Babylon - R.F. Kuang, Host, 2024

Vinice ve Francii
E-kniha

Hattie má zlomené srdce, a tak když se jí naskytne příležitost pracovat na krásném sídle v oblasti Champagne, neváhá ani vteřinu a koupí letenky rychleji, než vyletí zátka z... Číst víc

4,6 22 hodnocení
10. díl série
Romantické útěky
Nakladatel
Grada, 2023
368 stran
5 hodin čtení

Hattie má zlomené srdce, a tak když se jí naskytne příležitost pracovat na krásném sídle v oblasti Champagne, neváhá ani vteřinu a koupí letenky rychleji, než vyletí zátka z lahve šampaňského. Vítané rozptýlení jí poskytuje... Číst víc

  • PDF EPUB MOBI
  • Čeština

382 Kč

Ihned ke stažení
Jak číst e-knihy?

Potřebujete poradit knihu?

Zeptejte se online knihkupce!

Proč nakupovat na Martinus.cz?

  • Doprava zdarma od 999 Kč
  • Více než 5 000 výdejních míst
  • Záložky ke každému nákupu

Naši skřítci doporučují

Karin Lednická: Šikmý kostel: Třetí díl. Bílá vrána, 2024

Více o eknize

Hattie má zlomené srdce, a tak když se jí naskytne příležitost pracovat na krásném sídle v oblasti Champagne, neváhá ani vteřinu a koupí letenky rychleji, než vyletí zátka z lahve šampaňského. Vítané rozptýlení jí poskytuje charismatický Luc, se kterým podniká výlety po okolí, navštěvuje trhy s delikatesami a užívá si pikniky mezi řádky vinné révy.
Číst víc
Originální název
The French Chateau Dream
Počet stran
368
Rok vydání
2023
Naše katalogové číslo
2230373
Styl
romantický
Jazyk
čeština
Původ
Spojené království
10. díl série
Romantické útěky
Nakladatel
Grada
Pro koho
pro ženy
Kategorizace

Našli jste nepřesnosti? Dejte nám, prosím, vědět!

Nahlásit chybu

Máte o knize více informací než je na této stránce nebo jste našli chybu? Budeme vám velmi vděční, když nám pomůžete s doplněním informací na našich stránkách.

Hodnocení

4,6 / 5

22 hodnocení

16
4
1
0
1

Jak se líbila e-kniha vám?

Čtenářské recenze

Nikola
Neověřený nákup
3.4.2024
Áno, písala som na vydavateľstvo a mala by byť preložená na jeseň. Číst víc
18.2.2024
Najnovšia časť Romantických útekov nás zavedie do Francúzska. Krajiny kvalitného vína a milovníkov dobrého jedla. Hattie má za úlohu zorganizovať sesternici svatbu snov - na malebnom zámočku s vinicami, navyše s takmer neomedzeným rozpočtom. Majitelia zámku svatbu vidia ako ideálnu príležitosť na pekný zárobok, ale s podobnými akciami nemajú skúsenosti. Hattie sa tak musí popasovať s miernym odporom šarmantného Luca, ktorý chce vinice opäť prebudiť k životu, aj ostatných obyvateľov zámku, ktorí ju vidia skôr ako otravného votrelca. Bude to tvrdý oriešok, ale Hattie sa odmieta vzdať, aj keď to vôbec nebude jednoduché.

Ja, rovnako ako množstvo ďalších čitateľov, idem pri tejto sérii už na istotu. Nemávam veľké očakávania, lebo jediné, čo chcem, je, si pri Caplinovke oddýchnuť. A presne to som opäť dostala. Postavy zaujali svojou rôznorodosťou, s viacerými sme sa, aspoň okrajovovo, stretli už v predošlých knihách. Hattie mi síce svojou prílišnou obetavosťou občas išla na nervy, ale s Lucom zase k sebe pekne pasovali. Za mňa bol príbeh pekný aj romantika uspokojivá. Jediné, čo mi možno trochu chýbalo, bola celková atmosféra prostredia. Oproti iným častiam série som nemala pocit, že by som miesto chcela okamžite navštíviť. Vlastne ani neviem, čím to bolo, možno by som pridala viac opisov. Ale zase s popisom jedál a dezertov sa autorka vyhrala, to by som rozhodne poochutnávala.

Vinice ve Francii sa tak možno nezaradia medzi najobľúbenejšie časti zo série, ako oddychové čítanie ale nesklamala. A určite po nej siahnem znovu.
Číst víc
10.1.2024
Víno a Francie - kombinace která neodmyslitelně patří k sobě, kombinace kterou mám ráda, a kombinace která funguje. A funguje stejně tak dobře v téhle knize. Po přečtení Hradu ve Skotsku jsem myslela, že s touto sérií končím, protože to opravdu nebylo nic, k čemu bych se chtěla vracet. Ale, tenhle díl mi doslova spravil chuť. Děj je příjemně nakombinovaný, líbilo se mi, že nejde pouze o plánovaní svatby, ale byla tam i zápletka s výrobou šampaňského. Postavy mi byli kupodivu sympatické. Spíše než hlavní pár mě oslovila část věnované Fliss a Alfonsovi. Na nich se člověk opravdu dobře bavil. Člověk nezůstal jen v oblasti Champagne, ale podíval se i na skok do Paříže. Další plus z mé strany. Jen je škoda, že díl od dílu toho prostředí do těch knih autorka dává méně a méně. A to je důvod, proč jsem s touto sérií začala. Za to hvězda dolů, protože mi to v těch příbězích opravdu chybí. Nicméně, pokud milujete Francii do tohoto dílu se ještě dejte! :) Pro mě to byl příjemně strávený čas. Číst víc
8.1.2024
Toto bolo opäť jedno krásne, dokonalé, oddychové čítanie, ktoré vyvolalo záplavu pozitívnych emócií a dokonca aj spomienok.

Ocitáme sa vo Francúzsku v krásnom chateau s vinicami, kde sa vyrába šampanské. Kto ma dlhšie sleduje vie že nemusím zdĺhavé opisy. Pri Julie to však neplatí a ja hltám každé jej slovo, pričom moja predstavivosť pracuje naplno. Doslova ma tie opisy vťahujú do deja a ja jej príbehmi žijem.

A to jedlo! Slintala som aj nad vecami, ktoré neľúbim! Pretože autorka to vie podať tak, že máte z toho hotový gastronomický zážitok. Priúčame sa trochu aj v oblasti šampanského a kľudne by som do tejto témy zabŕdla aj viac. Spolu s postavmi sa zúčastnime prehliadky a ochutnávky vinice a z osobnej skúsenosti vám takýto zážitok odporúčam zažiť aj naozaj. Myslím, že práve táto kniha by vás k tomu mohla popohnať.

Romantická linka patrí k mojim najobľúbenejším. Dokonca mi ani neprišla zbytočne presladená ale neuveriteľne láskavá, nežná a prosto nádherná - taká akú by chcela zažiť každá z nás.

Táto séria je moja závislosť a neviem si predstaviť, že by raz mala skončiť.
Číst víc
Nina
Neověřený nákup
6.12.2023
prijemna oddychovka
pri citani citim slnko na tvari, vonu levandule a chut dobreho vina. ako vzdy tieto knihy su skvela oddychovka po narocnom dni. Číst víc
Monika Schieberová
Ověřený nákup
5.12.2023
Vinice ve Francii
Julie Caplin je jedna z mojich obľúbených spisovateliek. Všetky knihy od nej sú súčasťou mojej knižnice. Píše veľmi ľahko, dej krásne plynie. Čítanie je oddychové a zábavné Číst víc
Dagmar Paučová
Ověřený nákup
23.11.2023
Bolo to veľmi príjemné , oddychové čítanie
pri ktorom nás autorka vtiahla do prostredia
v ktorom sa dej odohráva. Tak ako v každej knihe tejto " série " sme spoznali reálie tohto
prostredia a život ňom .
Číst víc

Julie Caplin

Číst víc

Nakladatelství Grada

Číst víc

„Staň se tím, kým jsi.“

Když Nietzsche plakal - Irvin D. Yalom, 2014
Když Nietzsche plakal
Irvin D. Yalom