Píseň L. - Veronika Opatřilová, Prostor, 2024
Hudební umělci mezi Ostravou a Vídní 2 - Viktor Velek, Ostravská univerzita, 2021

735 Kč

Při nákupu nad 999 Kč
poštovné zdarma
Hudební umělci mezi Ostravou a Vídní 2 - Viktor Velek, Ostravská univerzita, 2021
Hudební umělci mezi Ostravou a Vídní 2 - Viktor Velek, Ostravská univerzita, 2021

Hudební umělci mezi Ostravou a Vídní 2

Český Caruso Richard Kubla

Další publikace muzikologa Viktora Velka opět povrzuje jeho zájem o dějiny opery a hudební kulturu Čechů žijících ve Vídni v 19. a 20. století. Biografie slavného operního pěvce... Číst víc

Nakladatel
Ostravská univerzita, 2021
Počet stran
648

Další publikace muzikologa Viktora Velka opět povrzuje jeho zájem o dějiny opery a hudební kulturu Čechů žijících ve Vídni v 19. a 20. století. Biografie slavného operního pěvce Richarda Kubly (1890-1964) završuje ediční plán trilogie... Číst víc

  • Brožovaná vazba
  • Čeština, němčina

735 Kč

U dodavatele
Posíláme do 23 – 28 dnů

Potřebujete poradit knihu?

Zeptejte se online knihkupce!

Proč nakupovat na Martinus.cz?

  • Doprava zdarma od 999 Kč
  • Více než 5 000 výdejních míst
  • Záložky ke každému nákupu

Naši skřítci doporučují

Spalující bůh - R.F. Kuang, Host, 2024
Hudební umělci mezi Ostravou a Vídní 2 - Viktor Velek, Ostravská univerzita, 2021
735 Kč

Více o knize

Další publikace muzikologa Viktora Velka opět povrzuje jeho zájem o dějiny opery a hudební kulturu Čechů žijících ve Vídni v 19. a 20. století. Biografie slavného operního pěvce Richarda Kubly (1890-1964) završuje ediční plán trilogie s názvem Hudební umělci mezi Ostravou a Vídní / Tonkünstler zwischen Ostrau und Wien.

Kniha rekonstruuje život a dílo v plné a podrobné šíři, tj. nechybí přehledy rolí, nahrávek, rozhlasových vystoupení apod. Na chronologické řazení v závěru navazují tematická intermezza typu Kubla a film, Kubla a ženy, Kubla skladatelem?, Kubla a automobil apod.

Kublova cesta vedla z rodné Ostravy přes nedokončená studia práv do Vídně na akademii. Ve Vídni se rychle uplatnil ve Volksoper, po roce 1918 působil v Praze v Novém německém divadle a pak i řadu sezón v Národním divadle, hostoval na řadě českých a slovenských scén, též na zahraničních scénách (mj. reprezentoval Národní divadlo v představení Prodané nevěsty v Chicagu), celkem vystoupil na čtyřech kontinentech.

Autor knihy velmi rád a často posiluje autenticitu textu tím, že ustupuje do pozadí a prostřednictvím citátů nechává hovořit prameny. 650 stran knihy je opět pojato paralelním českým a německým textem, čímž se autorovi otevírá německý knižní trh.

Publikace zaujme i bohatým a raritním obrazovým materiálem a nápaditým grafickým řešením grafičky Elišky Ostruškové. Při pozorném čtení pak čtenář ocení faktografický smysl pro detail a čtivý styl autora.

Vydání knihy o "českém Carusovi" mj. finančně podpořila Nadace Český hudební fond, o.p.s. Dny české státnosti a samozřejmě autorova domovská Fakulta umění Ostravské univerzity, z jednotlivců rodina Herlova a senátorka Hana Žáková, významně pomohl při vzniku publikace i SMI Regensburg (Bezirk Oberpfalz) a řada dalších.
Číst víc
Počet stran
648
Vazba
brožovaná vazba
Rozměr
180×220 mm
ISBN
9788074227349
Rok vydání
2021
Naše katalogové číslo
918683
Jazyk
čeština, němčina
Nakladatel
Ostravská univerzita
Kategorizace

Našli jste nepřesnosti? Dejte nám, prosím, vědět!

Nahlásit chybu

Máte o knize více informací než je na této stránce nebo jste našli chybu? Budeme vám velmi vděční, když nám pomůžete s doplněním informací na našich stránkách.

Hodnocení

Jak se líbila kniha vám?

„Jestli někdy potkáte někoho, koho budete doopravdy milovat, nikdy ho nenechte odejít.“

Já a Ty, navždy - Jo Watson, 2021
Já a Ty, navždy
Jo Watson