Čtenářský klub - Kniha měsíce se slevou - Kniha Pozor! Pohov! Claire Kilroy. NAKLADATEL Prostor, 2025. Zjistit Více
Kávy a čaje: TARLTON Assortment 5 Flavour Green Tea (Bio - Racio)

198 Kč

Při nákupu nad 999 Kč
poštovné zdarma

Přečtete na zařízeních:

  • Pocketbook
  • Kindle
  • Smartphone nebo tablet s příslušnou aplikací
  • Počítač s příslušnou aplikací

Nelze měnit velikost písma, formát je proto vhodný spíše pro větší obrazovky.

Více informací v našich návodech

Přečtete na zařízeních:

  • Pocketbook
  • Kindle
  • Smartphone nebo tablet s příslušnou aplikací
  • Počítač s příslušnou aplikací

Více informací v našich návodech

Přečtete na:

Nepřečtete na:

Jak číst e-knihy zabezpečené přes Adobe DRM?
Kávy a čaje: TARLTON Assortment 5 Flavour Green Tea (Bio - Racio)
Kávy a čaje: TARLTON Assortment 5 Flavour Green Tea (Bio - Racio)

TARLTON Assortment 5 Flavour Green Tea

    Variace aromatizovaných ochucených zelených čajů, porcovaná... Číst víc

    Výrobce
    Bio - Racio, 2019

    Variace aromatizovaných ochucených zelených čajů, porcovaná... Číst víc

    • Káva/čaj

    198 Kč

    U dodavatele
    Posíláme do 1 – 5 dnů
    Tento produkt momentálně nemáme na skladě, ale většinou vám ho dokážeme sehnat a odeslat do 1 – 5 dnů. A pokusíme se to zvládnout i o něco rychleji!

    Potřebujete poradit knihu?

    Zeptejte se online knihkupce!

    Proč nakupovat knihy na Martinus.cz?

    • Tituly skladem doručujeme do druhého dne
    • Knihomolská záložka ke každému nákupu
    • Více než 9 000 výdejních míst

    Naši skřítci doporučují

    Novinka autorky Čtvrtého křídla, Kniha Padnout na zem, Rebecca Yarros. NAKLADATEL Nakladatelství Fragment, 2025. Chci si přečíst
    Kávy a čaje: TARLTON Assortment 5 Flavour Green Tea (Bio - Racio)
    198 Kč
    U dodavatele
    Posíláme do 1 – 5 dnů
    Tento produkt momentálně nemáme na skladě, ale většinou vám ho dokážeme sehnat a odeslat do 1 – 5 dnů. A pokusíme se to zvládnout i o něco rychleji!

    Více o produktu

    Variace aromatizovaných ochucených zelených čajů, porcovaná
    Složení: zelený čaj s příchutí a aroma malin, zelený čaj s příchutí a aroma máty peprné, zelený čaj s příchutí a aroma citronu, zelený čaj s příchutí a aroma bergamotu, zelený čaj s příchutí a aroma jahody
    Hmotnost: 200g (100x2g)
    Návod na přípravu: 1 nálevový sáček na 250ml šálek, zalít vodou 80°C, louhovat 2-3 minuty


    Čaj vzniká spracovaním listov čajovníka. Z botanického hľadiska je čajovník (lat. Camellia sinensis) stálezelený krík, dorastajúci v prírode do výšky 5 až 15 metrov, výnimočne až okolo tridsať metrov. Na plantážach sú kríky udržiavané do výšky okolo jedného metra. Umožňuje to pohodlnejší zber čajových lístkov, mechanizáciu zberu a zvyšuje úrodu.
    Divoký čajovník rástol v juhovýchodnej Ázii, pri hraniciach Číny a Indie. Ako domestikovaná rastlina sa pestuje na mnohých miestach s vhodnými podmienkami. Medzi krajiny známe produkciou čaju patria Čína, India, Pakistan, Irán, Srí Lanka, Taiwan, Japonsko, Indonézia, Nepál, Austrália, Argentína a Keňa. Najlepšie sa mu darí v monzúnovom podnebí v subtropickom a tropickom páse, rastie na kyslejších pôdach, od hladiny mora až po nadmorské výšky okolo 2 500 m.
    Listy čajovníka sú dlhé od troch do dvadsaťpäť centimetrov a široké medzi jedným až desiatimi centimetrami. Dospelé listy sú hrubé, hladké a kožnaté, s krátkou stopkou. Čajové listy sa väčšinou zbierajú niekoľkokrát do roka, v niektorých oblastiach prakticky celý rok. Lístky sa zbierajú podľa takzvaných zberových formúl určujúcich, ktorú časť výhonku odštipnúť.
    Obvykle sú cennejšie mladšie a menšie lístky pri špičke výhonku a pupeň. Kvalitnejšie čaje sú vyrábané len z vrchných dvoch lístkov a pupeňa.
    Ďalšie spracovanie sa deje rôznymi spôsobmi, ktoré vedú k rôznym „druhom“ čaju. Základným faktorom je stupeň oxidácie (často sa využíva z chemického hľadiska nesprávny názov fermentácia).

    Tradičné je delenie do štyroch základných skupín:

    Zelené čaje: listy sa mechanicky narušia, ale oxidácia je rýchlo ukončená pôsobením tepla. V Číne sa na ukončenie oxidácie zvyčajne využíva sušenie na pare, v Japonsku prevláda sušenie na slnku, prípadne teplým vzduchom. Spracovanie je ukončené jeden až dva dni po zbere.
    Oolongy (vyslov úlong, taktiež modrozelené, polozelené čaje) – tvoria prechod medzi zelenými a čiernymi čajmi. Často sú pri príprave navoňané kvetmi, napríklad orchideou, osmanthom.
    Čierne čaje (taktiež červené čaje, tento názov sa pre farbu nálevu používa najmä v Číne): listy sa mechanicky narušia, oxidácia sa nechá úplne prebehnúť. Spracovanie trvá týždeň, ale aj dlhšie. Veľmi výrazný rozdiel je medzi ortodoxným ručným spracovaním a plne mechanizovanou výrobou metódou CTC (Crush, Tear, Curl), ktorou vzniká drvený substrát vhodný do čajových vrecúšok. V strednej Európe (a „západnej civilizácii“ všeobecne) je historicky najobľúbenejší práve čierny čaj.
    Pu-erh: je dvojnásobne oxidovaný čaj, ktorý sa necháva 'odležať' často aj po dobu niekoľkých rokov. Čím je pu-erh starší, tým býva viac cenený, pričom nezriedka sa predáva aj 15 až 20-ročný. Vyznačuje sa plnou, zemitou chuťou. Pravdepodobne má na organizmus pozitívne a mierne liečivé účinky.
    Biely čaj: vyrába sa iba z pupeňov a horných lístkov. Tie neprechádzajú mechanickým spracovaním ani oxidáciou. Biely čaj je takmer bezfarebný a pokladá sa za nápoj gurmánov.
    Naše katalogové číslo
    681269
    Hmotnost
    100x2g
    Celková hmotnost
    383 g
    Rozměr
    150×315 mm
    Balení
    krabička
    Katalogové číslo výrobce
    7091
    Edice
    Čaje Tarlton
    Kategorizace

    Našli jste nepřesnosti? Dejte nám, prosím, vědět!

    Nahlásit chybu nebo škodlivý obsah

    Máte o knize více informací než je na této stránce nebo jste našli chybu? Budeme vám velmi vděční, když nám pomůžete s doplněním informací na našich stránkách.

    Hodnocení

    Jak se líbil produkt vám?

    Lidé jsou přesvědčení, že manželství končí, když se láska vytratí. Když zloba nahradí štěstí. Když pohrdání nahradí rozkoš. Jenže Graham a já se na sebe nezlobíme. Jen prostě nejsme ti samí lidé, kterými jsme bývali.
    Kniha: To nejlepší v nás (Colleen Hoover)
    To nejlepší v nás
    • Colleen Hoover