v šálku je charakteristická orieškovou krémou a sviežou, plnou kvetinovou vůní. Chuť je mírně sladká se střední silným, ale vyváženým telom, príjemnou aciditou a často dlhou dochutí s jemnými tónmi citrusevého ovoce.
sběr zelené kávy tu probíhá skoro celý rok, převážně však mezi lednem a březnem. Ročne se v krajině vypěstuje skoro 90 miliónu kil kávy.
Káva se v Kostarice začala pěstovat za koloniálních časů už v roce 1779. Dodnes je káva významnou polnohospodřskou plodinou a v regionech jako Tarrazu, Herediá, TresRios, nebo VolcanPoas se pěstují ty nejlepší kávy střední Ameriky.
Pestujú se tu hlavne odrody Caturra, Mondo Novo a Catuai. Káva s Kostariky je vo svete cenená hlavne díky typickéacidite, plnému tělu a vyváženej chuti. Prívlastok SHB (StrictlyHardBean) znamená, že ide o velmi kvalitné kávové zrná pestované vo vysekých nadmorských výškach.
Prémiová odrodová zrnková káva
Typ: Arabica 100%
Hmotnost: 250g
Balení: trojvrstvý obal, jednocestný ventil pro uchovaní aroma
Pražení: střední tmavé (mediumdark)