Jsme tu pro vás jako vždy :-)
Více než 150 000 knih z naší nabídky doručujeme jako běžně.
Kuchařka první republiky - Jitka Rákosníková, Eva Všetíčková
Kuchařka první republiky
399 Kč
Při nákupu nad 999 Kč máte poštovné zdarma
Knihy
E-knihy

Kuchařka první republiky

Od dělnického Žižkova až do kuchyně filmových hvězd

Smart Press, 2015
Nakladatel
Smart Press, 2015

Prvorepubliková kuchařka nakladatelství Smart Press přinese na 240 stranách to nejlepší z gastronomické tradice naší země. Kniha bude rozdělena do dvou základních částí. V jedné se seznámíte s klasickou měšťanskou kuchyní tak...

Čti víc

399 Kč

Vyprodané

Zadejte e-mail a my vám dáme vědět, jakmile bude kniha dostupná.

Proč nakupovat na Martinus.cz?
  • poštovné zdarma k objednávkám od 999 Kč
  • více než 2500 výdejních míst
  • záložky ke každému nákupu

Doporučené tituly a kolekce

Více o knize

Prvorepubliková kuchařka nakladatelství Smart Press přinese na 240 stranách to nejlepší z gastronomické tradice naší země. Kniha bude rozdělena do dvou základních částí. V jedné se seznámíte s klasickou měšťanskou kuchyní tak, jak ji ve svých kuchařských knihách zachytili nejlepší autoři doby – Marie Janků-Sandtnerová, Anuše Kejřová, Iška Posnerová či Vilém Vrabec. V této části najdete také stránky, věnované kuchyni tehdejších filmových hvězd a speciality tehdejších slavných lahůdkářství, hotelů a restaurací.

V druhé části knihy se autorky knížky, Jitka Rákosníková a Eva Všetíčková budou věnovat běžné kuchyni prostých lidí tak, jak se vařívala například na pražském Žižkově, v Karlíně či v Libni. Dozvíte se, jak vypadal třeba slavnostní studený bufet, chlebíčková párty Vlasty Buriana či jak správně připravit huspeninu nebo haši. Cílem knihy je mimo jiné přiblížit čtenářům českou prvorepublikovou kuchyni, tedy tu, která v našich dějinách tvoří gastronomicky nejzajímavější období, plné jak úcty k tradičním venkovským a regionálním jídlům, tak inspirace tehdejšími velkými kuchyněmi, především francouzskou. Knihu doprovodí nádherné jídelní fotografie Aleny Hrbkové a také fotografie dobové včetně jídelníčků či ukázek z tehdejších kulinárních časopisů.
Čti víc
Našli jste v našem obsahu nějaké nepřesnosti?
Dejte nám o tom vědět.

Máte o knize více informací než je na této stránce nebo jste našli chybu? Budeme vám velmi vděční, když nám pomůžete s doplněním informací na našich stránkách.

Počet stran
240
Hmotnost
803 g
Rok vydání
2015
Vazba
pevná vazba
Jazyk
český
Nakladatelství
Smart Press
Rozměr
175×245 mm
ISBN
9788087049730
Naše katalogové číslo
202121

Recenze

Jak se vám kniha líbila?

3,5 / 5

2 hodnocení

1
0
0
1
0

ELANA
6.6.2016
Názor čitateľa
Očakávala som viac originality a klasické české výrazy, i recepty. Kniha je na môj vkus príliš "škrobená" a ilustrovaná na úkor receptovej časti. Určite by som si ju neobjednala, keby som mala možnosť si ju prelistovať. Čti víc

O autorech/autorkách

Čti víc

„Spálené knihy osvítily svět.“

Ralph Waldo Emerson