výtvarníka Georgea Péreza, ktorý vyšiel ako špeciál v rámci komiksového kompletu. Tento crossover zlúčil všetky dovtedy vychádzajúce série DC do jedného celku, a drastickým spôsobom zoškrtal alternatívne reality Univerza, ako i počty superhrdinov zo Zlatého veku komiksu.

    Scenárista John Byrne bol postavený pred úlohu, aby Supermana zbavil takmer 50-ročného mytologického balastu a predstavil ho viac ako Clarka Kenta, osobnosť so silnými morálnymi zásadami, ku ktorým ho viedli jeho adoptívni rodičia - Jonathan a Martha Kentovci.

    Komplet sa skladá zo šiestich na seba voľne nadväzujúcich kapitol zo života Clarka Kenta - od uvedomenia si svojich superschopností, cez odhalenie svojho mimozemského pôvodu, až po prijatie statusu osamelého a ľuďmi nepochopeného ochrancu Zeme. Na psychologickej ceste sebaspoznávaním, Supermanovi sekundujú Batman (Bruce Wayne), gothamský bojovník, bojujúci so zločinom a korupciou pod maskou netopiera; Loise Lane, dravá a inteligentná žurnalistka z Daily Planet; Magpie (Margaret Pye), kurátorka metropoliského múzea a zlodejka klenotov a Lex Luthor, vysokopostavený superzločinec a Supermanov úhlavný nepriateľ č.1.

    Napriek novej a modernejšej verzii legendy o Supermanovi, z ktorej minulosti sa John Byrne snažil zachovať tie najlepšie prvky, vyznieva celý reštartovaný príbeh akosi rozpačito. Všetko zostáva v starých koľajách, len isté okolnosti a udalosti sú máličko pozmenené, takže pri čítaní Muža z ocele máte pocit, že čítate všeobecne známu zrecyklovanú verziu, zhrnutú do šiestich epizód. Toto zvláštne déj? vu zachraňuje parádna 80'-kova kresba Dicka Giordana a príjemne teplé farby Toma Ziuka.

    Bonusový komiks Superman, zastánce utlačovaných z júna 1938, tomu vďaka otvorenému koncu tiež veľmi nepomáha.

    Mám dojem, že perfektne rozbehnutý DC komiksový komplet začína poslednými knihami a nešťastnou rukou vydavateľa strácať na dychu. No čo už...?
    Číst víc

    „Každé rozhodnutí má svůj příběh, spousta okamžiků našeho života se tísní někde v koutě a čeká na své vyústění a vyústění nakonec přijde.“