Využijte poštovné zdarma od 300 Kč s PPL právě teď!
Vybrat knihy
Babylon - R.F. Kuang, Host, 2024
Kuchařka první republiky - Jitka Rákosníková, Eva Všetíčková, Smart Press, 2015

399 Kč

Při nákupu nad 999 Kč
poštovné zdarma
Kuchařka první republiky - Jitka Rákosníková, Eva Všetíčková, Smart Press, 2015
Kuchařka první republiky - Jitka Rákosníková, Eva Všetíčková, Smart Press, 2015

Kuchařka první republiky

Od dělnického Žižkova až do kuchyně filmových hvězd

Prvorepubliková kuchařka nakladatelství Smart Press přinese na 240 stranách to nejlepší z gastronomické tradice naší země. Kniha bude rozdělena do dvou základních částí. V jedné... Číst víc

4,2 4 hodnocení
Nakladatel
Smart Press, 2015
Počet stran
240

Prvorepubliková kuchařka nakladatelství Smart Press přinese na 240 stranách to nejlepší z gastronomické tradice naší země. Kniha bude rozdělena do dvou základních částí. V jedné se seznámíte s klasickou měšťanskou kuchyní tak... Číst víc

  • Pevná vazba
  • Čeština
Vyprodané

Zadejte e-mail a my vám dáme vědět, jakmile bude kniha dostupná.

Potřebujete poradit knihu?

Zeptejte se online knihkupce!

Proč nakupovat na Martinus.cz?

  • Doprava zdarma od 999 Kč
  • Více než 5 000 výdejních míst
  • Záložky ke každému nákupu

Naši skřítci doporučují

Lovec čertů - Juraj Červenák, Argo, 2024

Více o knize

Prvorepubliková kuchařka nakladatelství Smart Press přinese na 240 stranách to nejlepší z gastronomické tradice naší země. Kniha bude rozdělena do dvou základních částí. V jedné se seznámíte s klasickou měšťanskou kuchyní tak, jak ji ve svých kuchařských knihách zachytili nejlepší autoři doby – Marie Janků-Sandtnerová, Anuše Kejřová, Iška Posnerová či Vilém Vrabec. V této části najdete také stránky, věnované kuchyni tehdejších filmových hvězd a speciality tehdejších slavných lahůdkářství, hotelů a restaurací.

V druhé části knihy se autorky knížky, Jitka Rákosníková a Eva Všetíčková budou věnovat běžné kuchyni prostých lidí tak, jak se vařívala například na pražském Žižkově, v Karlíně či v Libni. Dozvíte se, jak vypadal třeba slavnostní studený bufet, chlebíčková párty Vlasty Buriana či jak správně připravit huspeninu nebo haši. Cílem knihy je mimo jiné přiblížit čtenářům českou prvorepublikovou kuchyni, tedy tu, která v našich dějinách tvoří gastronomicky nejzajímavější období, plné jak úcty k tradičním venkovským a regionálním jídlům, tak inspirace tehdejšími velkými kuchyněmi, především francouzskou. Knihu doprovodí nádherné jídelní fotografie Aleny Hrbkové a také fotografie dobové včetně jídelníčků či ukázek z tehdejších kulinárních časopisů.
Číst víc
Počet stran
240
Vazba
pevná vazba
Rozměr
175×245 mm
Hmotnost
803 g
ISBN
9788087049730
Rok vydání
2015
Naše katalogové číslo
202121
Jazyk
čeština
Nakladatel
Smart Press
Kategorizace

Našli jste nepřesnosti? Dejte nám, prosím, vědět!

Nahlásit chybu

Máte o knize více informací než je na této stránce nebo jste našli chybu? Budeme vám velmi vděční, když nám pomůžete s doplněním informací na našich stránkách.

Hodnocení

4,2 / 5

4 hodnocení

3
0
0
1
0

Jak se líbila kniha vám?

Čtenářské recenze

Lucie Müllerová
Ověřený zákazník
12.2.2023
recepty, které jsou ozkoušené, ne jako v některých jiných kuchařkách, takže dávky sedí. Jinak recepty samy o sobě skvělé, nic moc dietního :D, třeba Kralupská bábovka - dokonalá Číst víc
ELANA
Neověřený nákup
6.6.2016
Názor čitateľa
Očakávala som viac originality a klasické české výrazy, i recepty. Kniha je na môj vkus príliš "škrobená" a ilustrovaná na úkor receptovej časti. Určite by som si ju neobjednala, keby som mala možnosť si ju prelistovať. Číst víc

„Richard si všiml, že události jsou zbabělé: nikdy nechodí samy. Vždycky se jich nahrne celá řada a zasypou ho najednou.“

Nikdykde - Neil Gaiman, 2017
Nikdykde
Neil Gaiman