Knihy
E-knihy
71 Kč

Běžná cena Běžně 75 Kč

Ušetříte 5%
Stíháme do Vánoc

Na skladě, posíláme ihned

Doporučené tituly a kolekce

Více o produktu

Ovocný čaj s příchutí lesních plodů v ALU sáčcích.

Čaj vzniká zpracováním listů čajovníku. Z botanického hlediska je čajovník (lat. Camellia sinensis) stálezelený keř, dorůstající v přírodě do výšky 5 až 15 metrů, výjimečně až okolo třiceti metrů. Na plantážích jsou keře udržované do výšky okolo jednoho metru. Umožňuje to pohodlnější sběr čajových lístků, mechanizaci sběru a zvyšuje úrodu.
Divoký čajovník rostl v jihovýchodní Asii, u hranic Číny a Indie. Jako domestikovaná rostlina se pěstuje na mnohých místech s vhodnými podmínkami. Mezi země známe produkcí čaje patří Čína, Indie, Pakistán, Irán, Srí Lanka, Taiwan, Japonsko, Indonésie, Nepál, Austrálie, Argentína a Keňa. Najvíce sa mu daří v monzunovém podnebí v subtropickém a tropickém páse, roste na kyselejších půdách, od hladiny moře až po nadmořské výšky okolo 2 500 m.
Listy čajovníku jsou dlouhé od třech do dvacetipěti centimetrů a široké mezi jedním až deseti centimetry. Dospělé listy jsou hrubé, hladké a kožnaté, s krátkou stopkou. Čajové listy sa většinou sbírají několikrát do roka, v některých oblastech prakticky celý rok. Lístky se sbírají podle takzvaných sběrových formulí určujících, kterou část výhonku odštípnout.
Obvykle jsou cennější mladší a menší lístky u špičky výhonku a pupenu. Kvalitnější čaje jsou vyráběné jen z vrchních dvou lístků a pupenu.
Další zpracování se děje různými způsoby, které vedou k různým „druhům“ čaje. Základním faktorem je stupeň oxidacie (často se využívá z chemického hlediska nesprávný název fermentace).

Tradiční je dělení do čtyř základních skupin:

Zelené čaje: listy se mechanicky naruší, ale oxidace je rychle ukončena působením tepla. V Číně se na ukončení oxidace obyčejně využívá sušení na páře, v Japonsku převládá sušení na slunci, případně teplým vzduchem. Zpracování je ukončené jeden až dva dny po sběru.
Oolongy (vyslov úlong, taktéž modrozelené, polozelené čaje) – tvoří přechod mezi zelenými a černými čaji. Často se při přípravě provoní květy, například orchideou, osmanthem.
Černé čaje (taktéž červené čaje, tento název se pro barvu nálevu používá hlavně v Číně): listy se mechanicky naruší, oxidace se nechá úplně proběhnout. Zpracování trvá týden, ale i déle. Velmi výrazný rozdíl je mezi ortodoxním ručním zpracováním a plně mechanizovanou výrobní metodou CTC (Crush, Tear, Curl), kterou vzniká drcený substrát vhodný do čajových pytlíčků. Ve střední Evrope (a „západní civilizaci“ všeobecně) je historicky najoblíbenější právě černý čaj.
Pu-erh: je dvojnásobně oxidovaný čaj, který se nechává 'odležet' často i po dobu několika let. Čím je pu-erh starší, tím bývá více ceněný, přičemž nezřídka se prodává i 15 až 20-letý. Vyznačuje se plnou, zemitou chutí. Pravděpodobně má na organismus pozitivní a mírně léčivé účinky.
Bílý čaj: vyrábí se jen z pupenů a horních lístků. Ty nepřechází mechanickým zpracováním ani oxidací. Bílý čaj je téměř bezbarvý a pokladá se za nápoj gurmánů.

Čti víc
Kupte společně
Mixed Berry -
Lesní jahoda -
142 Kč
Ušetříte 8 Kč
Našli jste v našem obsahu nějaké nepřesnosti?
Dejte nám o tom vědět.

Máte o knize více informací než je na této stránce nebo jste našli chybu? Budeme vám velmi vděční, když nám pomůžete s doplněním informací na našich stránkách.

Hmotnost
20x2g
Balení
krabička
Celková hmotnost
85
Katalogové číslo výrobce
110
Rozměry
130 x 79 x 69
Naše katalogové číslo
217296

Recenze

Jak se vám produkt líbil?


AHMAD TEA London je rodinná firma so sídlom vo Veľkej Británii. Čerpá z bohatých skúseností štyroch generácií s miešaním a ochutnávaním čajov. Táto značka je synonymom pre najlepšie čaje z celého sveta. V spoločnosti AHMAD TEA London sa kladie dôraz predovšetkým na kvalitu surovín a tradičné metódy ručného zberu, ktoré sú najšetrnejšie k vzácnym čajovým lístkom a tvoria základ celého, pozorne sledovaného výrobného procesu. Jeho výsledkom je vždy nekompromisná kvalita.

Pestrá ponuka spoločnosti AHMAD TEA London zahŕňa klasické čierne, zelené, ovocné a bylinné čaje, ale aj skutočne nevšedné špeciality. Klasické zmesy siahajú od nesmierne jemných a delikátnych, až po aromatické, plné chuti a sily.
Teší nás, že sú vysoko oceňované ako uznávanými čajovými odborníkmi z celého sveta, tak predovšetkým aj našimi zákazníkmi. Sme jedna z prvých spoločností, ktorá kladie dôraz nielen na vynikajúcu kvalitu čaju, ale aj na nádherné darčekové balenia, exkluzívne plechové dózy a očarujúce krabičky. AHMAD TEA London si udržuje priazeň a sympatie miliónov zákazníkov po celom svete možno i vďaka zdanlivo prostej, ale nadčasovej myšlienke svojho zakladateľa: „Nikdy nebudem predávať to, čo by som nepil doma

História značky AHMAD TEA London
Základy značky AHMAD TEA London siahajú až do roku 1950, kedy začal importovať čaj z Indie do Iránu zakladateľ značky, Hussain Afshar. V roku 1951 začala spoločnosť vyrábať čaj z provinčného čaju, ktorý rástol v regióne Gilan v Ázii a začala ho predávať po celej centrálnej Ázii. V roku 1979 počas revolúcie emigroval Hussain Afshar aj s rodinou do Veľkej Británie, kde začal s čajom podnikať. Po čase začal do balení čajov zahŕňať obrázky starého Londýna so zámerom spojiť atribúty ako „známy,“ „osvedčený“ a „dôveryhodnosť“ so značkou AHMAD TEA London. Tento nápad čoskoro zaznamenal prvý úspech vo forme kontraktu na dodávku čaju do El Corte Ingles, hlavného obchodu v Španielsku. V roku 1986 AHMAD TEA London otvorili nové sídlo s kanceláriami a fabrikou v Hampshire vo Veľkej Británii, pričom sme čerpali zo skúseností a vedomostí štyroch generácií. Postupne však záujem o značku rástol a produkcia bola premiestnená do väčšej časti v Hampshire. Značka AHMAD TEA London začala prenikať do krajín Západnej Európy.
Od roku 1998 značka AHMAD TEA London rozšírila svoje portfólio o ľadové a zelené čaje a v roku 2000 stali sme sa jednou z top 5 čajových značiek v Ázii. V roku 2003 získal AHMAD TEA London majoritný podiel v obchode s darčekovými produktami vo Veľkej Británii a rozšírili sme sa už do 68 krajín po celom svete. Táto stúpajúca tendencia pokračovala a v roku 2010 nám naša popularita zabezpečila dostupnosť značky už v 78 krajinách sveta. V roku 2010 sa značka AHMAD TEA London dostala už do top 5 medzinárodných čajových značiek na celom svete a pokračujeme v raste ako rodinná firma, neustále pokračujeme v tvorení nových čajových zmesí, zachovávame najvyššiu kvalitu produktov a rozširujeme sa do ďalších krajín, pričom už teraz je značka dostupná v 80 krajinách po celom svete.

Kvalita značky AHMAD TEA London
Ľudia v 80 krajinách na šiestich kontinentoch sveta vypijú denne až 29 000 000 šálok nášho čaju. Sme hrdí na to, že môžeme počítať i s takými odborníkmi, ako je William Manning, senior degustátor s viac ako 40 rokmi bohatých skúseností. Vo firme AHMAD TEA London zamestnávame na plný úväzok tím 25 degustátorov kontrolujúcich akosť našich čajov po celom svete. Každý z týchto čajov je najmenej 7-krát ochutnaný predtým, ako je schválený. Len náš britský tím takto otestuje okolo 500 šálok denne. Nie je teda prekvapením, že výsledkom súčtu všetkých týchto čísel je šálka vynikajúceho čaju s perfektnou farbou, vôňou a chuťou. Spoločnosť AHMAD TEA London je členom združenia baliarní čajov Ethical Tea Partnership (ETP), ktorého spoločnou víziou je zlepšiť životné podmienky osôb podieľajúcich sa na výrobe čaju a zaistiť ohľaduplnosť k životnému prostrediu.
AHMAD TEA London je členom aj niekoľkých ďalších organizácií, napr. British Tea Council, British Food Export Council International, Tea Committee, či UK Tea & Infusions Associations (UKTIA) – nezávislý neziskový orgán, založený s účelom propagácie klasických a bylinných čajov a ich jedinečných príbehov v prospech tých, ktorí produkty z nich vyrábajú, predávajú a vychutnávajú si ich.

Čti víc
Kupte společně
Mixed Berry -
Lesní jahoda -
142 Kč
Ušetříte 8 Kč