Tato kniha je volným pokračováním autorovy úspěšné publikace
Vaříme bez soli, ovšem lze ji používat i samostatně. Obsahuje dalších více než
650 receptů na přípravu teplých pokrmů, jejichž rozhodujícím principem je kombinace více druhů základních potravin, vhodně ochucovaných, s pečlivě popsaným technologickým postupem
vylučujícím sodíkovou zátěž, stejně jako potravinářským průmyslem používaný chemický balast, který mění přirozené vlastnosti potravin a negativně ovlivňuje zdravotní stav.
Kniha vychází z tradic mezinárodní kuchyně, od Velké Británie po Austrálii, od Středomoří po Karibik, od evropských zvyků po asijské, od tradic Afriky po novinky Dálného východu, důsledně za použití běžně dostupných, obyčejných surovin. Společně s publikací
Vaříme bez soli si klade za cíl stát se návodem ke změně osobního výživového stylu člověka, který má zájem o své zdraví a kvalitu života.
Je určena především těm, kdo z nějakého důvodu musejí nebo chtějí
používání soli a průmyslové chemie
výrazně omezit nebo z jídelníčku zcela vyloučit. Stejně užitečná budei pro ty, na jejichž dovednosti závisí zdravotní stav a kvalita budoucího života
nejmladší generace. Zároveň je vhodná pro zájemce o zdravý životní styl, kteří s kuchařským uměním teprve začínají.