Babylon - R.F. Kuang, Host, 2024

Jeruzalém
E-kniha

Autoři této knihy Yotam Ottolenghi a Sami Tamimi vyrůstali v 70. až 80. letech minulého století v Jeruzalémě, aniž by se znali. Yotam žil v židovské čtvrti na západě tohoto... Číst víc

5,0 4 hodnocení
Nakladatel
Slovart CZ, 2016
Počet stran
320

Autoři této knihy Yotam Ottolenghi a Sami Tamimi vyrůstali v 70. až 80. letech minulého století v Jeruzalémě, aniž by se znali. Yotam žil v židovské čtvrti na západě tohoto starobylého města... Číst víc

  • PDF
  • Čeština

349 Kč

Ihned ke stažení
Jak číst e-knihy?

Potřebujete poradit knihu?

Zeptejte se online knihkupce!

Proč nakupovat na Martinus.cz?

  • Doprava zdarma od 999 Kč
  • Více než 5 000 výdejních míst
  • Záložky ke každému nákupu

Naši skřítci doporučují

Více o eknize

Autoři této knihy Yotam Ottolenghi a Sami Tamimi vyrůstali v 70. až 80. letech minulého století v Jeruzalémě, aniž by se znali. Yotam žil v židovské čtvrti na západě tohoto starobylého města, Sami v jeho arabské čtvrti na východě. Setkali se v Londýně roku 1999 a stali se z nich obchodní partneři ve firmě Ottolenghi, která mimo jiné provozuje restaurace a lahůdkářství. Jejich zážitky z dětství jim po čase posloužily jako inspirace při psaní této knihy. Tradiční recepty upravili tak, aby vyhovovaly životnímu stylu a chutím současných kuchařů a strávníků.

Kniha je napsána jako pocta městu, kde se setkává mnoho kultur a také mnoho kuchyní z různých částí světa. Obsahuje 120 receptů na přípravu zajímavých pokrmů ze zeleniny, luštěnin i masa, ale i dezertů, vybraných autory na základě jejich preferencí chutí a zvyků při vaření a také vzpomínek na to, jak se vařilo v jejich širších rodinách. Nesnažili se podrobně dokumentovat židovskou ani arabskou kuchyni v uvedeném městě, šlo jim spíše o zachycení vlastních zkušeností a jejich využití v současném stylu vaření.
Číst víc
Originální název
Jerusalem
Počet stran
320
Rok vydání
2016
ISBN MOBI
978-80-7529-904-8
ISBN EPUB
978-80-7529-903-1
ISBN PDF
978-80-7529-899-7
Naše katalogové číslo
677735
Jazyk
čeština
Překlad
Původ
Izrael
Nakladatel
Slovart CZ
Kategorizace

Našli jste nepřesnosti? Dejte nám, prosím, vědět!

Nahlásit chybu

Máte o knize více informací než je na této stránce nebo jste našli chybu? Budeme vám velmi vděční, když nám pomůžete s doplněním informací na našich stránkách.

Hodnocení

5,0 / 5

4 hodnocení

4
0
0
0
0

Jak se líbila e-kniha vám?

Čtenářské recenze

25.6.2022
Skvelá
Výber receptov v tejto kuchárskej knihe zahŕňa tradičné, starodávne pokrmy bez úprav, ale aj moderné recepty šité na súčasnú dobu. Fotografie v knihe sú perfektné. Zatiaľ som vyskúšala dva recepty (kalerábový šalát; kuskus s paradajkami a cibuľou) a oba sa vydarili. Je to krásny kúsok do mojej zbierky kuchárskych kníh. Číst víc
15.3.2021
Chute Blizkeho vychodu
Kniha je velmi vydarena, patri medzi najlepsie kucharky venujuce sa blizkovychodnej kuchyni. Recepty vyladene, vydaria sa vzdy. Obsahuje vsetko, od predjedla cez polievky, hlavne jedla, dochucovadla. Zaujimavymi su aj popisky a texty vysvetlujuce jednotlive recepty, postupy a povod jedla. Číst víc
3
Malé ženy - Louisa May Alcott, 2020
Právě čtu
Malé ženy

Kúpiť si novú knihu je moja najväčšia radosť.

Nikoleta Kovacsova
Ověřený zákazník
26.2.2021
Chute Blízkeho východu
Spoluprácou týchto dvoch famóznych kuchárov nemohlo vzniknúť nič iné, než masterpiece. Recepty exotického Blízkeho východu: od hummusu, cez zeleniny až po mäso. Predjedlá, hlavné jedlá, dezerty. Všetko premyslené do posledného detailu, chute doladené do dokonalosti. Číst víc
Jana Kutarnova
Ověřený nákup
16.12.2020
Jerusalem
Velmi pekna kniha, ktora priblizuje citatelovi nielen recepty z Blizkeho vychodu, ale
zaroven mu da moznost nahliadnut do sveta , kde sa spajaju rozdielne kultury aj nabozenstva. Recepty su take roznorode , ako aj miesto, v ktorom vznikli.
Číst víc
Zuzana
Neověřený nákup
14.4.2020
mňam :-)
Mám rada tak trochu exotické jedlá a Blízky východ ma veľmi láka (z tejto oblasti som navštívila iba Gruzínsko a Cyprus, pričom ani jedno z toho nie je typicky blízkovýchodnou krajinou), preto som si túto knihu objednala ako darček.

Priateľ mi ju kúpil, pretože vychádzal z toho, že to bude obojstranne výhodná kúpa - ja budem mať radosť s krásnej kuchárskej knihy a my obaja si obohatíme jedálniček o exotické jedlá.

Celkom prekvapivo sa nemýlil. :-))) Recepty sú dobre a zrozumiteľne písané, ak občas informácia chýba, dá sa ľahko pohľadať na internete. Problém nie je ani s kúpou korenín a "exotických" surovín (ak by sa niekto bál, že suroviny nezoženie).

p.s.: jeden by neveril, aké výborné môže byť kura s ryžou, ak sa pri varení použije škorica, kardamón a klinčeky....
Číst víc
Jaroslava Trstenska
Neověřený nákup
31.10.2019
Jeruzalem
Kucharska kniha Jeruzalem je asi najlepsia z knih tohto autora, ktora sa mi dostala do ruk, mam od neho 3 knizky, vsetky ma ocarili. Zatial som nevyskusala vsetky recepty, ale tie, co uz som, mali velky uspech aj u mojich stravnikov. Číst víc
Nada Pagacova
Ověřený nákup
1.4.2017
Jeruzalem
Tento titul som vybrala ako darcek,pretoze som sama s nim spokojna.Bola som v Izraeli a mala som moznot oboznamit sa
s kuchynou ako zidovskou,tak aj arabskou.Odvtedy som hladala prilezitost k receptom a tu som nasla oboje v jednom.
Vedela som s istotou,ze bude mat uspech u obdarovaneho
Číst víc

Nakladatelství Slovart CZ

Číst víc

„Jestli je na světě něco, za co by stálo umřít, je určitě lepší zůstat kvůli tomu naživu.“

Hlava XXII - Joseph Heller, 2016
Hlava XXII
Joseph Heller