Zázvorový čaj -
Zázvorový čaj
87 Kč
Při nákupu nad 999 Kč máte poštovné zdarma

Zázvorový čaj

45g (20 x 2,25g)

    Výrobce
    BONThé, 2015

    Bylinná směs s výraznou chutí zázvoru a svěžího citrónu. Dokonale zahřeje organismus, je vhodná při léčbě a prevenci chřipky a chorob z nachlazení. Obsahuje množství vitamínů a má antiseptické účinky..

    Čti víc

    Bylinná směs s výraznou chutí zázvoru a svěžího citrónu. Dokonale zahřeje organismus, je vhodná při léčbě a prevenci chřipky a chorob z nachlazení. Obsahuje množství vitamínů a má antiseptické účinky..

    Čti víc
    87 Kč

    Běžná cena Běžně 92 Kč

    Ušetříte 5 %
    Posíláme do pěti dní
    Proč nakupovat na Martinus.cz?
    • poštovné zdarma k objednávkám od 999 Kč
    • více než 2500 výdejních míst
    • záložky ke každému nákupu

    Doporučené tituly a kolekce

    87 Kč

    Více o produktu

    Bylinná směs s výraznou chutí zázvoru a svěžího citrónu. Dokonale zahřeje organismus, je vhodná při léčbě a prevenci chřipky a chorob z nachlazení. Obsahuje množství vitamínů a má antiseptické účinky.
    Navíc podporuje trávení a pomáhá při cestovní nevolnosti - kinetóze.

    Složení: zázvor (min. 79%), vousatka citrónová, citrón (min. 5,9%), přírodní aroma.Čaj vzniká zpracováním listů čajovníku. Z botanického hlediska je čajovník (lat. Camellia sinensis) stálezelený keř, dorůstající v přírodě do výšky 5 až 15 metrů, výjimečně až okolo třiceti metrů. Na plantážích jsou keře udržované do výšky okolo jednoho metru. Umožňuje to pohodlnější sběr čajových lístků, mechanizaci sběru a zvyšuje úrodu.
    Divoký čajovník rostl v jihovýchodní Asii, u hranic Číny a Indie. Jako domestikovaná rostlina se pěstuje na mnohých místech s vhodnými podmínkami. Mezi země známe produkcí čaje patří Čína, Indie, Pakistán, Irán, Srí Lanka, Taiwan, Japonsko, Indonésie, Nepál, Austrálie, Argentína a Keňa. Najvíce sa mu daří v monzunovém podnebí v subtropickém a tropickém páse, roste na kyselejších půdách, od hladiny moře až po nadmořské výšky okolo 2 500 m.
    Listy čajovníku jsou dlouhé od třech do dvacetipěti centimetrů a široké mezi jedním až deseti centimetry. Dospělé listy jsou hrubé, hladké a kožnaté, s krátkou stopkou. Čajové listy sa většinou sbírají několikrát do roka, v některých oblastech prakticky celý rok. Lístky se sbírají podle takzvaných sběrových formulí určujících, kterou část výhonku odštípnout.
    Obvykle jsou cennější mladší a menší lístky u špičky výhonku a pupenu. Kvalitnější čaje jsou vyráběné jen z vrchních dvou lístků a pupenu.
    Další zpracování se děje různými způsoby, které vedou k různým „druhům“ čaje. Základním faktorem je stupeň oxidacie (často se využívá z chemického hlediska nesprávný název fermentace).

    Tradiční je dělení do čtyř základních skupin:

    Zelené čaje: listy se mechanicky naruší, ale oxidace je rychle ukončena působením tepla. V Číně se na ukončení oxidace obyčejně využívá sušení na páře, v Japonsku převládá sušení na slunci, případně teplým vzduchem. Zpracování je ukončené jeden až dva dny po sběru.
    Oolongy (vyslov úlong, taktéž modrozelené, polozelené čaje) – tvoří přechod mezi zelenými a černými čaji. Často se při přípravě provoní květy, například orchideou, osmanthem.
    Černé čaje (taktéž červené čaje, tento název se pro barvu nálevu používá hlavně v Číně): listy se mechanicky naruší, oxidace se nechá úplně proběhnout. Zpracování trvá týden, ale i déle. Velmi výrazný rozdíl je mezi ortodoxním ručním zpracováním a plně mechanizovanou výrobní metodou CTC (Crush, Tear, Curl), kterou vzniká drcený substrát vhodný do čajových pytlíčků. Ve střední Evrope (a „západní civilizaci“ všeobecně) je historicky najoblíbenější právě černý čaj.
    Pu-erh: je dvojnásobně oxidovaný čaj, který se nechává 'odležet' často i po dobu několika let. Čím je pu-erh starší, tím bývá více ceněný, přičemž nezřídka se prodává i 15 až 20-letý. Vyznačuje se plnou, zemitou chutí. Pravděpodobně má na organismus pozitivní a mírně léčivé účinky.
    Bílý čaj: vyrábí se jen z pupenů a horních lístků. Ty nepřechází mechanickým zpracováním ani oxidací. Bílý čaj je téměř bezbarvý a pokladá se za nápoj gurmánů.
    Čti víc
    Našli jste v našem obsahu nějaké nepřesnosti?
    Dejte nám o tom vědět.

    Máte o knize více informací než je na této stránce nebo jste našli chybu? Budeme vám velmi vděční, když nám pomůžete s doplněním informací na našich stránkách.

    Hmotnost
    45g
    Celková hmotnost
    58 g
    Rozměr
    145×220 mm
    Balení
    vakuové balení
    Katalogové číslo výrobce
    760212
    Naše katalogové číslo
    204222

    Recenze

    Jak se vám produkt líbil?

    5,0 / 5

    6 hodnocení

    6
    0
    0
    0
    0

    2
    Denník z Wuhanu - Fang Fang
    Právě čtu
    Denník z Wuhanu

    Mám rád, knihy ktoré mi niečo prinesú do života. Z kníh sa možno veľa naučiť a je jedno či sme starí alebo mladí. Dôležité je nikdy sa neprestávať vzdelávať! Mám rád hlavne filozofickú a motivačnú literatúru. Nemám rád romány, ale keď príde už aj na to tak si ich rád prečítam.

    Patrik Šamaj
    10.11.2021
    Ověřený nákup
    Čaj je nesmierne chutný, no najmä má vysokú kvalitu. Po jeho uvarení mi ho veľa ľudí hodnotilo pozitívne a prostredníctvom mňa si ho objednali. Čti víc
    Alexandra Waksmanská
    15.10.2021
    Ověřený nákup
    V obchodoch nájdete veľa čajov s malým podielom zázvoru, kde jeho chuť musíte naozaj hľadať. Ale tento čaj je naozaj vynikajúci a idem si dokúpiť aj iné druhy. Čti víc
    Henrieta Solovičová
    24.2.2021
    Bonthé čaje
    Ověřený nákup
    Najlepší zázvorový čaj-Bonthé,pijem ho každý deň. Ráno aj večer,ak mám dosť zásob.
    Neviem si bez neho predstaviť ani jeden svoj deň.
    Čti víc

    „S pomocí knih se mnozí stávají učenými i mimo školu. Bez knih pak nebývá učený nikdo ani ve škole. “

    Jan Amos Komenský