Babylon - R.F. Kuang, Host, 2024
Tibet - Michael Buckley, Jota, 2020

348 Kč

Při nákupu nad 999 Kč
poštovné zdarma

Tibet
Akce

Turistický průvodce

Vydejte se do tajemstvím opředeného Tibetu a posaďte se na střeše světa... Nejvýše položená země, dlouhá staletí nedosažitelná a uzavřená v majestátnosti himálajských velehor,... Číst víc

Nakladatel
Jota, 2020
Počet stran
400

Vydejte se do tajemstvím opředeného Tibetu a posaďte se na střeše světa... Nejvýše položená země, dlouhá staletí nedosažitelná a uzavřená v majestátnosti himálajských velehor, již odedávna fascinuje cestovatele ze všech koutů planety. Věčně zasněženými... Číst víc

  • Brožovaná vazba
  • Čeština

348 Kč

U dodavatele > 5 ks
Posíláme do 3 – 5 dnů

Potřebujete poradit knihu?

Zeptejte se online knihkupce!

Proč nakupovat na Martinus.cz?

  • Doprava zdarma od 999 Kč
  • Více než 5 000 výdejních míst
  • Záložky ke každému nákupu

Naši skřítci doporučují

Babylon - R.F. Kuang, Host, 2024

Více o knize

Průvodce po Tibetu, bájné střeše světa.

Vydejte se do tajemstvím opředeného Tibetu a posaďte se na střeše světa... Nejvýše položená země, dlouhá staletí nedosažitelná a uzavřená v majestátnosti himálajských velehor, již odedávna fascinuje cestovatele ze všech koutů planety. Věčně zasněženými vrcholy a průměrnou nadmořskou výškou 4 300 metrů nad mořem přitahuje Tibet pozornost horolezců, turistů i milovníků přírody. Právě přírodní divy jsou se svými početnými rekordy a raritami světovým unikátem. Kromě vysokého Himálaje a náhorní plošiny Čhangthang s travnatou stepí a tyrkysovými solnými jezery se na východě Tibetu nacházejí subtropická údolí s bujnou vegetací a nejhlubší soutěskou Země, kaňonem Jarlung Zangbo. Kaňon je národní přírodní rezervací ochraňující na 4 000 druhů rostlin, z nichž nejméně polovina je zde endemická. Na území Tibetu se nachází pět osmitisícovek v čele s nejvyšší horou světa, kterou je Mount Everest. V této velmi řídce osídlené zemi žije jen něco kolem tří milionů obyvatel, z nichž asi 80 % sídlí na venkově. Mnoho z nich stále vyznává kočovný život a doprovází stáda jaků po travnatých pláních Tibetské náhorní plošiny.

Náboženství si zde tradičně udržuje velmi významné postavení a prostupuje celou tibetskou kulturou. Tibetský buddhismus je pro obyvatele samozřejmou součástí bytí, na cestě touto zemí proto zažijete buddhistické obřady, přirozeně začleněné do každodenního života. Tibet je dnes díky snadné dopravě zcela dostupný, stále si však zachovává mnohá tajemství, která čekají právě na vás.
Číst víc
Počet stran
400
Vazba
brožovaná vazba
Rozměr
129×198 mm
Hmotnost
445 g
Rok vydání
2020
Edice
Rough Guides
Naše katalogové číslo
660089
Jazyk
čeština
Nakladatel
Jota
Kategorizace

Našli jste nepřesnosti? Dejte nám, prosím, vědět!

Nahlásit chybu

Máte o knize více informací než je na této stránce nebo jste našli chybu? Budeme vám velmi vděční, když nám pomůžete s doplněním informací na našich stránkách.

Hodnocení

Jak se líbila kniha vám?

Nakladatelství Jota

Číst víc

„Výzvy byly těžké jen tehdy, když jste předem čekali, že neuspějete.“

S láskou, Lukov - Mariana Zapata, 2021
S láskou, Lukov
Mariana Zapata