Babylon - R.F. Kuang, Host, 2024

Síla lítosti
E-kniha

Jak nás ohlížení zpět posunuje vpřed

Každý cítí lítost, vysvětluje Daniel H. Pink. Procesy lítosti jsou univerzální a zdravou součástí lidského bytí. A pochopení toho, jak lítost funguje, nám může pomoci k... Číst víc

5,0 2 hodnocení
Nakladatel
Audiolibrix, 2023
Počet stran
254

Každý cítí lítost, vysvětluje Daniel H. Pink. Procesy lítosti jsou univerzální a zdravou součástí lidského bytí. A pochopení toho, jak lítost funguje, nám může pomoci k rozumnějším rozhodnutím, podávat lepší výkony v práci... Číst víc

  • PDF EPUB MOBI
  • Čeština

379 Kč

Ihned ke stažení
Jak číst e-knihy?

Potřebujete poradit knihu?

Zeptejte se online knihkupce!

Proč nakupovat na Martinus.cz?

  • Doprava zdarma od 999 Kč
  • Více než 5 000 výdejních míst
  • Záložky ke každému nákupu

Naši skřítci doporučují

Karin Lednická: Šikmý kostel: Třetí díl. Bílá vrána, 2024
Síla lítosti - Daniel H. Pink, Audiolibrix, 2023
E-kniha
379 Kč

Více o eknize

Každý cítí lítost, vysvětluje Daniel H. Pink. Procesy lítosti jsou univerzální a zdravou součástí lidského bytí. A pochopení toho, jak lítost funguje, nám může pomoci k rozumnějším rozhodnutím, podávat lepší výkony v práci či při studiu a vnést do našich životů větší smysl. Na základě výzkumu v oblasti sociální psychologie, neurovědy a biologie autor boří mýtus o životní filozofii "Ničeho nelituji". S využitím největšího vzorku amerických postojů k lítosti, který kdy byl proveden, a svého vlastního výzkumu World Regret Survey - který shromáždil výčitky od více než 15 000 lidí ve 105 zemích - uvádí čtyři základní druhy lítosti, které jsou vlastní každému z nás. Stejně jako ve svých bestsellerech (Drive, When a A Whole New Mind) nabízí Pink nový dynamický způsob uvažování o lítosti a své myšlenky koncipuje srozumitelně a pragmaticky. Síla lítosti je plná skutečných příběhů lidí, kteří litují něčeho ve svém životě, i praktických tipů, jak přehodnotit lítost na pozitivní sílu, a ukazuje, jak můžeme díky této nepopulární emoci žít bohatší a odvážnější život. V knize se dozvíte: • že litovat je lidské • že za litování se nemusíme stydět • 4 nejčastější druhy lítosti • proč díky litování rosteme • jaké jsou tři hlavní výhody litování • jak si z litování udělat dobrého přítele • že i negativní emoce mohou mít pozitivní moc Času stráveného s touto knihou však rozhodně litovat nebudete.
Číst víc
Originální název
The Power Of Regret
Počet stran
254
Rok vydání
2023
Naše katalogové číslo
2370273
Jazyk
čeština
Překlad
Původ
Spojené státy
Nakladatel
Audiolibrix
Pro koho
pro dospělé
Kategorizace

Našli jste nepřesnosti? Dejte nám, prosím, vědět!

Nahlásit chybu

Máte o knize více informací než je na této stránce nebo jste našli chybu? Budeme vám velmi vděční, když nám pomůžete s doplněním informací na našich stránkách.

Hodnocení

5,0 / 5

2 hodnocení

2
0
0
0
0

Jak se líbila e-kniha vám?

Čtenářské recenze

20.3.2023
"Je ne regrette rien - Nič neľutujem", tak sa začína známa pieseň francúzskej chansonierky, Edit Piaf. O ľútostiach, prešľapoch, ospravedlneniach a o tom, ako nám pomáhajú posúvať sa dopredu píše americký autor Daniel H. Pink. Jeho knihy sa pravidelne dostávajú medzi bestsellery NYT.

V knihe sa na príkladoch najprv pozrieme na príklady ľútostí, ktorými ľudia trpia. Medzi najväčšie patria vzdelanie, rodina, práca, vzťahy, zdravie, financie a prešľapy v morálke. Nad premárnenou príležitosťou, že sme neboli zodpovednejší alebo, že sme nezachytili problém včas. Medzi najľutovanejšie hriechy zase patria zákernosť, nevera, krádež, zrada a svätokrádež.

Zaujímavým bodom je vysvetlenie, prečo sú medailisti na 3. mieste šťastnejší ako tí na druhom.

Veľká časť knihy sa zameriava na odpúšťanie. Ako sa k odpúšťaniu stávajú svetové náboženstvá, ako odpúšťať sebe a druhým a ako žiadať o odpustenie.

Na záver je krásna metafora japonského umenia kensugi, teda oprava rozbitého porcelánu roztaveným zlatom. Vec sa teda stáva hodnotnejšou, ako bola na začiatku. Rovnako aj pri chybovaní človeka, ak sa z chýb a ľútostí dokáže človek poučiť, tak vie byť silnejší a múdrejší do budúcnosti.

"Zlyhanie je najlepším učiteľom" Majster Yoda

#knihy #kniha #knihomol #tipnaknihu #dnescitam
Číst víc

„Řekl jsem již, že metafory jsou nebezpečné. Láska začíná metaforou. Jinak řečeno: láska začíná ve chvíli, kdy se žena vepíše svým prvním slovem do naší poetické paměti.“