Píseň L. - Veronika Opatřilová, Prostor, 2024
OOP - Rudolf Pecinovský, Computer Press, 2010

497 Kč

Při nákupu nad 999 Kč
poštovné zdarma
OOP - Rudolf Pecinovský, Computer Press, 2010
OOP - Rudolf Pecinovský, Computer Press, 2010

OOP

Naučte se myslet a programovat objektově

Naučte se objektově programovat s revoluční učebnicí od předního českého odborníka na výuku programování... Číst víc

3,7 3 hodnocení
Nakladatel
Computer Press, 2010
Počet stran
576

Naučte se objektově programovat s revoluční učebnicí od předního českého odborníka na výuku programování... Číst víc

  • Brožovaná vazba
  • Čeština
Vyprodané

Zadejte e-mail a my vám dáme vědět, jakmile bude kniha dostupná.

Potřebujete poradit knihu?

Zeptejte se online knihkupce!

Proč nakupovat na Martinus.cz?

  • Doprava zdarma od 999 Kč
  • Více než 5 000 výdejních míst
  • Záložky ke každému nákupu

Naši skřítci doporučují

Na ledě - Hannah Grace, Ikar CZ, 2024

Více o knize

Naučte se objektově programovat s revoluční učebnicí od předního českého odborníka na výuku programování.

Příruček o programování najdete celé řady, všechny jsou ale laděny velmi podobně. Proto se mezi čtenáři chtivými proniknout do těchto tajů stále vyskytují věční začátečníci, kteří u kterékoliv příručky velmi rychle skončí. Právě jim je určena tato kniha, která boří snad všechny zaběhlé postupy výuky programování. Výklad v knize je veden formou dialogu:

Konstruktor nemá v hlavičce své jméno?
Ne. Konstruktor se interně jmenuje , jenomže tento název odporuje pravidlům pro tvorbu identifikátorů, takže se tak může jmenovat opravdu jen interně. Toto interní jméno mu automaticky přiřadí překladač. Ve zdrojovém kódu ale konstruktory deklarujeme jako metody beze jména.


4 důvody, proč zvolit tuto knihu:

- Přes 1000 otázek a odpovědí
Rychlý sled otázek a odpovědí vytváří poutavý dialog, který vás přímo vtáhne do děje.
- Doprovodné animace Obrázek vydá za tisíc slov, animace za ještě víc. K řadě témat v knize jsou pro snadnější pochopení dostupné vysvětlující animace.
- Návrhové vzory Celou první část knihy se obejdete bez kódu, podrobně se seznámíte s principy OOP bez jediného řádku programu.
- Příklady v Javě Ve druhé a třetí části přichází ke slovu populární Java, na které si vyzkoušíte získané znalosti na živo.

S touto knihou nebudete postupně zjišťovat, že to, co jste se naučili na začátku, není úplně to nejlepší a v praxi se to dělá jinak.
Číst víc
Počet stran
576
Vazba
brožovaná vazba
Rozměr
167×225 mm
Hmotnost
899 g
ISBN
88025121269
Rok vydání
2010
Naše katalogové číslo
80653
Jazyk
čeština
Nakladatel
Computer Press
Kategorizace

Našli jste nepřesnosti? Dejte nám, prosím, vědět!

Nahlásit chybu

Máte o knize více informací než je na této stránce nebo jste našli chybu? Budeme vám velmi vděční, když nám pomůžete s doplněním informací na našich stránkách.

Hodnocení

3,7 / 5

3 hodnocení

1
1
0
1
0

Jak se líbila kniha vám?

Čtenářské recenze

Roman
Neověřený nákup
19.6.2015
Nič moc
Som študent na VŠ a knihu som si kúpil preto lebo nám bola odporúčaná ale za tú cenu to bola veľmi slabá kniha ... pozitívum je to že ak že ak začínate s programovaním a predtým ste naozaj mali nulové skúsenosti a je to pre vás nová vec, tak táto kniha vysvetľuje veľmi veľa pojmov, ktoré by inak mohli byť veľmi obtiažne na pochopenie. Ale pre takých ľudí čo majú aké také skúsenosti kniha moc úžitku neprinesie, podľa môjho názoru čitateľa skôr učí myslieť objektovo ako programovať to sa podpísalo na tom že je tam množstvo vysvetlených vecí ale čo sa týka syntaxe a názorných ukážok tam je kameň úrazu. Negatívum je to že namiesto toho aby sa autor venoval malým projektom na ktorých sa dá ukázať a otestovať množstvo vecí, tak radšej uprednostňuje jeden veľký projekt, ktorý je dokonca pred pripravený a čitateľ celú knihu musí skúmať kde sa čo robí a ak si nezapne pomocné videá ktoré mimochodom táto kniha ponúka, tak nedokáže pochopiť / vyriešiť množstvo úloh ktoré sa v knihe nachádzajú. Je pravda že dobrý programátor musí vedieť myslieť objektovo ale bez toho aby skúmal syntax kódu a videl množstvo malých názorných ukážok čo sa ako robí sa to naozaj ťažko dá, ak človek nemá pevnú vôľu. Osobne by som odporučil začiatočníkovi Java bez předchozích znalostí od Jamesa Keogh ktorá je lacnejšia, a je tam všetko zrozumiteľne napísané a hlavne predvádzané na samých malých príkladoch pri ktorých čitateľ nebude mať problém pochopiť daný problém. Číst víc
fixa
Neověřený nákup
9.7.2010
Super
Dosť som váhal, či si kúpim túto knihu a musím povedať, že investícia do titulu stála naozaj zato. Zo začiatku som veľmi bojoval so štýlom výkladu pána Pecinovského (forma dialógu ) , ktorý na mňa zo začiatku pôsobil veľmi rušivo, ale po tretej kapitole som štýl prestal vnímať ako nevýhodu knihy a práve kvôli jej forme som si knihu obľúbil. Veľa kníh, ktoré sa tvária, že sú určené pre začiatočníkov na to po troch kapitolách zabudnú a čo veľmi oceňujem, tak prave pri tejto k tomu nedošlo. Autor vysvetľuje všetko do najmenších detailov, čo veľmi chválim. Každý, kto uvažuje o objektovom programovaní, by si ju mal prečítať. Číst víc

Nakladatelství Computer Press

Číst víc

„A tak se snažím být laskavý ke všemu, co vidím, a ve všem, co vidím, vidím jeho.“

Malý život - Hanya Yanagihara, 2017
Malý život
Hanya Yanagihara