Knihy
E-knihy

Revoluce v opravdovém jídle

Radikální a udržitelný přístup ke zdravému stravování

Na skladě
Nakladatel
Publixing Ltd, 2017

PRŮVODCE STRAVOVÁNÍM I KUCHAŘKA PLNÁ LAHODNÝCH RECEPTŮ. Revoluce v opravdovém jídle nabízí návrat ke způsobu, jakým bychom měli jíst. Je to strava s nízkým obsahem sacharidů, vysokým obsahem tuků a žádným cukrem. Šedesát let...

Čti víc

615 Kč

Běžná cena Běžně 649 Kč

Ušetříte 5%
Stíháme do Vánoc

Na skladě, posíláme ihned

Doporučené tituly a kolekce

615 Kč

Více o knize

PRŮVODCE STRAVOVÁNÍM
I KUCHAŘKA PLNÁ LAHODNÝCH RECEPTŮ.

Revoluce v opravdovém jídle nabízí návrat ke způsobu, jakým bychom měli jíst.
Je to strava s nízkým obsahem sacharidů, vysokým obsahem tuků a žádným cukrem.

Šedesát let nám tvrdili, že konzumace tuku je pro nás špatná, že tuk je hlavní příčinou vysokého krevního tlaku, onemocnění srdce a obezity. Revoluce v opravdovém jídle tuto lež odhaluje a ukazuje nám cestu zpět k lepšímu zdraví za pomoci jídla, které měli lidé jíst celou dobu.

Tato kniha radikálním způsobem změní váš život. Jasně vám ukáže, jak jednoduše převzít kontrolu nejen nad svou váhou, ale i celkovým zdravím – prostřednictvím toho, co jíte. A můžete jíst maso, mořské plody, vejce, sýry, máslo, ořechy... všechny potraviny, které jsou většinou diet zakázané nebo striktně omezené jako první. Tohle je Banting, low-carb, LCHF (tedy strava s vysokým obsahem tuku a nízkým obsahem sacharidů). Strava pro novou generaci, pevně podložená roky vědeckého výzkumu a nezvratitelných důkazů.

Tato mimořádná kniha, která se již stala fenomenálním bestsellerem, převrací konvenční stravovací principy posledních desetiletí, které umístily sacharidy do základu pyramidy údajně zdravého způsobu stravování. Principy, které nás dovedly přímo k celosvětové epidemii obezity a cukrovky. Jde o překvapivé odhalení, ale i pravdu starou jako lidstvo samo. Tato kniha nabízí opravdu revoluční přístup ke zdravému stravování, který mimo jiné vyvrátí mýtus, že cholesterol je pro nás špatný.

Nejde o další neudržitelnou dietu s rychlými výsledky, nebo nějaký klam, na který brzy zapomenete. Jde o dlouho odkládaný návrat ke způsobu, jakým měli lidé jíst celou dobu.

O autoroch:
Vědec
Profesor Tim Noakes
Tim je vysoce uznávaný jihoafrický profesor zdravotních a tělesných věd na UCT (Univerzitě v Kapském městě). Účastnil se více než 70ti maratonů a ultramaratonů. Je autorem knih The Lore of Running, Challenging Beliefs a Waterlogged.
Po vydání své poslední knihy vstoupil Tim do sféry stravování, aby prozkoumal a zpochybnil vědecké závěry týkající se obezity, ischemické srdeční choroby a infarktu.
Následně Tim zasvětil svůj život tomu, že lidem otevírá oči ohledně mýtu stravy j s nízkým obsahem tuku i toho, v jaké environmentální krizi se teď díky tomuto přístupu ocitáme. V této knize vás Tim seznámí s vědeckými závěry svého vlastního výzkumu a studií, které prováděl od té doby, co se mu tenhle brouk usadil v hlavě.

Odbornice na výživu
Sally-Ann Creedová
Sally-Ann strávila většinu svého života nemocná – chronické astma, záněty vedlejších nosních dutin a panická porucha vedly k několika operacím nosních dutin i tomu, že strávila třináct dlouhých let jako „oběť“ panické poruchy a agorafobie.
Prostřednictvím úpravy svého jídelníčku získala zpět své zdraví a získala kvalifikaci Nutričního terapeuta (postgraduální titul v klinické výživě v Austrálii). Jejím cílem je pomáhat ostatním dosáhnout stejných výsledků.
Díky zjištění, že jídlo a doplňky stravy mohou dramaticky změnit její život a dát jí tak kvalitu života, o které vždy jen snila, se Sally-Ann rozhodla studovat, aby mohla pomáhat ostatním. Její příběh si můžete přečíst v jejím bestselleru Let Food Be Your Medicine – jednoduchém a přátelském průvodci zdravým životním stylem. .

Šéfkuchař
Jonno Proudfoot
Ze začátku své kariéry se vyškolil a pracoval v restauraci, která se pětkrát umístila na žebříčku TOP 10. Poté si prošel řadou restaurací a zařízení s vínem i jídlem, než objevil svou vášeň pro vaření Paleo a LCHF (low carb).
Od té doby, kdy se projevil jeho zájem o potraviny podporující výkon a výživu, se stal moderátorem 52 epizod oceňovaného jihoafrického pořadu o vaření pro děti What´s Your Flava. Účastnil se i kuchařské reality show Ultimate Braai Master v roce 2013.
23. března 2014 se Jonno se svým kamarádem Thanem Williamsem stali prvními lidmi, kteří přeplavali z Mozambiku na Madagaskar. Za 24 dní uplavali 459 kilometrů a stanovili tak světový rekord v dálkovém plavání na otevřeném moři bez asistence.
Čti víc
Kupte společně
Revoluce v opravdovém jídle - Tim Noakes
77 inspirací pro zdravý život - Roman Uhrin
898 Kč
Ušetříte 49 Kč
Našli jste v našem obsahu nějaké nepřesnosti?
Dejte nám o tom vědět.

Máte o knize více informací než je na této stránce nebo jste našli chybu? Budeme vám velmi vděční, když nám pomůžete s doplněním informací na našich stránkách.

Počet stran
304
Hmotnost
990 g
Rok vydání
2017
Vazba
brožovaná vazba
Jazyk
český
Nakladatelství
Publixing Ltd
Rozměr
205×265 mm
ISBN
9780992757373
Naše katalogové číslo
296784

Recenze

Jak se vám kniha líbila?

4,2 / 5

5 hodnocení

4
0
0
0
1

Jan Vyjidak, Neslazeno.cz
před týdnem
Tato kniha prinasi ceskym ctenarum poprve dilo jednoho z nejvetsich vedcu, ktery se vedle sportovni mediciny a sportovni vyzivy zabyva i vyzivou pro deti a dospele (vcetne mimo sportu).

Narozdil od beznych stravnich doporuceni se specificky zabyva tzv. nizkosacharidovym stravovanim, a prinasi vedle kompletniho shrnuti hlavnich dukazu take chutne recepty a strucne tipy a triky.

Tim Noakes shodou okolnosti patri mezi hlavni postavy, ktere ovlivnily vyvoj ceske diabetologie od roku 2016.

Nepostradatelna kniha pro vsechny, kdo maji zajem o podrobnejsi pochopeni souvislosti mezi stravou, zdravim a chronickymi onemocnenimi.

Cerstve vysla (zatim jen v anglictine) dalsi skvela kniha - Lore of Nutrition, kterou s Timem Noakesem napsala Marika Sboros.
Čti víc
Teyla
8.12.2017
Především oceňuji naprosto úžasné fotografie, které od kvalitní kuchařky prostě vyžaduji. Poté se mi moc líbí jednoduchost receptů a že všechno je vysvětleno jednoduše, že ty výhody této stravy opravdu pochopí každý. Plus na sobě cítím, že mám opravdu o hodně více energie, než když jsem jedla spousty cukru.
Čti víc
Tereza
8.12.2017
Skvělá kniha, co mi změnila celý pohled na jídlo a výživu. Od tý doby, co se tím řídím se cítím mnohem lépe. Líbí se mi především to, že všechna fakta jsou podložena výzkumy.
Čti víc
Petra
8.12.2017
Za mě perfektní. Spoustu receptů jsem už vyzkoušela (a chutnaly skvěle), ale pro mě je na knize nejpodstatnější popis celé low-carb stravy, protože má trochu pro každého. Nejdřív je na začátku vysvětlení po lopatě, které pochopí i lama jako já. Je plná praktických tipů a rad, neplácá jen obecně. A pro ty, kteří si potrpí na detaily, je k dispozici zevrubná esej od dr. Noakese. S důkazy, které jsem si ještě ověřovala v dalších knihách, protože se mi prostě nechtělo věřit tomu, že bychom se všichni nechali tak jednoduše zmanipulovat. Ale nechali.
Čti víc
Petr
7.12.2017
Cena mimo realitu. Knihovna a foťák. Nechápu tyhle nenažrané vydavatele. Opravdová revoluce bude taková, že si knihu zakoupím a měsíc nebudu mít co žrát.
Čti víc
Ivan
8.12.2017
Jednoducha pomoc. Staci aby ste vy kupili najblizsie prava k dobrej knihe, zaplatili preklad, zaplatili fotky, korektora, grafika, tlaciaren, kvalitny papier... a potom predavali 304 plnofarebnych stran za polovicu. Ved je to take jednoduche, no nie?
Čti víc

Kupte společně
Revoluce v opravdovém jídle - Tim Noakes
77 inspirací pro zdravý život - Roman Uhrin
898 Kč
Ušetříte 49 Kč