Ahoj krásko - Ann Napolitano, Metafora, 2024
Cordillera de fuego - Costa Rica, COFFIA, 2021
Cordillera de fuego - Costa Rica, COFFIA, 2021

Cordillera de fuego

výberová káva, zrnková

Luis Eduardo Campos pracuje s kávou 36 rokov. V roku 2015 založil svoju mikro spracovateľskú stanicu. Na začiatku spracovával okolo 300 vriec za rok. Dnes je to už 7000 vrátane... Číst víc

Výrobce
COFFIA, 2021

Luis Eduardo Campos pracuje s kávou 36 rokov. V roku 2015 založil svoju mikro spracovateľskú stanicu. Na začiatku spracovával okolo 300 vriec za rok. Dnes je to už 7000 vrátane kávy z Luisových vlastných fariem. Specialty káva tvorí len 5% objemu... Číst víc

Potřebujete poradit knihu?

Zeptejte se online knihkupce!

Proč nakupovat na Martinus.cz?

  • Doprava zdarma od 999 Kč
  • Více než 5 000 výdejních míst
  • Záložky ke každému nákupu

Naši skřítci doporučují

Víte, co mají známé osobnosti v knihovně?

Více o produktu

Chuťový profil:
škorica, hruška, figa, mliečny záver

Luis Eduardo Campos pracuje s kávou 36 rokov. V roku 2015 založil svoju mikro spracovateľskú stanicu. Na začiatku spracovával okolo 300 vriec za rok. Dnes je to už 7000 vrátane kávy z Luisových vlastných fariem. Specialty káva tvorí len 5% objemu. Zvyšok je comoditná (konvenčná) káva.

Luis vytvoril svoje anaeróbne procesy tak, že sledoval fermentáciu hrozna a výrobu vína. Dúfal, že podobné procesy dokážu v káve vytvoriť hlbšie a komplexnejšie chute.
Proces začína dozretými čerešňami s vysokým obsahom cukru (merané Brix metrom). Odroda pre anaeróbny proces nie je až taká dôležitá. Luis rád používa yellow catuai. Luis má tri tanky pre svoj anaeróbny proces. Tanky sú doplnené dužinou z iných lotov, aby sa zamedzilo vstupu kyslíka do procesu. Fermentácia trvá od 22 do 24 hodín s teplotou tesne pod 10 stupňov. Fermentáciu je potrebné zastaviť, keď je cukor spotrebovaný, ale ešte pred tým, ako sa začne produkovať alkohol. Počas fermentácie sa tvorí CO2 a zvyšuje sa tak tlak na zrnká, čo zlepšuje chuť. Teplota, pH a Brix merania sú tri najdôležitejšie faktory v Luisovom anaeróbnom procese.
Po fermentácii sa káva vysuší. Keďže bola namáčaná v ďalšej dužine, tak to trvá dlhšie ako obyčajne. Je navrstvená na 7cm a otáčaná každých 20 minút počas prvých pár dní. Každý tank vyprodukuje iba dve vrecia exportnej kávy za deň. Zvýšené nároky na čas sušenia a otáčanie zvyšuje náklady na prácu. Výsledok je ale hodný príplatku.

Cupping score: 88,5
Spracovanie: anaerobic fermentation
Odroda: CATURRA, CATUAI
Nadmorská výška: 1800
Oblasť: TARRAZU, COSTA RICA
Číst víc
Balení
vakuové balení
Naše katalogové číslo
1258793
Kategorizace

Našli jste nepřesnosti? Dejte nám, prosím, vědět!

Nahlásit chybu

Máte o knize více informací než je na této stránce nebo jste našli chybu? Budeme vám velmi vděční, když nám pomůžete s doplněním informací na našich stránkách.

Hodnocení

Jak se líbil produkt vám?

„Nechci na tobě, abys mě měl takhle rád pořád, ale chci, aby sis to pamatoval. Někde ve mně bude vždycky ten člověk, kterým jsem dnes večer.“

Něžná je noc - Francis Scott Fitzgerald, 2012
Něžná je noc
Francis Scott Fitzgerald