Babylon - R.F. Kuang, Host, 2024
Stoletý stařík s Analfabetkou (komplet) - Jonas Jonasson, Panteon

728 Kč

Při nákupu nad 999 Kč
poštovné zdarma
Stoletý stařík s Analfabetkou (komplet) - Jonas Jonasson, Panteon
Stoletý stařík s Analfabetkou (komplet) - Jonas Jonasson, Panteon

Stoletý stařík s Analfabetkou (komplet)

Stoletý stařík, který vylezl z okna a zmizel + Analfabetka, která uměla počítat

Bestsellery od Jonase Jonassona v kolekci: Stoletý stařík, který vylezl z okna a zmizel a Analfabetka, která uměla počítat... Číst víc

Nakladatel
Panteon
Počet stran
400+420

Bestsellery od Jonase Jonassona v kolekci: Stoletý stařík, který vylezl z okna a zmizel a Analfabetka, která uměla počítat... Číst víc

  • Pevná vazba
  • Čeština
Vyprodané

Zadejte e-mail a my vám dáme vědět, jakmile bude kniha dostupná.

Potřebujete poradit knihu?

Zeptejte se online knihkupce!

Proč nakupovat na Martinus.cz?

  • Doprava zdarma od 999 Kč
  • Více než 5 000 výdejních míst
  • Záložky ke každému nákupu

Naši skřítci doporučují

Lovec čertů - Juraj Červenák, Argo, 2024

Více o knize

Bestsellery od Jonase Jonassona v kolekci: Stoletý stařík, který vylezl z okna a zmizel a Analfabetka, která uměla počítat.

Stoletý stařík, který vylezl z okna a zmizel
V den, kdy se mají v přítomnosti různých hodnostářů slavit jeho sté narozeniny, vyleze Alan Karlsson z okna domova důchodců, a jak praví název knihy, zmizí. Zatímco je po něm vyhlášeno pátrání, dostane se jako slepý k houslím ke kufru plnému peněz, takže ho začnou honit jak zloději, kterým ho „ukradl“, tak policisté. On se ovšem se svými pronásledovateli postupně spřátelí, takže vše dopadne úplně jinak, než čtenář očekává.

Druhá dějová rovina mapuje Alanovy předešlé osudy, a tudíž i celé dějiny Švédska, Evropy a světa v průběhu dvacátého století. Jakkoli je totiž Alan člověk veskrze apolitický, během svého úctyhodně dlouhého života se setkal snad se všemi významnými politiky – od Harryho Trumana, přes Mao Ce-tunga, Churchilla, Stalina, de Gaulla až po Kim Ir-sena – a navíc bezděčně ovlivnil významné historické události (např. sestrojení atomové bomby). Jak patrno, má přímo cimrmanovské rysy.

Analfabetka, která uměla počítat
Druhý humoristický román Jonase Jonassona, jehož Stoletého staříka, který vylezl z okna a zmizel se v češtině prodalo přes padesát tisíc výtisků!
Vypráví příběh černošské dívky Nombeko Mayeki, která se v roce 1961 narodila v Sowetu, chudinském předměstí Johannesburgu. Přestože neumí číst, velmi dobře rozumí matematice. Postupně se dopracuje na pozici, ve které navrhuje jaderné hlavice, a odstěhuje se do Švédska. Ve Švédsku vyšel román na podzim 2013 a okamžitě vzbudil ohlas srovnatelný se Stoletým staříkem, který tu byl dva roky po sobě nejprodávanějším románem.
Číst víc
Počet stran
400+420
Vazba
pevná vazba
Rozměr
140×215 mm
Hmotnost
1071 g
Edice
Kolekcie
Naše katalogové číslo
176596
Styl
humorný
Jazyk
čeština
Nakladatel
Panteon
Kategorizace

Našli jste nepřesnosti? Dejte nám, prosím, vědět!

Nahlásit chybu

Máte o knize více informací než je na této stránce nebo jste našli chybu? Budeme vám velmi vděční, když nám pomůžete s doplněním informací na našich stránkách.

Hodnocení

Jak se líbila kniha vám?

Jonas Jonasson

Číst víc

Nakladatelství Panteon

Číst víc

„Stačí dobré srdce, a budeš krásný, kdybys měl tvář třeba jako uhel černou. Zlé srdce zohyzdí sebekrásnější obličej ještě víc, než kdyby byl od přírody nehezký.“

Na Větrné hůrce - Emily Brontë, 2018
Na Větrné hůrce
Emily Brontë