Tisíc dnů v Toskánsku - Marlena de Blasi
Tisíc dnů v Toskánsku
298 Kč
Při nákupu nad 999 Kč máte poštovné zdarma

Tisíc dnů v Toskánsku

Hořkosladky příběh

4 hodiny čtení
Nakladatel
Jota, 2018

Americká šéfkuchařka Marlena de Blasi má dvě životní vášně - lásku a jídlo. Obojí nachází v míře vrchovaté v toskánské vesničce San Casciano dei Bagni, kam se přestěhuje z Benátek se svým...

Čti víc

298 Kč

Vyprodané, jsou však dostupná jiná vydání.

Zadejte e-mail a my vám dáme vědět, jakmile bude kniha dostupná.

Proč nakupovat na Martinus.cz?
  • poštovné zdarma k objednávkám od 999 Kč
  • více než 2500 výdejních míst
  • záložky ke každému nákupu

Doporučené tituly a kolekce

Více o knize

Americká šéfkuchařka Marlena de Blasi má dvě životní vášně - lásku a jídlo. Obojí nachází v míře vrchovaté v toskánské vesničce San Casciano dei Bagni, kam se přestěhuje z Benátek se svým italským manželem Fernandem. Malebný toskánský venkov, kraj starých olivovníkových hájů a horkých etruských pramenů, je místem, kde hodlají najít ty pravé ingredience dobrého života.

Ve vesničce s pouhými dvěma stovkami svérázných obyvatel se nastěhují do primitivně zrenovované bývalé stáje bez telefonu, bez ústředního topení a s malinkou, skromnou kuchyní. Jejich nový život se v podstatě jen velmi málo liší od života, který zdejší venkované vedou již celá staletí. Sklízejí hrozny na vinicích, sbírají jedlé kaštany, chodí do lesa na houby a ručně trhají olivy.

Pár se brzy spřátelí s charismatickým Barlozzem, neoficiálním vesnickým vůdcem, jehož příběhy a bohaté znalosti místního folkloru Marlenu doslova uhranou. V jeho doprovodu manželé navštěvují sezonní slavnosti a ochutnají čerstvě vylisovaný olivový olej nakapaný na krajíc opečeného venkovského chleba či na oleji osmažené cuketové květy. Objevují venkovské osterie, kde se vaří podle toho, co se toho dne sklidilo, případně ulovilo. Barlozzo je ochotně zasvěcuje do místních tradic, starými bylinnými lektvary počínaje a toskánským zemědělstvím konče; ale má i svá tajemství. Jedno z nich se týká vesnické krásky Floriany, jejíž nemoc Marlenu naučí, že šťastný život je ve skutečnosti volbou každého člověka.

Tisíc dní v Toskánku je román plný těch nejrozmanitějších a nejlahodnějších zemitých chutí stejně jako tradiční toskánská kuchyně a okouzlí všechny čtenáře, kteří chtějí poznat skutečnou duší Toskánska. Kniha je doplněna autorčinými recepty klasické toskánské kuchyně.
Čti víc

Všechny formáty tohoto titulu

Knihy

Kniha brožovaná vazba, anglický jazyk, Little, Brown, 2005
-5 %
433 Kč

Dodání může trvat více než tři týdny

Kniha pevná vazba s přebalem, český jazyk, Jota, 2018

Vyprodané

Kniha pevná vazba s přebalem, český jazyk, BB/art, 2010

Vyprodané

E-knihy a audioknihy

E-kniha český jazyk, Jota, 2018
EPUB
MOBI
198 Kč

Okamžitě ke stažení
Jak číst e-knihy?

Další
Našli jste v našem obsahu nějaké nepřesnosti?
Dejte nám o tom vědět.

Máte o knize více informací než je na této stránce nebo jste našli chybu? Budeme vám velmi vděční, když nám pomůžete s doplněním informací na našich stránkách.

Originální název
A Thousand Days in Tuscany
Počet stran
2814 hodiny čtení
Vazba
pevná s prebalom
Rozměr
145×210 mm
Hmotnost
438 g
ISBN
9788075653390
Rok vydání
2018
Naše katalogové číslo
313411
Jazyk
čeština
Překlad
Nakladatel
Jota
Pro koho
pro ženy

Recenze

Jak se vám kniha líbila?

5,0 / 5

3 hodnocení

3
0
0
0
0

4
7.1.2021
Skvelá oddychovka
Ověřený nákup
Kto miluje skutočné Toskánsko so všetkým čo k nemu patrí, od krásy malebných dediniek obklopených vinohradmi a olivovými hájmi, vôní rozmarínu, šalvie a ovčieho syra, cez tradičné kuchárske umenie skúsených Talianok až po všetky radosti ale i strasti bežného vidieckeho života...tak presne pre neho je táto knižka. Veľmi jednoducho a pútavo písaný román, sama som neverila, že ma tak osloví, no doslova som ho zhltla za dva večery pri poháriku Chianti a už teraz sa teším na ďalšie knižky od tejto autorky. Čti víc
9
1.5.2019
Jedinecne Toskansko
Aj ja som asi v minulom zivote zila v Toskansku...
Americanka, ktora sa cely zivot zivi pisanim o gastronomii sa so svojim talianskym( benatskym) manzelom predtahuje z rusnych Benatok do toskanskeho kamenneho domu v malom zaoadnutom mestecku a zacina to zblizovanie cez kulturu jedla a stolovania. Jednoduchy pribeh dolce far niente s tradicnymi receptami a autentickou atmosferou....
Nadherne oddychove citanie.
Hm kedy pojdem zase do Toskanska
Čti víc

Čti víc
Čti víc

„Knihkupectví je jeden z mála důkazů, že lidé stále myslí.“

Jerry Seinfeld