Babylon - R.F. Kuang, Host, 2024
Jak vychovat dobrého člověka - Hunter Clarke Fields, Portál, 2024

295 Kč

Při nákupu nad 999 Kč
poštovné zdarma
Jak vychovat dobrého člověka - Hunter Clarke Fields, Portál, 2024
Jak vychovat dobrého člověka - Hunter Clarke Fields, Portál, 2024

Jak vychovat dobrého člověka

Všímavé rodičovství

Laskavý, soucítící svět začíná u laskavých, soucítících dětí. V této knize najdete účinné a praktické strategie, díky nimž dokážete na své děti reagovat s vlídností a bez... Číst víc

5,0 2 hodnocení
Nakladatel
Portál, 2024
Počet stran
200

Laskavý, soucítící svět začíná u laskavých, soucítících dětí. V této knize najdete účinné a praktické strategie, díky nimž dokážete na své děti reagovat s vlídností a bez posuzování. Běžíte do školy na poslední... Číst víc

  • Brožovaná vazba
  • Čeština

295 Kč

U dodavatele
Posíláme do 18 – 23 dnů
Další knižní vydání
Ako vychovať z detí dobrých ľudí - Hunter Clarke Fields, Grada, 2024
Brožovaná vazba
Slovenština, 2024
Skladem > 5 ks

346 Kč

Potřebujete poradit knihu?

Zeptejte se online knihkupce!

Proč nakupovat na Martinus.cz?

  • Doprava zdarma od 999 Kč
  • Více než 5 000 výdejních míst
  • Záložky ke každému nákupu

Z kolekce: Non-fiction čtení, díky kterému budete chytřejší (jaro 2024)

Naši skřítci doporučují

Prostě vztahy - Honza Vojtko, Paseka, 2024

Více o knize

Laskavý, soucítící svět začíná u laskavých, soucítících dětí. V této knize najdete účinné a praktické strategie, díky nimž dokážete na své děti reagovat s vlídností a bez posuzování.
Běžíte do školy na poslední chvíli? Snažíte se přesvědčit svého potomka, aby jedl více zeleniny? Drásají vás strašlivé záchvaty vzteku, které vaše dítě provozuje u police s bonbony v místním obchodě? Máte pocit, že jedinou odpovědí je přísná výchovná intervence? Zkuste se zastavit a vžít se do pocitů svého dítěte a především do toho, co cítíte vy sami.
Autorka nás ve své knize plné příběhů ze života vede k tomu, abychom nesahali hned po první výchovné intervenci. Možná si říkáte: „Když jsem jako malá nechtěla jít mrkev, máma mi nasekala, a jaký je ze mě dobrý člověk!“ Nebylo by ale lepší, kdyby vaši rodiče přemýšleli o tom, proč vám něco nechutnalo? S výchovnou laskavostí dojdeme dále než s tresty.
Hunter Clarke-Fields je lektorkou mindfulness. Moderuje populární podcast Mindful Mama a vytvořila kurz všímavého rodičovství. Pomáhá rodičům zavést do výchovy vlídnost a laskavost. Má dvě dcery, které její rodičovský přístup vystavují každodenním výzvám.
Číst víc
Originální název
Raising Good Humans
Počet stran
200
Vazba
brožovaná vazba
ISBN
9788026221265
Rok vydání
2024
Naše katalogové číslo
2363091
Jazyk
čeština
Původ
Spojené státy
Nakladatel
Portál
Pro koho
pro rodiče
Kategorizace

Našli jste nepřesnosti? Dejte nám, prosím, vědět!

Nahlásit chybu

Máte o knize více informací než je na této stránce nebo jste našli chybu? Budeme vám velmi vděční, když nám pomůžete s doplněním informací na našich stránkách.

Hodnocení

5,0 / 5

2 hodnocení

2
0
0
0
0

Jak se líbila kniha vám?

Čtenářské recenze

15

Ako najlepšie začať svoj deň ? V posteli s dobrou knihou a čajom :) Nie vždy sa to dá, preto čítam, kde môžem :) •na instagrame píšem tiež o knihách, ak by ste sa chceli pozrieť @sue_knihomilka

Zuzana Hermanová
Ověřený zákazník
2.4.2024
•Vzťah s našimi deťmi je ako lepidlo, ktoré nás spája. Je to základ výchovy dobrých ľudí. Preto sa najprv treba zamerať na všímavosť a súcit so sebou, aby sme sa upokojili a následne prehĺbili vzťah a lásku.

Ak ste doteraz nepoužívali vhodné slová pri svojich deťoch, neobviňujte sa. Jednu generáciu za druhou vychovávali pomocou príkazov a vyhrážok. A stále, aj my sme len ľudia. My aj naše deti. Autorka krásne poukazuje na akceptovanie neodvrátiteľnej mýlnosti človeka, a zároveň empaticky nabáda vnímať svoju knihu, ako príležitosť nového začiatku. Príležitosť ukázať aj našim deťom, ako sa človek správa, ak urobí chybu. Venujme pozornosť pokroku a nie snahe o dokonalosť.
Kniha prináša množstvo nápadov a vysvetlení, ako vieme vzťah s našimi deťmi a výchovu dnes urobiť lepšie. Autorka sa so svojimi čitateľmi delí o niekoľko zvykov, ktoré prispievajú k upevňovaniu vzťahu s dieťaťom a podporujú pokojný domov. A to celé, realizuje láskavými slovami plnými porozumenia.

Z tejto knihy si odnášam veľmi veľa. Od prvej strany ma autorka jej štýlom písania a energiou vtiahla do deja. Knihu som čítala všade. Podľa môjho názoru, ide o jednu z najlepších kníh o rodičovstve, ktorá opäť ponúkne čitateľovi veľa, ak je čitateľ otvorený a počúva. Čo je pre mňa ešte veľké plus je, že nie je nutné mať vlastné deti alebo pracovať v práci s deťmi. Aj čitateľ, ktorý nemá dieťa si odtiaľ veľa odnesie. Kniha obsahuje veľké množstvo cvičení, ktoré ho privedú k ceste lepšiemu porozumeniu seba samému. Za mňa veľká chvála @grada_sk Odporúčam!
Číst víc

Nakladatelství Portál

Číst víc

„Život je jako oceán. Cokoli špatného nebo dobrého do něj vhodíme, se nám vrátí.“