Píseň L. - Veronika Opatřilová, Prostor, 2024

Už zase vyšlo slunce
E-kniha

Kde leží klíč k legendě se značkou JHK? Zdálo by se, že ji stvořily jedinečné formy plus dekadence plus underground, ale spíš to bude tak, že to, o čem on jedinečně píše, jsou... Číst víc

5,0 2 hodnocení
Nakladatel
Host, 2022
Počet stran
96

Kde leží klíč k legendě se značkou JHK? Zdálo by se, že ji stvořily jedinečné formy plus dekadence plus underground, ale spíš to bude tak, že to, o čem on jedinečně píše, jsou záležitosti... Číst víc

  • PDF EPUB MOBI
  • Čeština

199 Kč

Ihned ke stažení
Jak číst e-knihy?

Potřebujete poradit knihu?

Zeptejte se online knihkupce!

Proč nakupovat na Martinus.cz?

  • Doprava zdarma od 999 Kč
  • Více než 5 000 výdejních míst
  • Záložky ke každému nákupu

Naši skřítci doporučují

Více o eknize

„Nekonečná čtyřverší“ undergroundové legendy

Kde leží klíč k legendě se značkou JHK? Zdálo by se, že ji stvořily jedinečné formy plus dekadence plus underground, ale spíš to bude tak, že to, o čem on jedinečně píše, jsou záležitosti obecně srozumitelné pro všechno živé a občas snad i myslící. Básník, aby jím skutečně byl, musí vydat své svědectví. Jenže pak je zde ještě jiný zápas. Vyvzdorovat na nicotě aspoň vteřinu, vyrvat z její všežravé tlamy třeba střep, učinit z něj svou skutečnost. To je to jediné, co duch & slovo zmůže, i když je to boj marný, nikoli však zbytečný. Námitka, že se autor opakuje, je tedy zcela bezpodstatná. Co by tak jiného měl dělat? Krchovského „nekonečná čtyřverší“ jistě váží víc než takzvaná literatura a její efemérní ambice.

„Záhrobní příběh, nebo ‚lidský‘?
a co je pravda, a co lež?
ať píšu, co chci, je to vždycky
jen variace na totéž“.
Číst víc
Počet stran
96
Rok vydání
2022
Naše katalogové číslo
1855787
Jazyk
čeština
Původ
Česko
Nakladatel
Host
Pro koho
pro dospělé
Kategorizace

Našli jste nepřesnosti? Dejte nám, prosím, vědět!

Nahlásit chybu

Máte o knize více informací než je na této stránce nebo jste našli chybu? Budeme vám velmi vděční, když nám pomůžete s doplněním informací na našich stránkách.

Hodnocení

5,0 / 5

2 hodnocení

2
0
0
0
0

Jak se líbila e-kniha vám?

Čtenářské recenze

39

Som mama malej slečny, s ktorou rady čítame. Snažím sa na IG písať svoj názor na mnou čítané knihy formou recenzií. Pri knihách si výborne oddýchnem, len keby toho času bolo viac :)

Beáta Kiselová Bileková
Ověřený zákazník
19.12.2023
Pekná poézia
S autorovou poéziou sa stretávam prvý krát, ale určite nie posledný. V tejto zbierke sa nachádzajú zápisky štvorverším, ich výber je z rokov 2016 - 2021. Ide o rýmované verše, ak chcete, tak kratulinké básničky, ktoré sú o živote, zo života, o plynutí času a smrteľnosti. Nechýbajú ani tie o láske a znechutení z politiky.
Verše v tejto útlej zbierke sú veľmi trefné, rýmované, niektoré písané v metaforách, dvojzmyselné... Mňa oslovili a veľmi sa mi autorov štýl páči. Je cítiť, že ich písal s ľahkosťou, má životné skúsenosti a nechýba im tá pekná poetika. Za mňa určite áno a veľmi rada si prečítam jeho ďalšiu tvorbu.
Číst víc

Nakladatelství Host

Číst víc

„Naše manželství není dokonalé. Žádné manželství není dokonalé. Byly časy, kdy to má žena vzdala. A ještě víckrát se stalo, že jsem to vzdal já. Celé tajemství je v tom, že jsme to nikdy nevzdali současně.“

To nejlepší v nás - Colleen Hoover, 2019
To nejlepší v nás
Colleen Hoover