Babylon - R.F. Kuang, Host, 2024
Tajnosti francouzského pekaře - Peter Mayle, Gérard Auzet, Argo, 2015

163 Kč

Při nákupu nad 999 Kč
poštovné zdarma
Tajnosti francouzského pekaře - Peter Mayle, Gérard Auzet, Argo, 2015
Tajnosti francouzského pekaře - Peter Mayle, Gérard Auzet, Argo, 2015

Tajnosti francouzského pekaře

V tomto útlém svazku Peter Mayle spojil síly s Gérardem Auzetem, majitelem proslulé pekárny „Chez Auzet“ v provensálském Cavaillonu, aby nám prozradil vše o pečení chleba po... Číst víc

4,5 2 hodnocení
Nakladatel
Argo, 2015
Počet stran
127

V tomto útlém svazku Peter Mayle spojil síly s Gérardem Auzetem, majitelem proslulé pekárny „Chez Auzet“ v provensálském Cavaillonu, aby nám prozradil vše o pečení chleba po francouzsku. Od přípravy a mixování těsta až po vlastní pečen... Číst víc

  • Pevná vazba
  • Čeština

163 Kč

Skladem 1 ks
Posíláme ihned

Potřebujete poradit knihu?

Zeptejte se online knihkupce!

Proč nakupovat na Martinus.cz?

  • Doprava zdarma od 999 Kč
  • Více než 5 000 výdejních míst
  • Záložky ke každému nákupu

Naši skřítci doporučují

Babylon - R.F. Kuang, Host, 2024

Více o knize

V tomto útlém svazku Peter Mayle spojil síly s Gérardem Auzetem, majitelem proslulé pekárny „Chez Auzet“ v provensálském Cavaillonu, aby nám prozradil vše o pečení chleba po francouzsku. Od přípravy a mixování těsta až po vlastní pečení, od tradičních baget a bulek až po kořeněné, olivové či vinné chleby, tento britský milovník Francie a její kuchyně nás seznamuje s jednoduchými a podrobně vysvětlenými recepty, postupy a tipy pro domácí pečení, jež doplňuje lidovými rčeními, humornými historkami a stručnou historií čtyř generací této rodinné pekárny, kde „pečení a konzumaci chleba povýšili na úroveň náboženského obřadu".
Číst víc
Počet stran
127
Vazba
pevná vazba
Rozměr
140×207 mm
Hmotnost
263 g
ISBN
9788025714713
Rok vydání
2015
Naše katalogové číslo
198651
Jazyk
čeština
Překlad
Nakladatel
Argo
Kategorizace

Našli jste nepřesnosti? Dejte nám, prosím, vědět!

Nahlásit chybu

Máte o knize více informací než je na této stránce nebo jste našli chybu? Budeme vám velmi vděční, když nám pomůžete s doplněním informací na našich stránkách.

Hodnocení

4,5 / 5

2 hodnocení

1
1
0
0
0

Jak se líbila kniha vám?

Čtenářské recenze

5

Som dosť typický knihomoľ, odkedy viem čítať, stále čítame, to je už dosť dlhá doba (60 rokov) Neprestáva ma to baviť a mám rada tradičné čítanie, čítačka kníh ma neoslovila.

Mária Knapková
Ověřený nákup
20.7.2022
Chlieb po francúzsky
Kniha Tajnosti francouzského pekaře má dvoch autorov a je to poučné čítanie a listovanie pre hobby pekárov chleba, kam sa aj ja zaraďujem. Pekárom je pán Gérard Auzet a pekárske postupy, recepty sú prerozprávané spisovateľom Petrom Mayleom. Celou knihou sa vinie láska ku pekárskemu remeslu, tradičnému pečeniu chleba, hrdosťou na históriu rodiny pekárov aj na Pekáreň pán Auzeta v Provensálsku. Postupy aj recepty sú pre mňa prekvapujúce a chystám sa robiť práve chlieb s tymiánom. Chýbal mi originálny postup na Croissant, ale zase sú tam typy chlebov, aké inde nenájdete. Pre milovníkov pečenia chleba a pečiva je kniha skvelým doplnkom v knižnici aj v kuchyni. Číst víc
danka kopálová
Neověřený nákup
2.3.2016
tradície pekárskej rodiny
Dlhé roky pečiem,aj chlieb a obdobné produkty. Venujem sa aj tradičným jedlám a táto kniha ma zaujala rozprávaním o štyroch generáciách pekárskej rodiny.Páči sa mi popísanie rodinných zvykov,oddanosť svojej pekárni, vzťah k ľudom,pre ktorých firma pečie.Recepty sú prehľadne napísané,ľahko realizovateľné.
Prekvapilo ma, ešte som sa s tým nestretla,že aj ked recepty sú rôzne,neustále sa opakuje ten istý /rozumej-rovnaký/ popis spracovania a pečenia za každým receptom.Iste by postačilo napísať,že postup spracovania je rovnaký....Je pravda, že kniha nemá veľa strán a týmto by ich mala ešte menej.Napriek tomu,je to príjemná kniha s dobrými receptami a odporúčam ju hlavne tým,ktorí sa zaoberajú aj historiou.
Číst víc

Autori

Číst víc

Nakladatelství Argo

Číst víc

„Řeknu ti tajemství, Hanno. Ta opravdu zlá strašidla nikdy nevypadají jako strašidla.“

Prohnilé město - Leigh Bardugo, 2022
Prohnilé město
Leigh Bardugo