Knihy
E-knihy
Vánoční vyprávění - Michal Viewegh,František Nepil,Zdeněk Svěrák,Jan Werich,Miloslav Šimek,Jiří Grossmann,Pavel Grym,Rudolf Křesťan
99 Kč

Okamžitě ke stažení

Doporučené tituly a kolekce

Více o audioknize

Výběr českých vánočních povídek a vyprávění od našich oblíbených autorů a interpretů.Příběhy speciálně zvolené pro poslech (nejen) v adventním čase. Čeští spisovatelé a herci píší a vyprávějí o Vánocích. Pánové Jan Werich, Zdeněk Svěrák, František Nepil, Rudolf Křesťan, Michal Viewegh, Saša Rašilov, Miloslav Šimek, Jiří Grossmann a Miloš Kirschner jsou tou nejlepší společností pro dlouhé zimní večery.
Čti víc
Kupte společně
Vánoční vyprávění - Michal Viewegh,František Nepil,Zdeněk Svěrák,Jan Werich,Miloslav Šimek,Jiří Grossmann,Pavel Grym,Rudolf Křesťan
Nesmírný (audiokniha) - Jussi Adler-Olsen
440 Kč
Ušetříte 18 Kč
Našli jste v našem obsahu nějaké nepřesnosti?
Dejte nám o tom vědět.

Máte o knize více informací než je na této stránce nebo jste našli chybu? Budeme vám velmi vděční, když nám pomůžete s doplněním informací na našich stránkách.

Délka
1:16
Rozměry
099925644024
Naše katalogové číslo
258501

Recenze

Jak se vám audiokniha líbila?

Michal Viewegh se narodil roku 1962 v Praze; mládí prožil na Sázavě. Studoval na Vysoké škole ekonomické v Praze, ale studia zanechal a pracoval jako geofyzikální figurant a noční strážný. Později vystudoval Filozofickou fakultu Univerzity Karlovy v Praze, obor český jazyk a literatura–pedagogika. Po absolvování základní vojenské služby pracoval několik let jako učitel na Základní škole Vladislava Vančury v Praze 5-Zbraslavi a poté dva roky jako redaktor v nakladatelství Český spisovatel. Od roku 1995 se plně věnuje spisovatelské profesi; žije v Praze. Jeho knihy vyšly v mnoha reedicích v celkovém nákladu téměř půl miliónu výtisků, byly přeloženy do patnácti světových jazyků a dočkaly se dvou filmových a dvou divadelních zpracování. Michal Viewegh absolvoval autorská čtení v Německu, Rakousku, Francii, Velké Británii, Španělsku, Dánsku a Izraeli; vystoupil též na festivalu Prague Writers´ Festival 1999. Je držitelem Ceny Jiřího Ortena.

Povrchní humorista, přední představitel tzv. autorského hovadismu, hokynář v obchodě kulturou. Bývá též označován za "Temelín české literatury" či "genia průměrnosti" (stejně jako Adolf Hitler). Zneužívá své monopolní postavení na knižním trhu, spoléhaje se na absenci tolik potřebného antimonopolního autorského zákona. Též zneužívá primitivních pudů čtenářských mas pro své obohacení. Též zneužívá nezletilé dívky.

(Michal Viewegh, Příruční slovníček pro začínající spisovatele, časopis Neon)

Bibliografie
1990 Názory na vraždu, Československý spisovatel
1992 Báječná léta pod psa, Československý spisovatel
1993 Nápady laskavého čtenáře, Petrov
1994 Výchova dívek v Čechách, Český spisovatel
1996 Názory na vraždu, Petrov
1996 Účastníci zájezdu, Petrov
1997 Báječná léta pod psa, Petrov
1997 Výchova dívek v Čechách, Petrov
1998 Zapisovatelé otcovský lásky, Petrov
1999 Povídky o manželství a o sexu, Petrov
2000 Švédské stoly aneb Jací jsme, Petrov
2000 Nové nápady laskavého čtenáře, Petrov
2001 Výchova dívek v Čechách, Petrov
2001 Účastníci zájezdu, Petrov
2001 Povídky o manželství a o sexu, Petrov
2001 Román pro ženy, Petrov

Čti víc
Kupte společně
Vánoční vyprávění - Michal Viewegh,František Nepil,Zdeněk Svěrák,Jan Werich,Miloslav Šimek,Jiří Grossmann,Pavel Grym,Rudolf Křesťan
Nesmírný (audiokniha) - Jussi Adler-Olsen
440 Kč
Ušetříte 18 Kč