Babylon - R.F. Kuang, Host, 2024
Než jsi poznala mé jméno - Jacqueline Bublitz, Vendeta, 2024

307 Kč

Při nákupu nad 999 Kč
poštovné zdarma
Než jsi poznala mé jméno - Jacqueline Bublitz, Vendeta, 2024
Než jsi poznala mé jméno - Jacqueline Bublitz, Vendeta, 2024

Než jsi poznala mé jméno

Toto není jen další román o mrtvé dívce. Dvě ženy – jedna živá, druhá mrtvá – se setkávají v temném podhoubí New Yorku, aby vyřešily tragickou vraždu... Číst víc

2,0 1 hodnocení
Nakladatel
Vendeta, 2024
320 stran
4-5 hodin čtení

Toto není jen další román o mrtvé dívce. Dvě ženy – jedna živá, druhá mrtvá – se setkávají v temném podhoubí New Yorku, aby vyřešily tragickou vraždu... Číst víc

  • Pevná vazba
  • Čeština

307 Kč

Cena v knihkupectví: 399 Kč
U dodavatele > 5 ks
Posíláme do 9 – 14 dnů

Potřebujete poradit knihu?

Zeptejte se online knihkupce!

Proč nakupovat na Martinus.cz?

  • Doprava zdarma od 999 Kč
  • Více než 5 000 výdejních míst
  • Záložky ke každému nákupu

Naši skřítci doporučují

Hora v moři - Ray Nayler, Host, 2024
Než jsi poznala mé jméno - Jacqueline Bublitz, Vendeta, 2024
307 Kč

Více o knize

Toto není jen další román o mrtvé dívce. Dvě ženy – jedna živá, druhá mrtvá – se setkávají v temném podhoubí New Yorku, aby vyřešily tragickou vraždu.

Když Alice Leeová přijela v den svých osmnáctých narozenin do New Yorku a měla u sebe jen 600 dolarů v hotovosti a ukradený fotoaparát, chtěla začít znovu. Nyní, o pouhý měsíc později, je nejnovější neznámou mrtvou ve městě. Je sice mrtvá, ale to neznamená, že její příběh skončil.

Mezitím se Ruby Jonesová také snaží znovu objevit sama sebe. Po cestě přes půl světa se ve Velkém jablku cítí ještě osamělejší než kdy dřív. Až do chvíle, kdy u řeky Hudson narazí na ženské tělo a náhle zjistí, že je s neznámou nerozlučně spjata.

Alice si je jistá, že Ruby je klíčem k rozluštění záhady jejího krátkého života a tragické smrti. Ruby chce na to, co viděla, prostě zapomenout…, avšak na nalezenou mladou ženu nemůže přestat myslet. Dokáže dalším pátráním neznámé „Jane Doe“ dopřát konec a uzavření, které si zaslouží?
Číst víc
Originální název
Before You Knew My Name
Počet stran
320
Vazba
pevná vazba
Hmotnost
465 g
ISBN
9788027720101
Rok vydání
2024
Naše katalogové číslo
2287093
Styl
napínavý
Jazyk
čeština
Původ
Nový Zéland
Nakladatel
Vendeta
Pro koho
pro dospělé
Kategorizace

Našli jste nepřesnosti? Dejte nám, prosím, vědět!

Nahlásit chybu

Máte o knize více informací než je na této stránce nebo jste našli chybu? Budeme vám velmi vděční, když nám pomůžete s doplněním informací na našich stránkách.

Hodnocení

2,0 / 5

1 hodnocení

0
0
0
1
0

Jak se líbila kniha vám?

Čtenářské recenze

Natália z nathalysreading
Neověřený nákup
12.2.2024
Kniha ma hneď zaujala. Rozprávačkou bolo mŕtve dievča. Štýl rozprávania bol preto výborný. Alice sa zamýšľa nad životom a smrťou a rozdúchava našu zvedavosť. Myslela som si, že sa to nemôže pokaziť, no ako vždy som sa mýlila. Keď sa dostaneme k Ruby, zmení sa charakter príbehu. Už to nie je triler (ak to vlastne niekedy bol), ale feministický román. Akceptovala by som to, ak by to bolo správne zaradené. No od trileru človek nečaká, že sa tam bude riešiť nezávislosť a ochrana žien pred predátormi až do takej miery, že vražda je len odrazovým mostíkom, aby sa mohla ďalej rozvíjať táto problematika. Vrah bol spisovateľke na dlhý čas úplne ukradnutý, išla si svojou cestou. Mala zámer a toho sa vzdať nechcela. Vzťahy, muži, obťažovanie boli témy, ktoré ju trápili najviac. Prečo sa teda rozhodla napísať triler? Okolo tohto žánru to iba preletelo.

Kniha by mohla byť vynikajúca, ak by sa netvárila ako triler a trošku sa prepísala. Mohla by byť úžasným spoločenským románom, v ktorom sú spomenuté problémy dnešných žien: ako by sa mali nastaviť hranice už od začiatku a pevne si za nimi stáť, nerobiť niečo, čo je vám nepríjemné. Avšak je správne takto tlačiť na čitateľa, keď si ani sám neuvedomuje, že otvoril práve takéto dielo? Nemyslím si to. Mne to pripadalo ako nátlak. Prosto sa to tam nehodilo a nezachránila to ani vynikajúca rozprávačka. Stačilo by len zmeniť žáner a počin by som vnímala inak.
Číst víc

„Na ty, kteří jsou jiní, číhá nebezpečí za každým rohem.“