Babylon - R.F. Kuang, Host, 2024
Potichu - Jaroslav Rudiš, Labyrint, 2008

130 Kč

Při nákupu nad 999 Kč
poštovné zdarma
Přečtená
Potichu - Jaroslav Rudiš, Labyrint, 2008
Přečtená
Potichu - Jaroslav Rudiš, Labyrint, 2008

Potichu
Přečtená

Jeden den a jedna noc. Pět příběhů na konci léta mezi Lisabonem a Letnou. O pohyblivých snech, o touze žít s někým, kdo chce být s námi, o hudbě a tichu, které nenacházíme.... Číst víc

4,2 4 hodnocení
Nakladatel
Labyrint, 2008
198 stran
3-4 hodiny čtení

Jeden den a jedna noc. Pět příběhů na konci léta mezi Lisabonem a Letnou. O pohyblivých snech, o touze žít s někým, kdo chce být s námi, o hudbě a tichu, které nenacházíme. Román ze současnosti... Číst víc

  • Pevná vazba s přebalem
  • Výborný stav
  • Čeština

130 Kč

Skladem
Posíláme ihned

Přečtené knihy nám můžete poslat i vy!

Pošlete nám svoje přečtené knihy a získejte poukázku na nákup.

Vyzkoušet Knihovrátek

Proč nakupovat na Martinus.cz?

  • Doprava zdarma od 999 Kč
  • Více než 5 000 výdejních míst
  • Záložky ke každému nákupu

Naši skřítci doporučují

Babylon - R.F. Kuang, Host, 2024
Potichu - Jaroslav Rudiš, Labyrint, 2008
130 Kč

Více o knize

Jeden den a jedna noc. Pět příběhů na konci léta mezi Lisabonem a Letnou. O pohyblivých snech, o touze žít s někým, kdo chce být s námi, o hudbě a tichu, které nenacházíme. Román ze současnosti.

Poslední letní den se do Prahy z Lisabonu vrací mladá úspěšná diplomatka Hana, rozhodnutá, že v životě chce ještě něco zažít a proto musí všechno změnit. Tramvaják Petr je naopak rezignovaný. Jezdí linku 22, a snaží se najít svou osudovou holku. Americký právník Wayne, má za sebou skvělou kariéru, ale pak se podívá na zprávy v televizi a vše kolem něj se zhroutí. Mladá punkerka Vanda miluje hluk a ticha se bojí. A nakonec Vladimír, chodí po městě, odstřihává lidem sluchátka a ničí zdroje hluku. Bojuje za ticho až skoro do vlastního sebezničení.

Rozhovor s Jaroslavem Rudišem na blogu Martinus.cz
Číst víc
Počet stran
198
Vazba
pevná vazba s přebalem
Rozměr
130×195 mm
Hmotnost
320 g
Rok vydání
2008
Naše katalogové číslo
1176863
Styl
filozofický, duchovní, historický
Jazyk
čeština
Původ
Česko
Nakladatel
Labyrint
Kategorizace

Našli jste nepřesnosti? Dejte nám, prosím, vědět!

Nahlásit chybu

Máte o knize více informací než je na této stránce nebo jste našli chybu? Budeme vám velmi vděční, když nám pomůžete s doplněním informací na našich stránkách.

Hodnocení

4,2 / 5

4 hodnocení

2
1
1
0
0

Jak se líbila kniha vám?

Čtenářské recenze

Magdaléna Koutová
Neověřený nákup
5.3.2018
Četla jsem znovu, protože jsem na ni narazila a došlo mi, že ačkoli se mi tenkrát knížka moc líbila, nepamatuju si skoro, o čem byla. A přišlo mi to líto.
Tak jsem po Potichu sáhla podruhé a slintala jsem snad ještě víc. Bože, tohle je pecka! Sice útlá knížka, ale o to víc má každé slovo svůj význam a kdyby nebylo tam, kde je, nemůže to takhle dokonale fungovat.
Vanda, Petr, Hanka, Wayne, Vladimír. Pět neznámých lidí, kteří žijí každý úplně jinak a nabízí tak krásnou mozaiku lidských osudů, které spojuje Praha. Praha plná hluku, Praha plná zvuků, které neustávají snad ani v noci nad ránem. Ale přeci si v tom každodenním pražském ruchu najde každý to své ticho.
Dokonalost, čtěte, prosím! Já jen doufám, že už nikdy nezapomenu, jak skvělé Potichu je a kolik cenných myšlenek se v té malé knížce ukrývá.
Číst víc
Letovancová Dana
Neověřený nákup
17.6.2009
páčila sa mi
Rada čítam rôzne recenzie na knihy - recenzia, ktorá ma zaujme ma potom inšpiruje pri kúpe danej knihy. Podobne to bolo aj pri tomto titule. Neoľutovala som. Knihu som prečítala za jeden deň na dovolenke pri mori - pohodový nekomplikovaný príbeh, super vykreslený charakter postáv, koniec taký aký mal byť....proste kniha na leto.
Záver: Kupila som si od Rudiša aj ďalší titul "Grandhotel"...
Číst víc

„Předtím se mi smáli a pohrdali mnou pro mou ignoraci a tupost, teď mě nenávidějí pro mé znalosti a vědomosti. Co, proboha, ode mne chtějí?“

Růže pro Algernon - Daniel Keyes, 2016
Růže pro Algernon
Daniel Keyes