Knihy
E-knihy

Báječný rok (deník 2005)

Nakladatel
Druhé město, 2006

Na konci roku 2004 se náš nejúspěšnější domácí spisovatel rozhodl svérázně protestovat proti bulvárním praktikám — celoročním mediálním půstem. A namísto desítek rozhovorů, ve svých třiačtyřiceti, si Viewegh začíná psát deník...

Čti víc

330 Kč

Běžná cena Běžně 347 Kč

Ušetříte 5%

Vyprodané

Zadejte e-mail a my vám dáme vědět, jakmile bude kniha dostupná.

Doporučené tituly a kolekce

Více o knize

Na konci roku 2004 se náš nejúspěšnější domácí spisovatel rozhodl svérázně protestovat proti bulvárním praktikám — celoročním mediálním půstem. A namísto desítek rozhovorů, ve svých třiačtyřiceti, si Viewegh začíná psát deník. Tak vznikla výrazná a podrobná osobní kronika Báječný rok (deník 2005), která vyniká velkým záběrem, stylistickou bravurou, sebestředností i sebeironií, ovšem šokuje především přímočarým uvažováním a silnou dávkou intimity.
Čti víc
Našli jste v našem obsahu nějaké nepřesnosti?
Dejte nám o tom vědět.

Máte o knize více informací než je na této stránce nebo jste našli chybu? Budeme vám velmi vděční, když nám pomůžete s doplněním informací na našich stránkách.

Počet stran
358
Hmotnost
480 g
Rok vydání
2006
Vazba
pevná vazba s přebalem
Jazyk
slovenský
Nakladatelství
Druhé město
Rozměr
130×197 mm
ISBN
8072272462
Naše katalogové číslo
25984

Recenze

Jak se vám kniha líbila?

4,1 / 5

16 hodnocení

6
6
3
1
0

hungy
hungy
1.9.2007
klasicky viewegh
je to sice dennik ale kto ma rad viewegha tak sa nudit nebude a este sa dozvie rozne zaujimavosti zo zivota umelca.
Čti víc

Michal Viewegh se narodil roku 1962 v Praze; mládí prožil na Sázavě. Studoval na Vysoké škole ekonomické v Praze, ale studia zanechal a pracoval jako geofyzikální figurant a noční strážný. Později vystudoval Filozofickou fakultu Univerzity Karlovy v Praze, obor český jazyk a literatura–pedagogika. Po absolvování základní vojenské služby pracoval několik let jako učitel na Základní škole Vladislava Vančury v Praze 5-Zbraslavi a poté dva roky jako redaktor v nakladatelství Český spisovatel. Od roku 1995 se plně věnuje spisovatelské profesi; žije v Praze. Jeho knihy vyšly v mnoha reedicích v celkovém nákladu téměř půl miliónu výtisků, byly přeloženy do patnácti světových jazyků a dočkaly se dvou filmových a dvou divadelních zpracování. Michal Viewegh absolvoval autorská čtení v Německu, Rakousku, Francii, Velké Británii, Španělsku, Dánsku a Izraeli; vystoupil též na festivalu Prague Writers´ Festival 1999. Je držitelem Ceny Jiřího Ortena.

Povrchní humorista, přední představitel tzv. autorského hovadismu, hokynář v obchodě kulturou. Bývá též označován za "Temelín české literatury" či "genia průměrnosti" (stejně jako Adolf Hitler). Zneužívá své monopolní postavení na knižním trhu, spoléhaje se na absenci tolik potřebného antimonopolního autorského zákona. Též zneužívá primitivních pudů čtenářských mas pro své obohacení. Též zneužívá nezletilé dívky.

(Michal Viewegh, Příruční slovníček pro začínající spisovatele, časopis Neon)

Bibliografie
1990 Názory na vraždu, Československý spisovatel
1992 Báječná léta pod psa, Československý spisovatel
1993 Nápady laskavého čtenáře, Petrov
1994 Výchova dívek v Čechách, Český spisovatel
1996 Názory na vraždu, Petrov
1996 Účastníci zájezdu, Petrov
1997 Báječná léta pod psa, Petrov
1997 Výchova dívek v Čechách, Petrov
1998 Zapisovatelé otcovský lásky, Petrov
1999 Povídky o manželství a o sexu, Petrov
2000 Švédské stoly aneb Jací jsme, Petrov
2000 Nové nápady laskavého čtenáře, Petrov
2001 Výchova dívek v Čechách, Petrov
2001 Účastníci zájezdu, Petrov
2001 Povídky o manželství a o sexu, Petrov
2001 Román pro ženy, Petrov

Čti víc

Nakladatelství Druhé město vydává knihy od začátku roku 2006. Jeho majitelem je Martin Reiner (dříve Pluháček), nakladatelství sídlí v Brně. Druhé město nahradilo na vydavatelském trhu zaniklý Petrov. Petrovu, který působil na české scéně patnáct let a postupně se stal jedním z nejvýznamnějších českých nakladatelství, se Druhé město podobá ediční skladbou, orientovanou na původní českou tvorbu. Liší se především rozsahem produkce, která je asi čtvrtinová, a také tím, že se soustředí výhradně na vydávání knih. Mezi nejvýznamnější autory tohoto nakladatelství patří kupříkladu Evžen Boček a Michal Viewegh.

Čti víc

„Nikdy nepůjčuj knihy, protože nikdo ti je nikdy nevrátí. Jediné knihy v mé knihovně jsou ty, které mi půjčili jiní.“

Anatole France