Jahoda v šampaňském -
Jahoda v šampaňském
92 Kč
Při nákupu nad 999 Kč máte poštovné zdarma

Jahoda v šampaňském

45g (20 x 2,25g)

    Na skladě
    Výrobce
    BONThé, 2015

    Perfektní kombinace šampaňského s jahodami…

    Čti víc

    92 Kč

    Běžná cena Běžně 97 Kč

    Ušetříte 5 %

    Na skladě, posíláme ihned

    Proč nakupovat na Martinus.cz?
    • poštovné zdarma k objednávkám od 999 Kč
    • více než 2500 výdejních míst
    • záložky ke každému nákupu

    Doporučené tituly a kolekce

    92 Kč

    Více o produktu

    Perfektní kombinace šampaňského s jahodami.

    Složení: Pravý zelený čaj Sencha, rozinky, jahody, puky růží, aroma, levandule, aroma šampaňského (min. 0,5%).

    Čaj vzniká zpracováním listů čajovníku. Z botanického hlediska je čajovník (lat. Camellia sinensis) stálezelený keř, dorůstající v přírodě do výšky 5 až 15 metrů, výjimečně až okolo třiceti metrů. Na plantážích jsou keře udržované do výšky okolo jednoho metru. Umožňuje to pohodlnější sběr čajových lístků, mechanizaci sběru a zvyšuje úrodu.
    Divoký čajovník rostl v jihovýchodní Asii, u hranic Číny a Indie. Jako domestikovaná rostlina se pěstuje na mnohých místech s vhodnými podmínkami. Mezi země známe produkcí čaje patří Čína, Indie, Pakistán, Irán, Srí Lanka, Taiwan, Japonsko, Indonésie, Nepál, Austrálie, Argentína a Keňa. Najvíce sa mu daří v monzunovém podnebí v subtropickém a tropickém páse, roste na kyselejších půdách, od hladiny moře až po nadmořské výšky okolo 2 500 m.
    Listy čajovníku jsou dlouhé od třech do dvacetipěti centimetrů a široké mezi jedním až deseti centimetry. Dospělé listy jsou hrubé, hladké a kožnaté, s krátkou stopkou. Čajové listy sa většinou sbírají několikrát do roka, v některých oblastech prakticky celý rok. Lístky se sbírají podle takzvaných sběrových formulí určujících, kterou část výhonku odštípnout.
    Obvykle jsou cennější mladší a menší lístky u špičky výhonku a pupenu. Kvalitnější čaje jsou vyráběné jen z vrchních dvou lístků a pupenu.
    Další zpracování se děje různými způsoby, které vedou k různým „druhům“ čaje. Základním faktorem je stupeň oxidacie (často se využívá z chemického hlediska nesprávný název fermentace).

    Tradiční je dělení do čtyř základních skupin:

    Zelené čaje: listy se mechanicky naruší, ale oxidace je rychle ukončena působením tepla. V Číně se na ukončení oxidace obyčejně využívá sušení na páře, v Japonsku převládá sušení na slunci, případně teplým vzduchem. Zpracování je ukončené jeden až dva dny po sběru.
    Oolongy (vyslov úlong, taktéž modrozelené, polozelené čaje) – tvoří přechod mezi zelenými a černými čaji. Často se při přípravě provoní květy, například orchideou, osmanthem.
    Černé čaje (taktéž červené čaje, tento název se pro barvu nálevu používá hlavně v Číně): listy se mechanicky naruší, oxidace se nechá úplně proběhnout. Zpracování trvá týden, ale i déle. Velmi výrazný rozdíl je mezi ortodoxním ručním zpracováním a plně mechanizovanou výrobní metodou CTC (Crush, Tear, Curl), kterou vzniká drcený substrát vhodný do čajových pytlíčků. Ve střední Evrope (a „západní civilizaci“ všeobecně) je historicky najoblíbenější právě černý čaj.
    Pu-erh: je dvojnásobně oxidovaný čaj, který se nechává 'odležet' často i po dobu několika let. Čím je pu-erh starší, tím bývá více ceněný, přičemž nezřídka se prodává i 15 až 20-letý. Vyznačuje se plnou, zemitou chutí. Pravděpodobně má na organismus pozitivní a mírně léčivé účinky.
    Bílý čaj: vyrábí se jen z pupenů a horních lístků. Ty nepřechází mechanickým zpracováním ani oxidací. Bílý čaj je téměř bezbarvý a pokladá se za nápoj gurmánů.
    Čti víc
    Kupte společně
    285 Kč
    Našli jste v našem obsahu nějaké nepřesnosti?
    Dejte nám o tom vědět.

    Máte o knize více informací než je na této stránce nebo jste našli chybu? Budeme vám velmi vděční, když nám pomůžete s doplněním informací na našich stránkách.

    Hmotnost
    45g
    Celková hmotnost
    60 g
    Rozměr
    136×217 mm
    Balení
    vakuové balení
    Katalogové číslo výrobce
    710527
    Naše katalogové číslo
    204180

    Tento čaj je lahodný! Kombináciu zeleného čaju a jahody ľúbim. Pre ľudí, čo nie sú zvyknutí na kofeín, neodporúčam piť k večeru, avšak z tejto značky sa dajú nájsť skvelé čaje aj bez kofeínu. Určite ich vyskúšam viacej.
    Odporúčam!

    Čti víc

    Recenze

    Jak se vám produkt líbil?

    4,1 / 5

    7 hodnocení

    4
    1
    1
    1
    0

    Zelenkova Hana M.D.
    2.1.2020
    Jahody v šampanskom
    Chuť je pomerne nevýrazná, čakala som od prípravku viacej. Pokiaľ má niekto rád jemné ovocné príchute, možno odporúčať Čti víc
    Beáta
    16.10.2019
    Milujem vôňu
    Milujem vôňu tohto čaju, hneď ráno prevonia celú kuchyňu a mám lepší deň, ako by ste naozaj mali jahodu v šampanskom. A chuťovo nezaostáva, je jemnejší ako iný miešaný čaj od tohto výrobcu. Zatiaľ sa každému páčil komu som ho ponúkla... treba vyskúšať ... každý má rád iné ..ale určite neoľutujete. Čti víc
    10
    Text - Dmitry Glukhovsky
    Právě čtu
    Text

    Čitateľ prevažne Post-apokalyptických románov :) ale som otvorený akémukoľvek žánru. Vyštudoval som SPU v Nitre a momentálne pracujem :)

    Štefan Filaga
    4.6.2015
    Názor zákazníka
    Veľmi dobrý čaj, výborne vonia a ešte lepšie chutí :) , ktorý mi kúpila priateľka a môžem jej len poďakovať, nakoľko si ho vychutnávam každý deň, takže si ho plánujem kupovať aj naďalej. Čti víc

    Kupte společně
    285 Kč

    „Slova knih nás vždy vzruší, důležité však je, aby nás změnila. “

    Konfucius