Babylon - R.F. Kuang, Host, 2024
Office 2007 - Josef Pecinovský, Grada, 2007

209 Kč

Při nákupu nad 999 Kč
poštovné zdarma
Přečtená
Office 2007 - Josef Pecinovský, Grada, 2007
Přečtená
Office 2007 - Josef Pecinovský, Grada, 2007

Office 2007
Přečtená

Podrobný průvodce

Začátkem roku 2007 uvádí firma Microsoft na trh novou verzi kancelářského balíku MS Office s označením 2007. Obsahuje nejnovější verze softwarových produktů firmy Microsoft,... Číst víc

5,0 1 hodnocení
Nakladatel
Grada, 2007
Počet stran
397

Začátkem roku 2007 uvádí firma Microsoft na trh novou verzi kancelářského balíku MS Office s označením 2007. Obsahuje nejnovější verze softwarových produktů firmy Microsoft, které jsou využitelné především v kancelářské praxi... Číst víc

  • Brožovaná vazba
  • Výborný stav
  • Čeština

209 Kč

Skladem
Posíláme ihned

Přečtené knihy nám můžete poslat i vy!

Pošlete nám svoje přečtené knihy a získejte poukázku na nákup.

Vyzkoušet Knihovrátek

Proč nakupovat na Martinus.cz?

  • Doprava zdarma od 999 Kč
  • Více než 5 000 výdejních míst
  • Záložky ke každému nákupu

Naši skřítci doporučují

Rebel Moon: Zrozená z ohně - V. Castro, Fobos, 2024

Více o knize

Začátkem roku 2007 uvádí firma Microsoft na trh novou verzi kancelářského balíku MS Office s označením 2007. Obsahuje nejnovější verze softwarových produktů firmy Microsoft, které jsou využitelné především v kancelářské praxi, avšak i v dalších oblastech lidského konání, ať už v průmyslu, ve vědě nebo školství.

Microsoft Office 2007 zaznamenává podstatné změny oproti předchozím verzím, nejedná se tedy jen o kosmetické změny designu a opatrné přidávání nových funkcí, jako tomu bylo u verzí předchozích. Pravda, nových funkcí tato verze zase nenabízí tolik (ani to už dost dobře nejde), zato je tady podstatná změna, co se týče vnějšího vzhledu a způsobu ovládání programu.

KOMU JE URČENA TATO KNIHA
Kniha je určena všem, kteří se chtějí seznámit se základy práce s kancelářským balíkem MS Office 2007 a nechtějí nebo nemohou studovat mnohasetstránkové příručky. Autor předpokládá, že čtenář ovládá základy práce s počítačem, je seznámen se základními principy Windows a dokáže pracovat s klávesnicí a myší. Protože kniha nemůže jít příliš do hloubky, je nutné, aby čtenář ovládal základní manipulace s aplikačními i dialogovými okny a vyznal se v systému souborů a složek a umí pracovat se schránkou.

O ČEM JE TATO KNIHA
Tato knížka si vzala za úkol seznámit čtenáře se všemi součástmi kancelářského balíku MS Office 2007. Protože se jedná o neobvykle mohutný konglomerát aplikací, není možné, aby byly jednotlivé moduly popisovány do nejmenších detailů. Autor publikace se proto snažil vybrat a popsat nejdůležitější postupy, používané u hlavních aplikací kancelářského balíku a jejich hlavní funkce.

Kniha je rozdělena do dvanácti kapitol. Polovina z nich je věnováno hlavním aplikacím MS Office 2007, zbývající pak popisují společné funkce a pomocné programy.

Úvodní kapitola je seznamovací; popisuje se v ní instalace kancelářského balíku, spouštění aplikací a základní nastavení.
Druhá kapitola je celá věnována základním operacím s dokumenty a soubory, tedy jejich uložení a otevřením.
Ve třetí kapitole se čtenář dočte o základních metodách ovládání programu. Seznámí se s prací s okny, způsobem zobrazování dokumentů, odvoláním akce, základními metodami označení výběru, kopírováním a přesunem dat a prohledáváním dokumentů.

Čtvrtá kapitola se zabývá textem a základním způsobem jeho editace. Největší důraz je zde kladen na formátování textu. Jako doplněk je v této kapitole popsána vytvoření a editace tabulek a práce s tabulátory.
S obrázky se čtenář setká v páté kapitole. Pojednává o vkládání a úpravě obrázků ze souboru, automatických tvarech, klipartech, WordArtech i textových polích.

Další společné funkce jsou předmětem zájmu šesté kapitoly. Jedná se především o kontrolu pravopisu a gramatiky, automatické opravy, komentáře a tisk dokumentů.

Následující kapitoly jsou věnovány jednotlivým aplikacím MS Office 2007.

Sedmá kapitola pojednává o textovém procesoru Word; hlavní důraz je zde kladen na formátování dokumentu s využitím stylů, dočtete se rovněž o práci s nadpisy a osnovou a rozdělení dokumentu do oddílů.
V osmé kapitole se poměrně podrobně píše o tabulkovém kalkulátoru Excel. Začíná se nejednoduššími operacemi s buňkami, listy a okny, text pokračuje popisem zadávání dat, přes vkládání vzorců a použití funkcí až po práci s grafy.
S tvorbou prezentací v aplikaci PowerPoint vás seznámí devátá kapitola. Tvorba prezentace je popsána od vytvoření prvního snímku, přes práci s osnovou, operace se snímky, rozmisťování objektů, nastavení přechodů až po animaci jednotlivých objektů na obrazovce.

O tom, jak pracovat s elektronickou poštou, jak si vést seznam kontaktů, jak pracovat s kalendářem a jak si hlídat termínované úkoly se dočtete v desáté kapitole, věnované elektronickému diáři Outlook.

Kdo potřebuje zpracovávat data hromadného charakteru, neměl by vynechat jedenáctou kapitolu, věnovanou databázovému programu Access. Sice není dlouhá, ale základní operace při práci s tabulkami, formuláři, dotazy a sestavami jsou zde popsány, přičemž je zde zmíněna i jedna s největších výhod databázových aplikací, propojení tabulek pomocí tzv. relací.
Závěrečná kapitola je vlastně jen letmým setkáním s programem na vytváření publikací – Publisher 2007.

Celá knížka je doprovázena velkým množstvím konkrétních příkladů včetně podrobných postupů a stovkami obrázků.
Číst víc
Počet stran
397
Vazba
brožovaná vazba
Rozměr
210×230 mm
Hmotnost
811 g
Rok vydání
2007
Naše katalogové číslo
2318083
Jazyk
čeština
Nakladatel
Grada
Kategorizace

Našli jste nepřesnosti? Dejte nám, prosím, vědět!

Nahlásit chybu

Máte o knize více informací než je na této stránce nebo jste našli chybu? Budeme vám velmi vděční, když nám pomůžete s doplněním informací na našich stránkách.

Hodnocení

5,0 / 5

1 hodnocení

1
0
0
0
0

Jak se líbila kniha vám?

Nakladatelství Grada

Číst víc

„Každé rozhodnutí má svůj příběh, spousta okamžiků našeho života se tísní někde v koutě a čeká na své vyústění a vyústění nakonec přijde.“