Využijte poštovné zdarma od 300 Kč s PPL právě teď!
Vybrat knihy
Babylon - R.F. Kuang, Host, 2024
Musala Chai, Bio - Racio, 2015

98 Kč

Při nákupu nad 999 Kč
poštovné zdarma
Musala Chai, Bio - Racio, 2015
Musala Chai, Bio - Racio, 2015

Musala Chai

Pravý ceylonského porcovaný čaj

    Černý čaj s ochucujícími částmi rostlin (kousky koření), porcovaný... Číst víc

    4,9 8 hodnocení
    Série
    Orient čaje
    Výrobce
    Bio - Racio, 2015

    Černý čaj s ochucujícími částmi rostlin (kousky koření), porcovaný... Číst víc

    • Káva/čaj

    98 Kč

    Skladem 1 ks
    Posíláme ihned
    Další vydání (2)
    Masala Chai, Bio - Racio, 2015
    Káva/čaj
    2015
    Do 2 – 5 dnů

    144 Kč


    Masela Chai, Bio - Racio, 2014
    Káva/čaj
    2014
    Do 2 – 5 dnů

    257 Kč

    Potřebujete poradit knihu?

    Zeptejte se online knihkupce!

    Proč nakupovat na Martinus.cz?

    • Doprava zdarma od 999 Kč
    • Více než 5 000 výdejních míst
    • Záložky ke každému nákupu

    Naši skřítci doporučují

    Musala Chai, Bio - Racio, 2015
    98 Kč

    Více o produktu

    Černý čaj s ochucujícími částmi rostlin (kousky koření), porcovaný
    Složení: černý čaj BOPF, brusinka (do 2%), kardamom (do 2%), hřebíček (do 2%), skořice (do 2%), zázvor (do 2%)

    Čaj vzniká zpracováním listů čajovníku. Z botanického hlediska je čajovník (lat. Camellia sinensis) stálezelený keř, dorůstající v přírodě do výšky 5 až 15 metrů, výjimečně až okolo třiceti metrů. Na plantážích jsou keře udržované do výšky okolo jednoho metru. Umožňuje to pohodlnější sběr čajových lístků, mechanizaci sběru a zvyšuje úrodu.
    Divoký čajovník rostl v jihovýchodní Asii, u hranic Číny a Indie. Jako domestikovaná rostlina se pěstuje na mnohých místech s vhodnými podmínkami. Mezi země známe produkcí čaje patří Čína, Indie, Pakistán, Irán, Srí Lanka, Taiwan, Japonsko, Indonésie, Nepál, Austrálie, Argentína a Keňa. Najvíce sa mu daří v monzunovém podnebí v subtropickém a tropickém páse, roste na kyselejších půdách, od hladiny moře až po nadmořské výšky okolo 2 500 m.
    Listy čajovníku jsou dlouhé od třech do dvacetipěti centimetrů a široké mezi jedním až deseti centimetry. Dospělé listy jsou hrubé, hladké a kožnaté, s krátkou stopkou. Čajové listy sa většinou sbírají několikrát do roka, v některých oblastech prakticky celý rok. Lístky se sbírají podle takzvaných sběrových formulí určujících, kterou část výhonku odštípnout.
    Obvykle jsou cennější mladší a menší lístky u špičky výhonku a pupenu. Kvalitnější čaje jsou vyráběné jen z vrchních dvou lístků a pupenu.
    Další zpracování se děje různými způsoby, které vedou k různým „druhům“ čaje. Základním faktorem je stupeň oxidacie (často se využívá z chemického hlediska nesprávný název fermentace).

    Tradiční je dělení do čtyř základních skupin:

    Zelené čaje: listy se mechanicky naruší, ale oxidace je rychle ukončena působením tepla. V Číně se na ukončení oxidace obyčejně využívá sušení na páře, v Japonsku převládá sušení na slunci, případně teplým vzduchem. Zpracování je ukončené jeden až dva dny po sběru.
    Oolongy (vyslov úlong, taktéž modrozelené, polozelené čaje) – tvoří přechod mezi zelenými a černými čaji. Často se při přípravě provoní květy, například orchideou, osmanthem.
    Černé čaje (taktéž červené čaje, tento název se pro barvu nálevu používá hlavně v Číně): listy se mechanicky naruší, oxidace se nechá úplně proběhnout. Zpracování trvá týden, ale i déle. Velmi výrazný rozdíl je mezi ortodoxním ručním zpracováním a plně mechanizovanou výrobní metodou CTC (Crush, Tear, Curl), kterou vzniká drcený substrát vhodný do čajových pytlíčků. Ve střední Evrope (a „západní civilizaci“ všeobecně) je historicky najoblíbenější právě černý čaj.
    Pu-erh: je dvojnásobně oxidovaný čaj, který se nechává 'odležet' často i po dobu několika let. Čím je pu-erh starší, tím bývá více ceněný, přičemž nezřídka se prodává i 15 až 20-letý. Vyznačuje se plnou, zemitou chutí. Pravděpodobně má na organismus pozitivní a mírně léčivé účinky.
    Bílý čaj: vyrábí se jen z pupenů a horních lístků. Ty nepřechází mechanickým zpracováním ani oxidací. Bílý čaj je téměř bezbarvý a pokladá se za nápoj gurmánů.
    Číst víc
    Hmotnost
    20 x2 g
    Celková hmotnost
    84 g
    Rozměr
    130×80 mm
    Balení
    krabička
    Katalogové číslo výrobce
    7394
    Edice
    Čaje Basilur
    Naše katalogové číslo
    206974
    Kategorizace

    Našli jste nepřesnosti? Dejte nám, prosím, vědět!

    Nahlásit chybu

    Máte o knize více informací než je na této stránce nebo jste našli chybu? Budeme vám velmi vděční, když nám pomůžete s doplněním informací na našich stránkách.

    Kupte společně
    Musala Chai, Bio - Racio, 2015
    Green White magic, Bio - Racio, 2014
    335 Kč

    Hodnocení

    4,9 / 5

    8 hodnocení

    5
    1
    0
    0
    0

    Jak se líbil produkt vám?

    Čtenářské recenze

    Peter Kollar
    Neověřený nákup
    25.10.2018
    Masala chai
    Velmi ma prekvapilo, ze knihkupectvo ma v ponuke aj čaje. Tento čaj ma vemli fajnu chut. Teraz som si objednal 10 ks a cakam na dodanie. Mate v ponuke aj rovnaky čaj, ale v inom baleni. Číst víc
    tea,chai,cha...
    Neověřený nákup
    26.1.2016
    Masala Chai
    Ja som sa k caju dostala v Azii,priamo v orig.indickych restauraciach,neskor v samotnej Indii,odporucam doplnit do caju viac kardamomu,skorice,ANIZ a FENIKEL,cele nalamte na kusky,nie prasok,pozrite si na nete orig.pripravu indic.caju,na salku sa bezne pouz. 1:1 voda a mlieko.Pijem ho priblizne 11 rokov,ak si ho oblubite,nahradi vam napriklad sladkosti.Neosladeny masala chai je velky prehresok :) Číst víc

    Kupte společně
    Musala Chai, Bio - Racio, 2015
    Green White magic, Bio - Racio, 2014
    335 Kč

    „„Přijdeme pozdě,“ připomněl Colin. - „To nevadí,“ řekla Chloé. „Posuň si zpátky hodinky.““

    Pěna dní - Boris Vian, 2011
    Pěna dní
    Boris Vian