V šálku je charakteristická světle hnědým krémem a nasládlým aroma. Chuť je jemně sladká se středně silným, mírně sirupovým tělem. V závěru ze možné cítit jemnou čokoládovou dochuť s nádechem vanilky. p> Ročně se v Indonésii vypěstuje asi 800 tisíc tun kávy, b>. Sběr zelené kávy probíhá díky klimatickým podmínkám téměř cely rok.
Káva se do krajiny dostala už v sedmnáctém století, kdy byla Indonésie po holandskou nadvládou…
Dnes je krajina čtvrtým nejvýznamnějším producentem kávy na světě. Krajina s druhou největší biodiverzitou na světě, půdou s vulkanickým složením a tropicým klimatem je mimořádně vhodná na pěstování vynikající gurmánské kávy. Mezi nejslavnější kávy tohoto regionupatří určitě nejdražší káva světa Kopi Luwak – tzv. cibetková káva.
Nejznámějšími pěstovatelskými ostrovy jsou především Jáva a Sumatra. Kávy z Indonésie jsou cenené především díky nízké aciditě, příjemné sladkosti a komplexnosti chutí.
Prémiová odrůdová zrnková káva
Typ: Arabica 100%
hmotnost: 1kg
Balení: trojvrstvý obal, jednocestný ventil pro uchování aroma
Pražení: střední tmavé (medium dark)