Babylon - R.F. Kuang, Host, 2024
Mozart - Paul Johnson, Barrister & Principal, 2014

229 Kč

Při nákupu nad 999 Kč
poštovné zdarma
Mozart - Paul Johnson, Barrister & Principal, 2014
Mozart - Paul Johnson, Barrister & Principal, 2014

Mozart

Zázračné dítě

Mozart se narodil v Salcburku dvacátého sedmého ledna 1756, o svátku svatého Jana Zlatoústého, takže nepřekvapí, že rodiče ho nechali následujícího dne v místní katedrále... Číst víc

5,0 2 hodnocení
Nakladatel
Barrister & Principal, 2014
184 stran
3-4 hodiny čtení

Mozart se narodil v Salcburku dvacátého sedmého ledna 1756, o svátku svatého Jana Zlatoústého, takže nepřekvapí, že rodiče ho nechali následujícího dne v místní katedrále pokřtít jménem Joannes Chrysostomus Wolfgangus Theophilus Mozart... Číst víc

  • Pevná vazba s přebalem
  • Čeština

229 Kč

Vydavatelem doporučená cena: 321 Kč
Skladem 1 ks
Posíláme ihned

Potřebujete poradit knihu?

Zeptejte se online knihkupce!

Proč nakupovat na Martinus.cz?

  • Doprava zdarma od 999 Kč
  • Více než 5 000 výdejních míst
  • Záložky ke každému nákupu

Naši skřítci doporučují

Šikmý kostel: Třetí díl - Karin Lednická, Bílá vrána, 2024
Mozart - Paul Johnson, Barrister & Principal, 2014
229 Kč

Více o knize

Mozart se narodil v Salcburku dvacátého sedmého ledna 1756, o svátku svatého Jana Zlatoústého, takže nepřekvapí, že rodiče ho nechali následujícího dne v místní katedrále pokřtít jménem Joannes Chrysostomus Wolfgangus Theophilus Mozart. Křestní jméno Theophilus dostal po svém kmotrovi, ale později ho nepoužíval – dával přednost jeho latinské verzi Amadeus.
Na světě sice pobyl jen krátce, přesto zažil konec osvícenství, vzpouru severoamerických britských kolonií, vznik nezávislých Spojených států amerických a také počátek Velké francouzské revoluce. Byl současníkem mnoha významných postav těchto velkých historických dramat – francouzský politik a nejvlivnější člen direktoria Paul de Barras a Marie Antoinetta, Ludvík XVI a mnoho dalších.

Mozart se narodil jako poslední ze sedmi dětí v rodině Leopolda Mozarta, muzikanta působícího ve službách salcburského arcibiskupa a jeho ženy Anny Marie., Pět ze sedmi Mozartových dětí zemřelo v raném věku, přežil jen Amadeus a jeho sestra Maria Anna, které se nejen v rodině přezdívalo Nannerl. Dalo by se předpokládat, že špatným zdravím trpěly i dvě poslední děti, ale tak to nebylo. Mozart byl drobné postavy, měřil kolem sto šedesáti šesti centimetrů, měl blonďaté vlasy, světlou jemnou pleť a tenké křehké kosti, takže rozhodně nepůsobil nijak robustně. Během života ho sice opakovaně trápily ledviny, ale jinak byl Mozart zdravý a velmi činorodý, mnozí jeho současníci by jistě řekli, že byl hyperaktivní. Pravidelně jezdil na koni, hodně cestoval, nesmírně miloval tanec a nijak se v tomto směru nekrotil, především ale do úmoru pracoval, mnohdy pozdě do noci, a často vydržel skládat do časných ranních hodin.

Mozartovi nebyl dopřán dlouhý život, což všichni hudbymilovní lidé pokládají za neskutečnou tragédii – a rozhodně mají pravdu.
Zemřel pátého prosince 1791, jen pár týdnů před dovršením šestatřicátého roku.
Číst víc
Počet stran
184
Vazba
pevná vazba s přebalem
Rozměr
145×203 mm
Hmotnost
385 g
ISBN
9788074850257
Rok vydání
2014
Naše katalogové číslo
185241
Jazyk
čeština
Nakladatel
Barrister & Principal
Kategorizace

Našli jste nepřesnosti? Dejte nám, prosím, vědět!

Nahlásit chybu

Máte o knize více informací než je na této stránce nebo jste našli chybu? Budeme vám velmi vděční, když nám pomůžete s doplněním informací na našich stránkách.

Hodnocení

5,0 / 5

2 hodnocení

2
0
0
0
0

Jak se líbila kniha vám?

Čtenářské recenze


„Líbaná ústa ničeho nepozbývají, ale obnovují se jako luna.“

Dekameron - Giovanni Boccaccio, 2014
Dekameron
Giovanni Boccaccio