Babylon - R.F. Kuang, Host, 2024
Degustační příručka - Jan Stávek, Radix, 2011

72 Kč

Při nákupu nad 999 Kč
poštovné zdarma
Přečtená
Degustační příručka - Jan Stávek, Radix, 2011
Přečtená
Degustační příručka - Jan Stávek, Radix, 2011

Degustační příručka
Přečtená

aneb Jak přijít vínu na jméno

Degustační příručka aneb Jak přijít vínu na jméno je kniha pro všechny sommeliery, ale nejen pro ně. Autorem je Jan Stávek... Číst víc

4,0 1 hodnocení
Nakladatel
Radix, 2011
Počet stran
144

Degustační příručka aneb Jak přijít vínu na jméno je kniha pro všechny sommeliery, ale nejen pro ně. Autorem je Jan Stávek... Číst víc

  • Brožovaná vazba
  • Výborný stav
  • Čeština

72 Kč

Skladem
Posíláme ihned

Přečtené knihy nám můžete poslat i vy!

Pošlete nám svoje přečtené knihy a získejte poukázku na nákup.

Vyzkoušet Knihovrátek

Proč nakupovat na Martinus.cz?

  • Doprava zdarma od 999 Kč
  • Více než 5 000 výdejních míst
  • Záložky ke každému nákupu

Naši skřítci doporučují

400 - Snídaně, brunch, kafe - Lukáš Hejlík, Došel karamel, 2024
Degustační příručka - Jan Stávek, Radix, 2011
72 Kč

Více o knize

Degustační příručka aneb Jak přijít vínu na jméno je kniha pro všechny sommeliery, ale nejen pro ně. Autorem je Jan Stávek.

Víno se stalo nejen oblíbeným tématem společenské konverzace, ale i zasvěcených diskusí. Ti, kteří pravidelně nebo alespoň občas navštěvují degustace či prezentace vinařů, jistě postřehli, že představování a hodnocení vína je spojeno i se specifickou terminologií, které zdatný sommelier zpravidla ještě dodá neotřelou poetiku spojenou s hereckým výkonem hodným obdivu. Zejména pro vyjádření čichových a chuťových vjemů se používá srovnání s něčím, co je nám víceméně dobře známo. Časem zjistíme, že jsme nejen schopni příslušné tóny ve víně identifikovat, ale že jsme schopni vnímat i to, jak jsou intenzivní a jak se mění či přecházejí v jiné, než dozní.

Degustační příručka se snaží alespoň ve stručnosti popsat co nejvíce smyslových vjemů, s nimiž se při degustacích i hodnocení vína lze setkat, ať již jde o vjemy chuťové, čichové nebo zrakové. Autor si tedy všímá zejména vzhledu vína, jeho chuti, vůně, ale například i perlení, viskozity, obsahu cukrů, kyselin, alkoholu a dalších charakteristik vín.

Druhé, aktualizované a přepracované vydání je rozšířeno o některé další pojmy a obrázky, ale především o cizojazyčné ekvivalenty všech pojmů v angličtině, němčině, španělštině a francouzštině. Závěrem knížky je zařazeno pět převodních slovníčků podle jednotlivých jazyků, takže příručka může být užitečným pomocníkem při identifikaci cizojazyčných etiket či naopak při propagaci našich vín v zahraničí.
Číst víc
Počet stran
144
Vazba
brožovaná vazba
Rozměr
137×210 mm
Hmotnost
235 g
Rok vydání
2011
Naše katalogové číslo
1842179
Jazyk
čeština
Nakladatel
Radix
Kategorizace

Našli jste nepřesnosti? Dejte nám, prosím, vědět!

Nahlásit chybu

Máte o knize více informací než je na této stránce nebo jste našli chybu? Budeme vám velmi vděční, když nám pomůžete s doplněním informací na našich stránkách.

Hodnocení

4,0 / 5

1 hodnocení

0
1
0
0
0

Jak se líbila kniha vám?

„Stačí dobré srdce, a budeš krásný, kdybys měl tvář třeba jako uhel černou. Zlé srdce zohyzdí sebekrásnější obličej ještě víc, než kdyby byl od přírody nehezký.“

Na Větrné hůrce - Emily Brontë, 2018
Na Větrné hůrce
Emily Brontë