Ahoj krásko - Ann Napolitano, Metafora, 2024
Poslední léto - Dorota Ambrožová, Listen, 2024

299 Kč

Při nákupu nad 999 Kč
poštovné zdarma

Poslední léto

Provokativně drzá zpověď mladé dívky o komplikovaném čase dospívání. Zapovězená láska, vymezování se vůči učitelům i rodičům, sny a naděje, které nevyhnutelně naráží na realitu.... Číst víc

5,0 2 hodnocení
Nakladatel
Listen, 2024
216 stran
3 hodiny čtení

Provokativně drzá zpověď mladé dívky o komplikovaném čase dospívání. Zapovězená láska, vymezování se vůči učitelům i rodičům, sny a naděje, které nevyhnutelně naráží na realitu. Jak dospět a najít vlastní cestu, když... Číst víc

  • Brožovaná vazba
  • Čeština

299 Kč

Skladem 1 ks
Posíláme ihned

Potřebujete poradit knihu?

Zeptejte se online knihkupce!

Proč nakupovat na Martinus.cz?

  • Doprava zdarma od 999 Kč
  • Více než 5 000 výdejních míst
  • Záložky ke každému nákupu

Naši skřítci doporučují

Host - B.A. Paris, Motto, 2024
Poslední léto - Dorota Ambrožová, Listen, 2024
299 Kč

Více o knize

Provokativně drzá zpověď mladé dívky o komplikovaném čase dospívání. Zapovězená láska, vymezování se vůči učitelům i rodičům, sny a naděje, které nevyhnutelně naráží na realitu. Jak dospět a najít vlastní cestu, když k vám ti, od nichž čekáte odpověď, nejsou upřímní?
Číst víc
Počet stran
216
Vazba
brožovaná vazba
Rozměr
110×180 mm
Hmotnost
179 g
ISBN
9788024297194
Rok vydání
2024
Naše katalogové číslo
2362569
Styl
rebelský, romantický
Jazyk
čeština
Původ
Česko
Nakladatel
Listen
Pro koho
pro ženy
Kategorizace

Našli jste nepřesnosti? Dejte nám, prosím, vědět!

Nahlásit chybu

Máte o knize více informací než je na této stránce nebo jste našli chybu? Budeme vám velmi vděční, když nám pomůžete s doplněním informací na našich stránkách.

Kupte společně
Poslední léto - Dorota Ambrožová, Listen, 2024
Olive Kitteridgeová je zpět - Elizabeth Strout, Jota, 2021
354 Kč

Hodnocení

5,0 / 5

2 hodnocení

2
0
0
0
0

Jak se líbila kniha vám?

Čtenářské recenze

4

Po dvaceti letech jsem se konečně vrátila k mé dávné lásce - čtení. Čtu knížky různých žánrů - romantické, krimi, thriller, fantasy...

Eva Francová
Ověřený zákazník
včera
Drzé a provokativní. Přesně tyto dvě slova vystihují příběh, který vám kniha Poslední léto přináší. Je to zpověď mladé dívky, která se snaží prokousat nelehkým období dospívání. Někdy to jde lépe, jindy to je na houby. První lásky, vztah k rodičům i učitelům, hledání vlastní cesty, a hlavně sama sebe, což rozhodně není snadné, obzvláště v dnešním světě, kde je tolik možností.



Rošťácká „patnáctka“ vás pustí do svých myšlenek a pocitů. Ukáže vám, co je pro mladé dívky důležité, i jak berou rady starších a zkušenějších. Místy vás pobaví, jinde dojme, ale někdy třeba i naštve. Autorka si nebere servítky a přináší nám vše bez příkras, rovnou z hlavy puberťáků a dospívajících.



Sledujeme zde vývoj hlavní hrdinky, jak se mění její názory a priority, kam jí zavede cesta života. V příběhu se dotkneme spousty důležitých témat, i když dospívání je samo o sobě občas vážné a nelehké.



Na začátku jsem vůbec netušila, kam nás příběh zavede. To, co jsem nakonec dostala, předčilo mé očekávání. Neskutečně jsem si užívala autorčin styl. Bavila mě každičká stránka, každičká věta. Je to svěží, svižné, má to spád. Příval slov se na nás valí jako řeka, bere vás s sebou a nepustí. Nádherné věty, úžasné přirovnání, prostě skvělé! Toto že je prvotina autorky? Opravdu smekám a potřebuji víc!



Co od knížek očekávám? Emoce! Tady jsem jich byla plná. Neprožila jsem sice to samé, co hlavní hrdinka, ale tak silně se mě to dotklo, až jsem měla místy pocit, že to byl můj život. Chvíli jsem se v ní našla já za mlada, jindy jsem v ní viděla mou dceru za pár let. Je poznat, že autorka ví, o čem píše a že je to příběh ze života.



Pokud milujete v knihách zmínky o jiných knihách, tak i tady si přijdete na své. Já si při čtení hned přidávala na seznam uvedené knížky. Autorka mě v textu tak navnadila a inspirovala, že si je musím pořídit.



Na tuto knížku budu myslet ještě dlouho po přečtení a je to jedna z těch knih, které si rozhodně potřebuji přečíst ještě několikrát.
Číst víc

Kupte společně
Poslední léto - Dorota Ambrožová, Listen, 2024
Olive Kitteridgeová je zpět - Elizabeth Strout, Jota, 2021
354 Kč

„Nejen, že neexistuje žádný Bůh, ale zkuste sehnat o víkendu instalatéra.“

Vyřídit si účty - Woody Allen, 2003
Vyřídit si účty
Woody Allen