Babylon - R.F. Kuang, Host, 2024
English Breakfast, AHMAD TEA, 2015

75 Kč

Při nákupu nad 999 Kč
poštovné zdarma
English Breakfast, AHMAD TEA, 2015
English Breakfast, AHMAD TEA, 2015

English Breakfast

    Směs klasických černých čajů v ALU sáčcích… Číst víc

    5,0 3 hodnocení
    Výrobce
    AHMAD TEA, 2015

    Směs klasických černých čajů v ALU sáčcích… Číst víc

    • Káva/čaj
    Vyprodané

    Zadejte e-mail a my vám dáme vědět, jakmile bude produkt dostupný.

    Další vydání (7)
    English Breakfast, AHMAD TEA
    Káva/čaj
    Skladem 2 ks

    242 Kč


    English Breakfast, Bio - Racio, 2015
    Káva/čaj
    2015
    Do 2 – 5 dnů

    237 Kč


    English Breakfast, Bio - Racio, 2019
    Káva/čaj
    2019
    Vyprodané

    English Breakfast, Bio - Racio, 2019
    Káva/čaj
    2019
    Vyprodané

    English Breakfast, Bio - Racio, 2019
    Káva/čaj
    2019
    Vyprodané

    English Breakfast, Bio - Racio, 2015
    Káva/čaj
    2015
    Vyprodané

    English Breakfast, AHMAD TEA, 2015
    Káva/čaj
    2015
    Vyprodané

    Další vydání

    Potřebujete poradit knihu?

    Zeptejte se online knihkupce!

    Proč nakupovat na Martinus.cz?

    • Doprava zdarma od 999 Kč
    • Více než 5 000 výdejních míst
    • Záložky ke každému nákupu

    Naši skřítci doporučují

    Prostě vztahy - Honza Vojtko, Paseka, 2024

    Více o produktu

    Směs klasických černých čajů v ALU sáčcích.

    Čaj vzniká zpracováním listů čajovníku. Z botanického hlediska je čajovník (lat. Camellia sinensis) stálezelený keř, dorůstající v přírodě do výšky 5 až 15 metrů, výjimečně až okolo třiceti metrů. Na plantážích jsou keře udržované do výšky okolo jednoho metru. Umožňuje to pohodlnější sběr čajových lístků, mechanizaci sběru a zvyšuje úrodu.
    Divoký čajovník rostl v jihovýchodní Asii, u hranic Číny a Indie. Jako domestikovaná rostlina se pěstuje na mnohých místech s vhodnými podmínkami. Mezi země známe produkcí čaje patří Čína, Indie, Pakistán, Irán, Srí Lanka, Taiwan, Japonsko, Indonésie, Nepál, Austrálie, Argentína a Keňa. Najvíce sa mu daří v monzunovém podnebí v subtropickém a tropickém páse, roste na kyselejších půdách, od hladiny moře až po nadmořské výšky okolo 2 500 m.
    Listy čajovníku jsou dlouhé od třech do dvacetipěti centimetrů a široké mezi jedním až deseti centimetry. Dospělé listy jsou hrubé, hladké a kožnaté, s krátkou stopkou. Čajové listy sa většinou sbírají několikrát do roka, v některých oblastech prakticky celý rok. Lístky se sbírají podle takzvaných sběrových formulí určujících, kterou část výhonku odštípnout.
    Obvykle jsou cennější mladší a menší lístky u špičky výhonku a pupenu. Kvalitnější čaje jsou vyráběné jen z vrchních dvou lístků a pupenu.
    Další zpracování se děje různými způsoby, které vedou k různým „druhům“ čaje. Základním faktorem je stupeň oxidacie (často se využívá z chemického hlediska nesprávný název fermentace).

    Tradiční je dělení do čtyř základních skupin:

    Zelené čaje: listy se mechanicky naruší, ale oxidace je rychle ukončena působením tepla. V Číně se na ukončení oxidace obyčejně využívá sušení na páře, v Japonsku převládá sušení na slunci, případně teplým vzduchem. Zpracování je ukončené jeden až dva dny po sběru.
    Oolongy (vyslov úlong, taktéž modrozelené, polozelené čaje) – tvoří přechod mezi zelenými a černými čaji. Často se při přípravě provoní květy, například orchideou, osmanthem.
    Černé čaje (taktéž červené čaje, tento název se pro barvu nálevu používá hlavně v Číně): listy se mechanicky naruší, oxidace se nechá úplně proběhnout. Zpracování trvá týden, ale i déle. Velmi výrazný rozdíl je mezi ortodoxním ručním zpracováním a plně mechanizovanou výrobní metodou CTC (Crush, Tear, Curl), kterou vzniká drcený substrát vhodný do čajových pytlíčků. Ve střední Evrope (a „západní civilizaci“ všeobecně) je historicky najoblíbenější právě černý čaj.
    Pu-erh: je dvojnásobně oxidovaný čaj, který se nechává 'odležet' často i po dobu několika let. Čím je pu-erh starší, tím bývá více ceněný, přičemž nezřídka se prodává i 15 až 20-letý. Vyznačuje se plnou, zemitou chutí. Pravděpodobně má na organismus pozitivní a mírně léčivé účinky.
    Bílý čaj: vyrábí se jen z pupenů a horních lístků. Ty nepřechází mechanickým zpracováním ani oxidací. Bílý čaj je téměř bezbarvý a pokladá se za nápoj gurmánů.
    Pro zobrazení tohoto obsahu potřebujeme sušenky.
    Povolit cookies a zobrazit
    Číst víc
    Hmotnost
    20x2g
    Celková hmotnost
    78 g
    Rozměr
    70×130 mm
    Balení
    krabička
    Katalogové číslo výrobce
    426
    Naše katalogové číslo
    217311
    Kategorizace

    Našli jste nepřesnosti? Dejte nám, prosím, vědět!

    Nahlásit chybu

    Máte o knize více informací než je na této stránce nebo jste našli chybu? Budeme vám velmi vděční, když nám pomůžete s doplněním informací na našich stránkách.

    Hodnocení

    5,0 / 5

    3 hodnocení

    2
    0
    0
    0
    0

    Jak se líbil produkt vám?

    Nakladatelství AHMAD TEA

    Číst víc

    „Člověk prochází přítomností se zavázanýma očima. Smí pouze tušit a hádat, co vlastně žije. Teprve později mu odvážou šátek s očí a on, pohlédnuv na minulost, zjistí, co žil a jaký to mělo smysl.“

    Směšné lásky - Milan Kundera, 2015
    Směšné lásky
    Milan Kundera