Píseň L. - Veronika Opatřilová, Prostor, 2024
ORBIS PICTUS Jana Ámose Komenského - Jan Ámos Komenský, Machart, 2017

218 Kč

Při nákupu nad 999 Kč
poštovné zdarma
ORBIS PICTUS Jana Ámose Komenského - Jan Ámos Komenský, Machart, 2017
ORBIS PICTUS Jana Ámose Komenského - Jan Ámos Komenský, Machart, 2017

ORBIS PICTUS Jana Ámose Komenského

s obrázky Václava Sokola podle vydání z roku 1883

Aktuální výbor z unikátní obrazové učebnice Jana Ámose Komenského doplněný novými ilustracemi Václava Sokola se snaží zprostředkovat „svět v obrazech“ současnému dětskému... Číst víc

1. díl série
Svět v obrazech pro nejmenší (CZ-EN)
Věk
7+
Nakladatel
Machart, 2017
Počet stran
14

Aktuální výbor z unikátní obrazové učebnice Jana Ámose Komenského doplněný novými ilustracemi Václava Sokola se snaží zprostředkovat „svět v obrazech“ současnému dětskému čtenáři. Redaktoři nového vydání Orbis pictus Číst víc

  • Kroužková vazba
  • Čeština, angličtina, latina
Vyprodané

Zadejte e-mail a my vám dáme vědět, jakmile bude kniha dostupná.

Potřebujete poradit knihu?

Zeptejte se online knihkupce!

Proč nakupovat na Martinus.cz?

  • Doprava zdarma od 999 Kč
  • Více než 5 000 výdejních míst
  • Záložky ke každému nákupu

Naši skřítci doporučují

Labuť a lovec - Jiří Březina, Vyšehrad, 2024

Více o knize

Aktuální výbor z unikátní obrazové učebnice Jana Ámose Komenského doplněný novými ilustracemi Václava Sokola se snaží zprostředkovat „svět v obrazech“ současnému dětskému čtenáři.

Redaktoři nového vydání Orbis pictus se po čtyřech stoletích obracejí v doslovu k jejímu autorovi s velkým poděkováním...

Milý Jane Ámosi,
Tvoje knížka Orbis pictus (Svět v obrazech) se stala nejznámější a historicky nejúspěšnější učebnicí pro děti. Během téměř čtyř století, která nás dělí od jejího napsání, vyšla v mnoha vydáních. Nakladatelé přizpůsobovali výběr témat dějinám, edice se lišily jazykem i počtem kapitol, původní rytiny nahradily litografie, vynálezy si vynutily dopsání nových kapitol.
Nadčasová je pobídka: Uč se moudrým býti. Přivádíš děti na úžasnou cestu poznávání. Učíš děti svět pojmenovávat, správně rozlišovat, všímat si detailů. Zdůrazňuješ potřebu poznání v různých jazycích.
Malíř Václav Sokol našel Tvůj Orbis pictus jako dítě v knihovně svých rodičů. Podle barvotisků z roku 1883 nakreslil pastelem dvanáct obrazů. Do nich jsme vsadili číslice a ve třech sloupcích český, anglický a latinský text.
Češtinu jsme přiblížili dnešním dětem větnou skladbou a některými slovy, ponechali jsme však starobylé kouzlo původního textu. Angličtina je naopak jednoduchá a moderní.
Věříme, že s nejmladšími dětmi si knížku budou prohlížet rodiče a hledat společně číslice v obrázcích. Starší děti si přečtou krátké texty samy a časem se odváží i na angličtinu. Mohou přemýšlet, které obrazy se od Tvých dob nezměnily a které jsou nové, v latině objevovat slova, jež znají z jiných jazyků.
Svět v obrazech pro nejmenší je drobným vhledem do uspořádaného světa, který dětem v Orbis pictus představuješ. Malíř Václav Sokol překreslil obrázky, které ho přitahovaly. Jednoduchá krása jeho obrazů podtrhuje roli smyslů v procesu poznání.
S díky Tvoji vděční redaktoři


Projekt významně podpořila Univerzita Karlova v Praze, Fakulta humanitních studií.
 
Číst víc
Počet stran
14
Vazba
kroužková vazba
Rozměr
242×232 mm
Hmotnost
495 g
ISBN
9788087938638
Rok vydání
2017
Věkové doporučení
7+
Naše katalogové číslo
559261
Jazyk
čeština, angličtina, latina
1. díl série
Svět v obrazech pro nejmenší (CZ-EN)
Nakladatel
Machart
Kategorizace

Našli jste nepřesnosti? Dejte nám, prosím, vědět!

Nahlásit chybu

Máte o knize více informací než je na této stránce nebo jste našli chybu? Budeme vám velmi vděční, když nám pomůžete s doplněním informací na našich stránkách.

Hodnocení

Jak se líbila kniha vám?

„A tak se toho vzdáte. Všeho se vzdáte. Už nikdy nebudete chtít znovu milovat, bez ohledu na to, jaká tvář lásky se vám ukáže. Protože žádná nestojí za to, abyste ještě někdy spatřili její odvrácenou tvář.“

Odvrácená tvář lásky - Colleen Hoover, 2020
Odvrácená tvář lásky
Colleen Hoover