Využijte poštovné zdarma od 300 Kč s PPL právě teď!
Vybrat knihy
Babylon - R.F. Kuang, Host, 2024
Etiketa stolování - Ladislav Špaček, Universum, 2021

479 Kč

Při nákupu nad 999 Kč
poštovné zdarma
Etiketa stolování - Ladislav Špaček, Universum, 2021
Etiketa stolování - Ladislav Špaček, Universum, 2021

Etiketa stolování

O dobrých mravech a gastronomii

Kniha Etiketa stolování Ladislava Špačka je obsáhlou a podrobnou příručkou etikety při stolování. Zaměřuje se na praktická témata, která se týkají každého z nás. Seznamuje... Číst víc

Nakladatel
Universum, 2021
Počet stran
360

Kniha Etiketa stolování Ladislava Špačka je obsáhlou a podrobnou příručkou etikety při stolování. Zaměřuje se na praktická témata, která se týkají každého z nás. Seznamuje čtenáře s chováním u stolu... Číst víc

  • Pevná vazba
  • Čeština

479 Kč

Cena v knihkupectví: 599 Kč
Skladem 2 ks
Posíláme ihned

Potřebujete poradit knihu?

Zeptejte se online knihkupce!

Proč nakupovat na Martinus.cz?

  • Doprava zdarma od 999 Kč
  • Více než 5 000 výdejních míst
  • Záložky ke každému nákupu

Naši skřítci doporučují

Šikmý kostel: Třetí díl - Karin Lednická, Bílá vrána, 2024
Etiketa stolování - Ladislav Špaček, Universum, 2021
479 Kč

Více o knize

Kniha Etiketa stolování Ladislava Špačka je obsáhlou a podrobnou příručkou etikety při stolování.
Zaměřuje se na praktická témata, která se týkají každého z nás. Seznamuje čtenáře s chováním u stolu, poskytuje návody, jak správně prostřít stůl a jak rozsadit hosty. Vysvětluje, jak jíme běžná jídla i exotické pokrmy, proč bychom měli držet správně příbor, jak zacházíme s ubrouskem, sklenicemi a dalším náčiním. Spolehlivě nás provede stolováním v restauraci i na banketu, velkou pozornost však věnuje i domácímu stolování, tak důležitému pro to, abychom byli správným vzorem našim dětem. Zajímavě konfrontuje současné pojetí etikety u stolu s pravidly, která před sto lety stanovil legendární Jiří Guth-Jarkovský.
Etiketa stolování má velký přesah do gastronomie. Seznamuje nás s velkými osobnostmi francouzské kuchyně a s dějinami stolování, věnuje pozornost vývoji gastronomie i věhlasným kuchyním, které nyní vládnou světu. Jako bonus kniha představuje deset nejvýznamnějších osobností našeho gastronomického světa (Zdeněk Pohlreich, Jiří Štift, David Šašek, Radek Kašpárek, Jan Kracík, Flemming Laugesen, Roman Paulus, Jan Punčochář, Oldřich Sahajdák, Sylvio Spohr, Otakar Žoudlík), které se podělily o recepty na své nejvyhlášenější pokrmy.
Je užitečná pro každého, kdo chce stolovat podle společenských pravidel.
Číst víc
Počet stran
360
Vazba
pevná vazba
Rozměr
195×253 mm
Hmotnost
1368 g
ISBN
9788024276175
Rok vydání
2021
Naše katalogové číslo
1109163
Jazyk
čeština
Původ
Česko
Nakladatel
Universum
Pro koho
pro hospodyňky, pro dospělé
Kategorizace

Našli jste nepřesnosti? Dejte nám, prosím, vědět!

Nahlásit chybu

Máte o knize více informací než je na této stránce nebo jste našli chybu? Budeme vám velmi vděční, když nám pomůžete s doplněním informací na našich stránkách.

Hodnocení

Jak se líbila kniha vám?

„Jak se ale svět může zlepšit, když všichni budeme mlčet?“

Hana - Alena Mornštajnová, 2017
Hana
Alena Mornštajnová