Mezinárodní daňové vztahy, Wolters Kluwer ČR, 2011

245 Kč

Při nákupu nad 999 Kč
poštovné zdarma

Mezinárodní daňové vztahy

    Obsah této knihy byl sestaven na základě dotazů široké veřejnosti. Vzhledem k šíři témat byla kniha nazvána Mezinárodní daňové vztahy a dalo by se říci, že se týká rozmanitých... Číst víc

    Nakladatel
    Wolters Kluwer ČR, 2011
    Počet stran
    188

    Obsah této knihy byl sestaven na základě dotazů široké veřejnosti. Vzhledem k šíři témat byla kniha nazvána Mezinárodní daňové vztahy a dalo by se říci, že se týká rozmanitých situací, s nimiž se podnikatelé setkávají při své každodenní činnosti, kde... Číst víc

    • Brožovaná vazba
    • Čeština
    Vyprodané

    Zadejte e-mail a my vám dáme vědět, jakmile bude kniha dostupná.

    Potřebujete poradit knihu?

    Zeptejte se online knihkupce!

    Proč nakupovat na Martinus.cz?

    • Doprava zdarma od 999 Kč
    • Více než 5 000 výdejních míst
    • Záložky ke každému nákupu

    Naši skřítci doporučují

    Více o knize

    Obsah této knihy byl sestaven na základě dotazů široké veřejnosti. Vzhledem k šíři témat byla kniha nazvána Mezinárodní daňové vztahy a dalo by se říci, že se týká rozmanitých situací, s nimiž se podnikatelé setkávají při své každodenní činnosti, kde se vyskytuje jakýkoli zahraniční prvek. Pokud by se kniha věnovala striktně problematice mezinárodního zdanění ve významu, který je tomuto pojmu odbornou veřejností přiřazován, neobsahovala by např. kapitoly zahraniční služební cesta nebo kursové rozdíly. Ale právě tyto dotazy veřejnosti dělají z knihy co do obsahu ojedinělou publikaci na českém trhu, neboť pokrývá nejen klasické otázky mezinárodního zdanění ohledně rezidentství, stálé provozovny, srážkové daně či zajištění daně. Kniha rovněž obsahuje kapitolu o právních předpokladech podnikání zahraničních osob v České republice a zahrnuje tedy i otázky z práva obchodního a živnostenského. Dále se kniha zabývá i otázkami práva pracovního, a to zejména v kapitole zahraniční služební cesta, dále řeší otázky účetní, a to zejména v kapitole kursové rozdíly, a v neposlední řadě se zabývá zdaněním fyzických osob pracujících v zahraničí, a to jak českých občanů pracujících v zahraničí, tak cizinců pracujících v České republice.

    2. aktualizované vydání kromě nových dotazů veřejnosti obsahuje i dvě zcela nové kapitoly: Daň z přidané hodnoty a Správa daní a poplatků. Součástí knihy je i krátký znalostní test na prověření znalostí nabytých při čtení knihy.

    Právní stav publikace k 1.9.2011.
    Číst víc

    Našli jste nepřesnosti? Dejte nám, prosím, vědět!

    Nahlásit chybu

    Máte o knize více informací než je na této stránce nebo jste našli chybu? Budeme vám velmi vděční, když nám pomůžete s doplněním informací na našich stránkách.

    Hodnocení

    Jak se líbila kniha vám?

    „„Přijdeme pozdě,“ připomněl Colin. - „To nevadí,“ řekla Chloé. „Posuň si zpátky hodinky.““

    Pěna dní - Boris Vian, 2011
    Pěna dní
    Boris Vian