Babylon - R.F. Kuang, Host, 2024
Food, Thames & Hudson, 2019

369 Kč

Při nákupu nad 999 Kč
poštovné zdarma
Food, Thames & Hudson, 2019
Food, Thames & Hudson, 2019

Food

The History of Taste

    Surveys the history of changing tastes in food and fine dining – what was available for people to eat, and how it was prepared and served – from prehistory to the present day... Číst víc

    Nakladatel
    Thames & Hudson, 2019
    Počet stran
    336

    Surveys the history of changing tastes in food and fine dining – what was available for people to eat, and how it was prepared and served – from prehistory to the present day... Číst víc

    • Brožovaná vazba
    • Angličtina

    369 Kč

    U dodavatele 2 ks
    Posíláme do 3 – 7 dnů

    Potřebujete poradit knihu?

    Zeptejte se online knihkupce!

    Proč nakupovat na Martinus.cz?

    • Doprava zdarma od 999 Kč
    • Více než 5 000 výdejních míst
    • Záložky ke každému nákupu

    Naši skřítci doporučují

    Šikmý kostel: Třetí díl - Karin Lednická, Bílá vrána, 2024
    Food, Thames & Hudson, 2019
    369 Kč

    Více o knize

    Surveys the history of changing tastes in food and fine dining – what was available for people to eat, and how it was prepared and served – from prehistory to the present day. Since earliest times food has encompassed so much more than just what we eat – whole societies can be revealed and analysed by their cusines. In this wide-ranging book, leading historians from Europe and America piece together from a myriad sources the culinary accomplishments of diverse civilizations, past and present, and the pleasures of dining.

    Ten chapters cover the food and taste of the hunter-gatherers and first farmers of Prehistory; the rich Mediterranean cultures of Ancient Greece and Rome; the development of gastronomy in Imperial China; Medieval Islamic cuisine; European food in the Middle Ages; the decisive changes in food fashions after the Renaissance; the effect of the Industrial Revolution on what people ate; the rise to dominance of French cuisine in the 19th and 20th centuries; the evolution of the restaurant; the contemporary situation where everything from slow to fast food vies for our attention. Throughout, the entertaining story of worldwide food traditions provides the ideal backdrop to today’s roaming the globe for great gastronomic experiences.
    Číst víc
    Počet stran
    336
    Vazba
    brožovaná vazba
    Rozměr
    129×197 mm
    Hmotnost
    370 g
    ISBN
    9780500295373
    Rok vydání
    2019
    Naše katalogové číslo
    625177
    Jazyk
    angličtina
    Nakladatel
    Thames & Hudson
    Kategorizace

    Našli jste nepřesnosti? Dejte nám, prosím, vědět!

    Nahlásit chybu

    Máte o knize více informací než je na této stránce nebo jste našli chybu? Budeme vám velmi vděční, když nám pomůžete s doplněním informací na našich stránkách.

    Hodnocení

    Jak se líbila kniha vám?

    „V tajemstvích je síla. A ta síla slábne, když se o ně někdo rozdělí, takže je nejlepší, když se tajemství udržují, a udržují se pořádně. Když se o tajemství podělíš, o opravdová tajemství, o ta důležitá, dokonce jen s jedním jediným člověkem, změní je to. Když si je napíšeš, je to ještě horší, protože se nedá odhadnout, kolik lidí je uvidí na papíře, ať jsi s tím sebeopatrnější. Takže když už máš tajemství, je opravdu nejlepší je udržovat, jak pro jejich vlastní dobro, tak pro tvoje.“

    Noční cirkus - Erin Morgenstern, 2020
    Noční cirkus
    Erin Morgenstern